Hvad er Kryptovaluta, og Hvordan Køber Man Den?

kryptovaluta
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Hvad er kryptovaluta, og hvorfor er der så meget hype omkring den? Kryptovaluta er digital valuta, som kun kan overføres online, fra bruger til bruger, fuldstændig privat og frit.

Kryptovaluta er skabt ud fra fra en simpel ide: Hvad hvis dine penge var uafhængige og ikke forbundet med andre enheder, herunder banker, kreditkort og andre virksomheder?

Vi tager for givet, at pengene er “vores” – selvom fiat-valuta nok altid vil være underlagt statslige bestemmelser og styres af pengeinstitutter.

Decentraliseringen af kryptovaluta er én grund til, at mange mennesker er interesserede i at investere. Der er selvfølgelig også den høje værdi af f.eks. Bitcoin, der trækker. Det er dog ikke den eneste grund, og Bitcoin er på ingen måde den eneste vinder i kryptovaluta.

I denne guide til kryptovaluta, vil vi diskutere hvad kryptovaluta er, hvilke store kryptovalutaer der findes, og hvordan du kan bruge den til at tjene penge online på mange forskellige måder.

tjen penge med cryptocurrency
KAPITEL 4

Sådan tjener du penge med kryptovaluta

top fem mest populære cryptocurrency
KAPITEL 5

De 5 mest populære Kryptovalutaer i dag

KAPITEL 1

Hvad er Kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital valuta, hvilket betyder at den udelukkende handles online og ikke har nogen fysisk form. Dette står i skarp kontrast til traditionelle valutaer, som normalt er baseret på ædle metaller, f.eks. guld.

hvad er cryptocurrency

Mens fiat-valuta genereres i henhold til regeringen, genereres denne type virtuelle penge ved hjælp af krypteringsteknikker. Programmeringen regulerer brugen og udgivelsen af nye kryptovalutaer.

Krypteringsteknikkerne, alt efter hvor godt de er programmeret, er det der garanterer værdi og holder processen troværdig.

Denne decentralisering betyder at regeringer, banker og andre pengeinstitutter ikke kan røre disse penge… medmindre landet naturligvis forbyder borgerne mod overhovedet at handle med dem. (Mere om det senere!)

hvad forbrugere synes om cryptocurrency

Navnetavn kommer fra kryptografi, som betyder at konvertere almindelig tekst til uransagelige tekster og kryptering, som er den process der sker, hvis man vil konvertere privat data til kode, for at opnå ekstra sikkerhed. På samme måde indeholder din kryptovaluta-konto fortrolige oplysninger, som er uigennemtrængelige af andre, samt et regnskab, der ikke kan ændres, når først det er skabt.

Køb Bitcoin eller andre kryptovalutaer på disse platforme, i løbet af få minutter!

Hvad Bruges Kryptovaluta Til?

Kryptovaluta kan bruges til en række forskellige formål, så længe forhandleren accepterer den som gyldig betaling. Her er nogle af de ting, som kryptovaluta allerede bruges til i dag:

køb og salg af varer online

Køb og salg af varer online

veksling af digital valuta til fiat penge

Veksling af digital valuta til fiat penge

investering med henblik pår langsigtede finansielle formål

Investering med henblik pår langsigtede finansielle formål

købe og handle den for at opnå fortjeneste (spille på markedet)

Købe og handle den for at opnå fortjeneste (spille på markedet)

Kryptovaluta kan også bruges som en direkte betalingsmetode for at udføre en række online opgaver, mellem brugere af en bestemt kryptovaluta. Dette er især praktisk for dem, der arbejder (eller gerne vil arbejde) hjemmefra.

Flere og flere globetrottende freelancere  er begyndt at acceptere kryptovaluta som deres foretrukne betalingsmetode – specielt på grund af decentralisering og frihed.

Men siden den først kom frem, har kryptovaluta haft et noget kontroversielt ry. Hvorfor er det sådan, med de mange fordele taget i betragtning?

Fordi den er så privat, tiltrækker kryptovaluta en del ulovlig aktivitet. Men det er selvfølgelig tilfældet med enhver vellykket form for fortjeneste – for ikke at nævne penge generelt.

Et godt spørgsmål at stille i denne henseende er: Hvad er kryptovalutas hensigt? Grundlæggeren af Bitcoin skabte helt sikkert sin kryptovaluta som et svar på stærkt centraliserede finansielle institutioner og regeringer, der direkte påvirker valutaens værdi.

Hos CryptoRunner Danmark kan du lære mere om bitcoin og andre kryptovalutaer.

Ifølge Den europæiske centralbank, “Er fiat penge en valuta, som er erklæret lovligt betalingsmiddel og udstedt af en centralbank, men i modsætning til penge, der repræsenterer en værdi, ikke kan omveksles til fx en bestemt vægtenhed i guld. De har altså ikke nogen værdi i sig selv – seddelpapiret er så godt som uden værdi – og alligevel accepteres de som betaling for varer og tjenesteydelser, fordi folk har tillid til, at centralbanken kan holde pengenes værdi stabil over tid.”

Dette er også tilfældet med “virtuelle” penge som PayPal, Venmo eller Skrill. Disse betalingsmuligheder er teknisk set “digital valuta”, men de er også låst fast til fiat valuta. Du har ikke 5000 PayPal-mønter – du har 5000 kr., hvis du bor i Danmark.

Værdien er den samme og ændres i henhold til fiat’ens værdi i dit land. Kryptovaluta står på egen hånd og er ikke forbundet med noget.

KAPITEL 2

Hvorfor du bør bruge Kryptovaluta

Der er store fordele ved at bruge kryptovaluta frem for virtuelle fiat-muligheder.

Disse er b.la.:

hvordan man bruger cryptocurrency
frie køb

1. Frie køb

Hvad er kryptovaluta, hvis ikke fuldstændig økonomisk frihed? Med kryptovaluta har du total frihed fra “vilkår og betingelser”, som andre digitale valutaudbydere insisterer på. Hvis bare du læser alle skrækhistorierne om Paypal, vil du blive mindet om, at en centraliseret kommerciel udbyder er forbundet med en vis risiko.

I modsætning hertil giver kryptovaluta dig friheden og ansvaret til at bruge dine midler på enhver tjeneste, du vælger. Dette går også den anden vej, da andre kan bruge den til at betale dig for dine ydelser.

ingen konflikter med betaling

2. Ingen konflikter med betalinger

Med decentraliseret digital valuta er der ingen bekymringer for indefrosne aktiver eller tilbageførsel af din indkomst, på grund af stridigheder. Alle transaktioner er endelige. Decentralisering betyder også mindre chance for svindel.

anonymitet

3. Anonymitet

Online handel er sikkert og anonymt. Privat nøgleinformation garanterer, at din virtuelle wallet er privat, samt at transaktioner holdes hemmelige og ikke overvåges af en tredjepart.

Det er rigtigt, at mange wallet-hjemmesider nu kræver ID og registrering for at kunne begynde at købe/sælge mønterDette er fordi, mange lande holder tæt øje med kryptovalutaer, af skattemæssige årsager. Men transaktionerne er stadig fuldstændig anonyme og private.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers
tilgængelig i hele verden

4. Tilgængelig i hele verden

Kryptovaluta er tilgængelig i de fleste globale markeder, medmindre den er blevet specifikt forbudt. Indtil videre har kun seks lande forbudt Bitcoin fuldstændig. Kryptovaluta er særlig nyttig, hvis det land du bor i er i statslig krise. Kryptovaluta giver dig mulighed for at handle med andre brugere uden grænser.

lavere for transaktionsgebyr

5. Lavere transaktoinsgebyrer

Hvad er kryptovalutas omkostninger på daglig basis, for dig som bruger? Heldigvis er transaktionsgebyrerne forholdsvis lave. Faktisk kan man forvente meget lavere omkostninger generelt, når man handler med kryptovaluta, da transaktionsgebyrer ikke er provisioner baseret på den samlede værdi. De bliver blot opkrævet af Bitcoin Wallet-udbyderen og har en meget lille flat rate.

tilgængelighed 24 timer i døgnet

6. Tilgængelighed 24 timer i døgnet

Kryptovaluta transaktioner kan sendes via e-mail eller SMS, når som helst. Du kan også opbevare dine penge offline, så du er sikker på dine private oplysninger holdes hemmelig. Når du har overført penge, behøver du ikke engang at være online eller betale nogen fratrædelsesgebyrer, som hos en bank.

KAPITEL 3

Hvordan fungerer kryptovaluta?

Kryptovaluta udskrives ikke som almindelige penge og er ikke autoriseret af nogen myndighed – snarere genereres den automatisk og strengt, i henhold til algoritmiske regler. Disse algoritmer afhænger af den specifikke valuta.

hvordan cryptocurrency fungerer

Når brugere overfører Bitcoins, bruger de et peer-to-peer netværk: en direkte server-til-server forbindelse, uden en central udbyder. Kryptovaluta skabes digitalt og er kun beregnet til at blive brugt digitalt. Du kan købe dem, der allerede er blevet minet, eller mine dem selv.

Alle transaktioner registreres i et enormt virtuelt regnskab, kaldet “blockchain”. Da dette regnskab er offentligt og tilgængeligt hele tiden, er der redegjort for hver eneste “mønt”. Dette gør det umuligt at snyde systemet. Det opdateres løbende, for at opretholde værdi.

Køb Bitcoin eller andre kryptovalutaer på disse platforme, i løbet af få minutter!

Hvad er Blockchain?

Mange mennesker, selv dem der ved meget om kryptovaluta, er forvirrede omkring dette emne, og når de bliver spurgt: “Hvad er kryptovalutas blockchain?” er det svært at få et godt svar.

Men vi har svaret, så bare rolig.

Nogle gange kan det være meget forvirrende at forstå blockchain (selvom teknologien findes i næsten alle typer kryptovaluta). Det er et regnskab, men er det placeret et fysisk sted? Både og.

Blockchainen er en offentlig optegnelse over Bitcoin-transaktioner og referencer til blokchain henviser til teknologien bag kryptovaluta.

kryptovaluta

Kort sagt: Der er ingen centraliseret myndighed, der styrer et netværk eller en blockchain. Faktisk bliver blockchain vedligeholdt af brugerne, der benytter peer to peer-teknologien. Det betyder at det er overalt og ingen steder, på samme tid.

Decentraliseringer er det, der gør kryptovaluta så innovativ og revolutionerende. Aldrig før har den monetære magt været i borgernes hænder, uden støtte fra nogen regering.

Men vent, der er mere. Det er endda muligt at lave dine egne penge, ved at mine kryptovaluta!

Hvad er kryptovaluta-mining?

Mining betyder egentlig bare at verificere den nyeste serie af transaktioner og derefter tilføje dem som blokke til det offentlige regnskab. Efter en række blokke vil blockchainen automatisk generere en ny kryptovaluta-mønt.

Men, på grund af konkurrencen mellem kryptovaluta minearbejdere og ekspertkryptering, er det en udfordring bare at mine én mønt, særligt når det gælder Bitcoin, den ældste kryptovaluta. Minearbejdere skal først løse et vanskeligt puslespil (kaldet et hash), og dette kræver meget kraftfulde computere og det rigtige software.

Brug Nicehash for at udvinde kryptovaluta på kun få minutter

Som bitcoin.org forklarer, er Bitcoin-mining en proces, hvor du får computer-hardware til at lave matematiske beregninger for Bitcoin-netværket, der bekræfter transaktioner og øger sikkerheden. Som en gevinst for deres tjenester kan Bitcoin-minere samle transaktionsgebyrer for de transaktioner, de bekræfter, sammen med nyligt skabte bitcoins.

Betaling afhænger af, hvor meget deres hardware og software faktisk har bidraget til at løse ligningen. På grund af værdien af disse virtuelle mønter, er der stor konkurrence blandt mange mennesker over hele verden om at være den første, der løser et hash. Computerne, der skal arbejde med dette netværk, kræver en særlig ASIC-chip, som er specielt designet til kryptovaluta-mining.

Sådan opbevarer du din kryptovaluta sikkert - en kryptovaluta-wallet

bitcoin wallet

Du tænker måske, “Hvad er kryptovalutas måde at håndtere tyveri og hacking på?”. Du behøver faktisk ikke, at mine mønter, bare for at komme i gang med at tjene penge med kryptovaluta. Alt hvad du behøver, er en Wallet-app eller en web-portal, for at komme i gang. Kryptovaluta-wallets er som fysiske tegnebøger, i den forstand at de opbevarer private økonomiske oplysninger. Med kryptovaluta beregner din wallet også oplysninger for dig, da du med det samme kan hæve eller indsætte penge og ændre din saldo øjeblikkeligt.

Fordi disse virtuelle mønter er digitale ikke-fysiske valutaer, er der en meget lille risiko for online tyveri. Tyveri er langt mindre sandsynligt end traditionelt online svindel. På grund af kryptering med multisignatur kan alle wallet virksomheder garantere en høj grad af sikkerhed for disse oplysninger.

privat nøgle

Der er en offentlig og privat “nøgle”, og den private nøgle er den du skal beskytte. Den private nøgle består af hexadecimale koder (en lang kombination af  bogstav/tal).

En rimelig grad af sikkerhed betyder, at du opbevarer disse oplysninger online, men regner med at et tredjepartsfirma beskytter dem via kryptering. En ekstra grad af beskyttelse ville være, at have den private nøgle fysisk, i dit hus, eller endda på en tredjeparts hjemmeside. Mange virksomheder tilbyder, at opbevare din private nøgle fuldstændig offline, indtil du er klar til at overføre penge.

Der er også online wallets, mobil-wallets, papir-wallets (gemt med QR-koder) og offline hardware wallets. Det er meget simpelt, at logge ind på en kryptovaluta wallett, og vi er gået mere i dybden med emnet her.

litecoin vs bitcoin
Har du ikke kryptovaluta wallet endnu? Begyndt ved, at acceptere kryptovaluta som betalingsform med en af disse wallets:
Software Wallet
Hardware Wallet

Et Eksempel på en kryptovaluta-ransaktion

Lad os sige, at vores ven, Jakob, gerne vil købe en tjeneste hos en online udbyder. Virksomheden accepterer Ripple Coinage og gav Jakob en “adresse” eller QR-kode.

tegnebog app

Det første skridt er at åbne Wallet-ppen

app-kode tegnebog app

Han tager adressen/koden, de gav ham og indtaster den i wallet-appen

autoriser ordre

Han skal derefter godkende ordren

beløb, der skal bruges

Derefter skal han vælge mængden af Ripple, han ønsker at bruge

Klik på tegnebog-app udført

Til sidst skal han blot trykke på slut/færdig.

Transaktionen bliver sendt gennem valutaens blockchain, udbyderen bliver betalt og Jason får den service, han ønskede. Det kunne ikke være nemmere!

KAPITEL 4

Sådan tjener du penge med kryptovaluta

Når det kommer til kryptovaluta, er der mange strategier og metoder til at tjene penge på dine coins. Det er ikke overraskende, at der er mange lukrative muligheder med kryptovaluta, når man tager dens potentiale for vækst, innovation og fortjeneste i betragtning.

tjen penge med cryptocurrency

Her er fem eksempler, så du kan få en bedre ide om dine muligheder:

køber og sælger

1. Køb og salg

Dette refererer til den enkle handling at købe kryptovaluta mens prisen er lav, og så sælge den, når prisen stiger. Det er den samme strategi man bruger til at investere i aktiemarkedet. Kryptocoins som Bitcoin er kendt for at være flygtige og lidt dyre at starte ud med. Ripple coins er dog på mindre end 10 kr., hvilket gør det muligt for alle og enhver at begynde at købe.

Køb Bitcoin eller andre kryptovalutaer på disse platforme, i løbet af få minutter!
køb og hold for udbytte

2. Køb og hold for udbytte

Denne strategi ligner køb og salg, men fokuserer på at holde mønterne. Du sælger ikke mønter, du holder dem og sørger for, de forbliver i omløb.

indsatsvaluta

3. Satse på valuta

Denne strategi er en kombination af køb/salg og hold, hvilket indebærer at købe en valuta, holde den og så sælge den for fortjeneste senere, samtidig med at du modtager udbytte fra at holde den.

minedrift

4. Mining

Som vi har diskuteret før, er mining hverken nemt eller billigt og kræver  en seriøs investeringsplanlægning, især ved køb af udstyr og efterfølgende instruktioner. Men sammenhængen mellem investering og fortjeneste er der helt sikkert.

Brug Nicehash for at udvinde kryptovaluta på kun få minutter
dagshandel

5. Day trading

Denne strategi er lidt mere kompliceret og indebærer at holde øje med daglige handelsmønstre, i stedet for månedligt eller årligt. Flygtighed er meget mærkbar i løbet af dagen, så hvis du lærer mønstrene at kende, kan du muligvis få en stor fortjeneste.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

KAPITEL 5

De 5 mest populære Kryptovalutaer i dag

Det er tid til at se mere specifikt på digitale coins og hvad fordelene ved hver enkelt kan være. Bitcoin har en tendens til at være dyr, men andre valutaer er billige at investere i og kunne være et godt udgangspunkt.

top fem mest populære cryptocurrency

Hvad er de fem bedste kryptovalutaer? Her er nogle af de mest velkendte:

bitcoin
Bitcoin
ethereum
Ethereum
litecoin
Litecoin
ripple
Ripple
monero
Monero

Hvad er Bitcoin?

Som den første succesrige kryptovaluta, grundlagt i 2009, har Bitcoin en mystisk begyndelse. Den har dog bibeholdt sin værdi, på grund af dens krypteringsmetoder, der automatisk genererer nye Bitcoins. Bitcoin kan veksles til fiat valuta, eller en bruger kan købe produkter og tjenester online.

Med næsten seks millioner wallet-brugere er det det mest succesfulde system.

Hvad er Ethereum?

Ethereum, skabt i 2013, er en kryptovaluta genereret af sin egen software platform, kaldet Ethereum Virtual Machine. Ethers kan købes og overføres fra bruger til bruger internationalt. Da den blev skabt i 2013 af programmør Vitalik Buterin, var 72 millioner mønter minet på forhånd.

Ethereum delte sig for nylig i to separate blockchains, Ethereum og Ethereum Classic. Selvom værdien er mindre end Bitcoin, bliver løbet  tættere og tættere, og på et tidspunkt vil den nå 10.000 pr. Ether. I slutningen af 2018 var prisen på under 1500 kr. pr. Ether.

Hvad er Litecoin?

Litecoin ligner Bitcoin, og betragtes faktisk som en spin-off. Den blev skabt i 2011. Forskellene mellem de to kryptovalutaer er b.la. hurtigere transaktionsbehandling end Bitcoins (2,5 minutter i forhold til 10) og en anden algoritme i proof-of-work trinet. Prisen på én mønt er også langt lavere end én Bitcoin. I slutningen af 2018 var den på mindre end 400 kr.

Hvad er Ripple?

Ripple er ikke kun et system, men et netværk og et firma, der leverer digital valuta. Det tilbyder globale finansielle transaktioner, og har også et offentligt regnskab som de andre systemer. De kan naturligvis også mines. Selvom der er et centraliseret Ripple-, kan netværket stadig fungere uden at virksomheden bliver direkte involveret, og derved er det en decentraliseret kryptovaluta.

På grund af gennemsigtigheden bruger nogle banker og virksomheder Ripple, selvom de ikke vil bruge Bitcoins. I slutningen af 2018 var Ripples pris lige under 5 kr.

Hvad er Monero?

Monero er også en decentraliseret kryptovaluta, men alle transaktioner, herunder mining og handler, holdes private fra udenforstående. Den har privatliv og decentralisering, der kan sammenlignes med Bitcoin, og i tilfælde af skjulte saldi, endnu mere end Bitcoin.

Prisen i slutningen af 2018 var på mindre end 700 kr.

Andre Altcoins

kryptovaluta

Hvilke andre kryptovalutaer findes der ud over de fem typer coins? Der er mange andre Altcoins tilgængelige lige nu (op til 1.600 ifølge Libertex). Grunden til, at brugerne typisk vælger de fem vi nævnte før, er den højere værdi og til dels navnet. En kryptovalutas omdømme er lige så vigtig som dens krypteringsmetoder, da værdien kan stige og falde i henhold til offentlighedens opfattelse.

Mange brugere synes, der er for mange risici forbundet med arbejde med mindre altcoins, på grund af deres mangel på fællesskab.

Kryptovalutas fremtid

Hvad er fremtiden for kryptovaluta? Dette er helt klart et stort spørgsmål, da mange har stærke holdninger omkring det, herunder velkendte personligheder som Bill Gates og Warren Buffet. Der er dog en reel grund til bekymring, og det er kryptovalutaers flygtighed. Prisen på Bitcoin svinger meget uregelmæssigt i øjeblikket, og det ser ikke ud til at det vil ændre sig.

Men det giver selvfølgelig en god mulighed for dem der er villige til at lære mere om hvordan man tjener penge på den.

kryptovaluta

Andre kryptovalutaer, såsom Ripple, er mere centraliserede, da den i det mindste har en gennemsigtigt virksomhed, software og grundlægger. Manger tror på, at dette er fremtiden: mere centralisering med banker og långivere, og mindre uafhængighed. Bitcoin er dog den eneste kryptovaluta, der er nået op på fire cifre.

Hvad er fremtiden for kryptovaluta? Fremtiden afhænger af, hvordan verden og markedet ændrer sig. I mellemtiden kan det dog betale sig at diversificere sine investeringer ved at handle med kryptovaluta og se resultaterne. Du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at købe tjenester og produkter og opretholde værdi på lang sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top