Hvad er Bitcoin? – den Nemmeste Guide at Følge

bitcoins
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Hvad er Bitcoin? Et spørgsmål enhver, der er interesseret i aktiemarkedet og investering generelt, helt sikkert har hørt. Du har måske selv hørt vilde historier om almindelige mennesker, der blev millionærer natten over, blot ved at investere i denne spændende og mystiske nye form for valuta.

Du kan også nemt blive fristet til at hoppe på denne trend, uden helt at forstå hvad det går ud på. Hvad er det helt præcist? Hvad er dens langsigtede værdi? Hvor kommer den fra? Hvordan kan man begynde at erhverve, optjene og i sidste ende tjene penge på Bitcoin?

I vores ultimative guide vil vi diskutere hvad Bitcoin er, hvor den kommer fra, hvilke fordele den giver dig som forbruger, og hvad de fleste ikke ved om processen kendt som “mining”.

bitcoin
KAPITEL 1

Grundlæggende om Bitcoin

bitcoins
KAPITEL 2

Hvorfor du bør bruge Bitcoin

bitcoins
KAPITEL 6

Sådan tjener du penge med Bitcoin

hvad er bitcoin
KAPITEL 7

Hvem accepterer Bitcoin nu?

KAPITEL1

Grundlæggende om Bitcoin

Den nemmeste måde at beskrive Bitcoin på, er at den er en “decentraliseret digital valuta”. Det betyder, at mens de fleste valutaer handles af en bank, finansselskab eller clearinghus, overføres digitale “coins” direkte fra person til person, uden en mellemmand eller selskab.

bitcoin

Du bruger internettet til at overføre denne virtuelle valuta, hvilket betyder at du kan forvente nogle fordele, du ikke får ved traditionelle penge. Mens en bank eller kreditkortudsteder har regler, har digital valuta næsten fuldstændig frihed. Der er ingen central myndighed, der godkender eller nægter transaktioner. Forbrugeren/kunden hersker.

Der er også mange virksomheder, der foretrækker at betale med Bitcoin fraktioner, på grund af det nemme overførselssystem. Vi har lavet en praktisk guide til indkomstmetoder, der kan involverer digitale valutaer.

Bitcoin er en form for kryptovaluta som kræver en adresse, der er tilgængelig via en app/hjemmeside, kaldet en Wallet. Grunden til at dine coins er fuldstændig private med disse online wallets er, at wallets ikke er opbevaringssteder som Google eller Dropbox eller en typisk netbank. Strukturen er ikke forbundet med nogen virksomheder, tjenester eller enheder.

Bitcoins mystiske oprindelse

Bitcoin blev skabt i 2009 som “open source software”, hvilket betyder, at ingen specifik person ejede det, og programmet kunne frit ændres eller forbedres. Den person, som krediteres for at have skabt det var tilsyneladende en mand, Satoshi Nakamoto, selv om der ikke er særlig mange beviser, der bekræfter hans eksistens.

bitcoins

Men hans/hendes identitet er ligegyldig, da den ikke har nogen relevans for Bitcoins gyldighed, popularitet og potentiale.

Hvem end der skabte begrebet kryptovaluta og startede implementeringen af Bitcoin systemet, satte en revolutionerende kurs for menneskeheden: Kryptovaluta ignorerer de etablerede finansielle institutioner og ændrer radikalt folks opfattelse af hvad en valuta er, og hvad den kan.

Den oprindelige programmør skabte også et forum og registrerede et domænenavn på Bitcoin.org. Indtil 2010 var han/hun jævnligt involveret i offentlige debatter på forummet, men til sidst blev kontrollen (herunder kildekoden til hele systemet) overladt til fællesskabet.

Hvem Nakamoto virkelig er, er der ikke rigtig nogen der ved, men det er meget sandsynligt, at han/hun nu har mange millioner på kontoen.

Nakamotos mål (nogle ville kalde det ‘vision’) var at skabe en form for valuta, der ikke havde nogen central myndighed og ingen begrænsende regler, i modsætning til fiat valuta, som danske kroner eller britiske pund, som kun har værdi, fordi de er støttet af deres respektive regeringer.

Guld og sølv har egenværdi, men fiat valuta, normalt i form af papir, har typisk ikke.

Den manglende centralisering giver mulighed for fri og nem udveksling mellem to brugere, med en værdi der forbliver konsekvent høj, selvom den ikke altid er helt stabil.

Den eneste “regel” er, at alle transaktioner foretages via internettet og er offentligt tilgængelige. Udover selve den registrerede transaktion, er der ikke særlig meget information om de forskellige brugere, der handler med disse coins.

KAPITEL 2

Hvorfor du bør bruge Bitcoin

En af de mange grunde til at kryptovaluta er blevet så populær på det seneste, er interessen fra hjemmearbejdere, der ønsker at kunne blive hjemme og blive betalt i digital valuta.

bitcoin

Flere og flere har opdaget glæden ved at arbejde online, og hvad angår i Bitcoin, er der fem klare fordele:

bitcoins
hvad er bitcoin

1. Frihed fra det almindelige pengesystem

Det betyder ingen regler fra centraliserede banker eller kreditkortselskaber. Ikke flere grænser eller ventetider på grund af gammeldags og tunge regler.

bitcoins

2. Penge uden grænser

Du har adgang til handler overalt i verden. Du skal blot bruge din Wallet-app for at kunne handle overalt i verden. For eksempel skriver mange freelance bloggere for klienter over hele verden, så kryptovaluta er en rigtig nem betalingsmetode.

hvad er bitcoin

3. Anonymitet i køb

Privatliv og sikkerhed forbedres med kryptovaluta, på grund af dens anonyme karakter. Der er også en meget lavere chance for identitetstyveri, på grund af kryptovalutas måde at fungere på.

bitcoin

4. Lavere transaktionsgebyrer

Ikke flere høje gebyrer baseret på total saldo eller samlede overførte midler. Du betaler en lille fast sats, der er en brøkdel af de fleste bankgebyrer.

bitcoins

5. Ingen menneskelige fejl eller valutamanipulation

Bitcoins matematisk baserede system forhindrer menneskelige fejl, samt valutamanipulation af regeringer eller banker.

At kende fordelene er dog ikke det samme som at forstå den temmelig tekniske proces bag mining. Lad os nu finde ud af, hvordan coins skabes, og hvorfor det er et “perfekt system”, der ikke kan gå galt.

KAPITEL 3

Hvordan fungerer Bitcoin?

De udskrives ikke som almindelige penge og er ikke autoriserede – snarere genereres de automatisk og strengt, i henhold til algoritmiske regler. Disse “regler” blev startet af den oprindelige Bitcoin-programmering og er indstillet til at generere automatisk over tid.

hvad er bitcoin

Da alle regnskaber er offentlige og tilgængelige, ved man hvor alle coins er, og hver mønt eller møntfraktion kan derfor tildeles en værdi i “normal” valuta. Den oprindelige programmør valgte at i alt 21 millioner coins skal genereres. Ikke flere, ikke færre.

Programmeringen valgte også at 50 coins skulle være belønningen for at have minet en komplet “blok”. Men over tid faldt dette tal til 25, derefter til 12,5 og vil falde igen til 6,25 i år 2020. Hvert fjerde år deles antallet af coins tjent per blok, med to.

Hvornår får Bitcoin sin ende? Den sidste mønt vil blive minet… i år 2140. På nuværende tidspunkt er der 17 millioner coins i omløb. Men prisen på dem kan svinge – på det seneste mellem 18.000 og 36.000 kr. Men beløbet har været over tre gange så stort

Når brugere overfører Bitcoins, bruger de et peer-to-peer-netværk: en direkte server-til-server forbindelse uden en central udbyder.

Nye transaktioner registreres i et stort virtuelt regnskab kaldet “blockchain”. Dette arkiv går helt tilbage til de oprindelige coins der blev minet og har registreret alle transaktioner, som er foretaget siden da. Det er dette system, der holder Bitcoin organiseret og ærligt og sørger for, at den kan veksles med fiat valuta.

Hvad er Blockchain?

bitcoin

Der er en unik hemmelig kode knyttet til alle dine transaktioner. Denne elektroniske signatur kommer inden for få minutter efter en transaktion. Bemærk, at den kun er knyttet til transaktionsprocessen, ikke til dig specifikt. Din sikkerhed er optimal, og du er altid anonym. Når den genereres, bliver den verificeret af minearbejdere og gemt permanent i netværket, eller som vi kender det, blockchainen.

Disse “blokke” er filer, der indeholder netværksdata og transaktionshistorik. Du kan sammenligne en blok med en side i en stor bog. Hver ny blok er en række filer, og der er mange blokke, der allerede er optaget, som genererede coins.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

KAPITEL 4

Sådan køber du Bitcoins

Hvordan køber man dem? For at købe coins, eller fraktioner af dem, skal du først have en Wallet-app eller en webportal og derefter udfylde en formular med grundlæggende detaljer om transaktionen.
bitcoin

Du skal bruge en traditionel betalingsmetode til at købe Bitcoin, uanset om det er et kredit-/betalingskort, eller bankoverførsel. Når du har købt dine coins, vil du se din saldo i din wallet. Derefter har de traditionelle betalingsorganer ingen jurisdiktion over, hvad du gør med dem.

En alternativ købsmetode vil være at kontakte en exchange, som er et sted, hvor man bytter Bitcoin for valuta, omvendt, hvilket kan være nyttigt, hvis du rejser til andre lande. I modsætning til din Wallet, som varer evigt, er exchanges ikke til opbevaring i længere tid.

Sådan opbevarer du sikkert din digitale valuta

Sikkerhed er et lidt komplekst problem, simpelthen fordi digital valuta ikke har en fysisk form eller en specifik placering på internettet, som en fil på en sky. Digitale aktiver beregnes af netværket eller blockchain-regnskabet selv. Du får din saldo fra en bestemt blok, samt andre transaktionsoplysninger, som er permanent sat. Blockchain lagrer heller ikke mønterne, men snarere transaktionsoplysningerne.

Her er nogle måder, hvorpå du kan opbevare dine coins sikkert:

Bitcoin Wallets

Kryptovalutaer tillader privatliv og beskyttelse via en privat nøgle og en offentlig nøgle. Den private nøgle er et hemmeligt nummer, der automatisk signeres i alle transaktioner, der involverer dig. Offentlige nøgler er det, der bekræfter, at du ejer en unik adresse, og det giver dig mulighed for at modtage én coin eller fraktioner af én hel. Din adresse er faktisk en forkortet offentlig nøgle, og bruges som et simuleret kontonummer, så du kan modtage penge.

Wallets gemmer både dine private og offentlige nøgler.

bitcoin

Offentlige nøgler er tilgængelige for alle (så du offentligt kan bede om donationer), men halvdelen af adressen er privat og forbliver i dine Wallet-filer. Selvom man kan spionere på din offentlige saldo uden de private nøgleoplysninger, kan man ikke få adgang til disse midler.

Den private nøgle til din adresse er så værdifuld en ting (især for folk, der opbevarer hundredvis af coins), at brugere vil gå enormt langt for at skjule denne hemmelige information.

Kryptering af oplysningerne er én ide, og er det de fleste tjenester tilbyder. De mest konkurrencedygtige sider tilbyder en såkaldt “multi-signatur”, hvilket er en strengere form for verifikation. Fejlagtige transaktioner (som i transaktioner, der overstiger Bitcoin-saldi) afvises hurtigt af netværket og registreres ikke.

Alternativet er at gemme den private nøgle offline, enten som en app, der ikke er tilsluttet til internettet, eller som et USB-drev. Dette kaldes “kold opbevaring”.

Kold opbevaring

Mens kold opbevaring kan betyde, at du beskytter et nummer på din person eller i dit hjem, tilbyder mange wallet-leverandører nu også lignende muligheder, såsom at opbevare den private nøgle offline, ikke på deres webserver og ikke altid tilgængelig på nogen computer.

Fordelen ved at vælge tredjepartsvirksomheder til kold opbevaring er, at de følger en protokol for at holde nøglerne sikre, mens enkeltpersoner har en tendens til at miste informationen eller beskadige det objekt, der indeholder nøglen. Fysiske offline enheder som computere, USB-drev, cd’er og dvd’er kan blive stjålet eller ødelagt. Derfor er kommerciel kold opbevaring på vej til tops, for langsigtede investorer.

KAPITEL 5

Hvad er Bitcoin mining?

Hvis du vil tjene Bitcoins i stedet for at købe dem direkte, kan du prøve mining. Dette er en proces, hvor du bekræfter de seneste transaktioner i en ny “blok”, på en troværdig måde.

hvad er bitcoin

Processen bekræfter, at nye transaktioner er gyldige, samler de nævnte transaktioner og vælger derefter “headeren” i den seneste blok, for at indsætte den i den nye blok, som et hash. Det næste skridt er at løse opgaven med at bevise arbejdetog derefter sætte den nye blok i den lokale blockchain, som derefter permanent tilføjes til netværket.

Lyder det kompliceret? Lad os forklare det lidt bedre…

bitcoin

Så hvad er Bitcoin mining med enklere ord? Det er faktisk en automatiseret computerproces. Det kræver høj datakraft til at håndtere alle disse transaktioner. Så du løser ikke selv problemet – du er vært for de computere, der udfører beregningerne og processerne for dig, gennem avanceret hardware og software.

Sværhedsgraden af disse matematiske problemer er imidlertid meget høj, og den bliver gradvis højere, jo flere minearbejdere der forsøger at løse dem.

Mange minearbejdere er med på et mine hold, simpelthen fordi der er så meget konkurrence involveret. Dertil kommer, at normale pc’er ikke kan håndtere den processorkraft eller hastighed, der kræves for at konkurrere. Du bliver nødt til at investere i en supercomputer, der udelukkende er lavet til mining af kryptovaluta, for overhovedet at have en chance.

Hvad din supercomputer gør, er hele tiden at komme med hash-gæt (et 64-cifret hexadecimalt tal), indtil der findes en løsning. Problemet er, at oddsene for en enkelt minearbejder, der gætter på hash, er 1 ud af syv milliarder!

Hvis du er seriøs omkring at mine Bitcoins, skal du sørge for at tage alle disse faktorer i betragtning. Men hvis du gør det med succes, er der et kæmpe potentiale for økonomisk gevinst!

Et eksempel på en Bitcoin transaktion

Lad os sige, at du vil købe et produkt hos en online butik, der accepterer Bitcoin. Når du overfører valutaen, sender du den til en såkaldt “Bitcoin-adresse”. Den online butik, som du køber produktet af, vil give dig denne adresse eller QR-kode.

bitcoin

Det første skridt er at åbne din Wallet App og overføre

bitcoins

Du tager den adressekode, du har fået af butikken/virksomheden, og skriver den i din wallet

hvad er bitcoin

Du skal derefter godkende ordren

bitcoin

Vælg derefter mængden af Bitcoins eller fraktioner, du vil bruge

bitcoins

Endelig skal du klikke på slut/færdig.

Så er din første transaktion allerede færdig! Din data blev sendt til minearbejdere, der udgør blockchainen, og de verificerer hver transaktion og skriver den i regnskabet. Enkel proces for dig… forholdsvis nem proces for minearbejderne, men et meget stort arbejde for computeren!

bitcoins

Nu hvor du ved, hvordan man køber, opbevarer og miner Bitcoins, og endda hvordan en transaktioner fungerer, er du klar til at lære at tjene penge med den digitale valuta.

KAPITEL 6

Sådan tjener du penge med Bitcoin

Hvordan kan kryoptovaluta bruges til at starte en karriere eller som en måde at tjene penge online på? Der er faktisk en række forskellige måder at tjene penge online med Bitcoin, herunder:

bitcoin
bitcoins

1. Mining

Mining kræver et helt hold af minearbejdere, eller at du kan arbejde uafhængigt af kompatible servere.

hvad er bitcoin

2. Handel og investering

Handel og investering med Bitcoins, som involverer et nøje studie af markedet og viden om, hvornår man skal købe og sælge, kan generere en stor fortjeneste.

bitcoin

3. Relaterede produkter/tjenester

Oprettelse af Wallet apps eller andre nyttige Bitcoin-funktioner og tjenester, som f.eks. offline lagringssteder, kan give god fortjeneste.

hvad er bitcoin

4. Blogging

At skabe interesse for kryptovaluta og skrive artikler om branchen kan være en måde at tjene penge på. Nogle kunder betaler endda freelance forfattere i digitale valutaer.

bitcoins

5. Andet

Reklamer, også kaldet faucets eller mikroopgaver, er betegnelsen for når brugere interagerer med annoncer på en række forskellige måder; og som belønning bliver betalt i Bitcoin.

Husk at Bitcoin ikke er den eneste form for kryptovaluta eller digital valuta. Mange efterlignere og spin-offs er kommet frem i de seneste år, og der er bogstaveligt talt tusindvis af konkurrenter. Nogle af de andre altcoins, du skal overveje (f.eks. som en måde at diversificere dine investeringer på) kan være Litecoin, Ripple, Ethereum og Bitcoin Cash.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

KAPITEL 7

Hvem accepterer Bitcoin nu?

Hvad er en valutas værdi, hvis ingen accepterer den? Intet – værdien er altid delvist bestemt af efterspørgslen, især med en valuta, der ingen fysisk form har.

hvad er bitcoin

Den gode nyhed er dog, at mange lande og virksomheder allerede accepterer Bitcoin, og hvert år kommer flere og flere med.

Bitcoins kan konverteres til enhver fiat valuta, i det mindste indtil et land forsøger at forbyde alle wallets og besiddelse af det. Når et land forbyder Bitcoin, som Vietnam eller Bolivia, er det sværere at handle med og det bliver farligt at opbevare dem. Nogle lande, som Kina og Saudi-Arabien, lægger restriktioner på handel, som f.eks. at tillade privat opbevaring og handel, men ikke tillade valutaveksling.

Kryptovalutas fremtid

Hvad er Bit coins fremtid? Mange mennesker er bekymrede over dens fremtid, set i lyset af dens sammenstød med de offentlige myndigheder, administrerende direktører og andre investorer, der taler negativt om dens omdømme. Hvor kommer denne kritik fra?

hvad er bitcoin

Først og fremmest fordi den er en altcoin produceret uden for systemet og med mistænkelig/mystisk oprindelse. Bill Gates sagde at han ville satse imod Bitcoin på grund af dens mangel på fysisk værdi. Ikke desto mindre foreslog en artikel på DR, at fremtiden vil blive bestemt af blockchain, ikke nødvendigvis den virtuelle mønt.

Tilhængere af altcoins hævder, at digital valuta altid vil eksistere, på grund af decentralisering og manglende overvågning fra en myndighed. Da retshåndhævelse kan undersøge internetforbrydelser baseret på andre faktorer, er anonymiteten du får ikke et stort problem, undtagen måske i skatteunddragelse. De fleste lande kræver stadig rapportering af Bitcoin indtægter.

Til trods for det, har Bitcoin stadig mange fordele. Fri international handel, at forestille sig en økonomi uden grænser, som ikke er under centralbankernes eller regeringernes kontrol, er skræmmende for eliten. At sige, at kryptovaluta intimiderer politikere og de ekstremt velhavende, ville være en underdrivelse, der er proportional med potentialet for vækst i markedet for kryptovaluta.

Hvad er Bitcoin? Det startede som et simpelt eksperiment, men er vokset til et globalt revolutionerende fænomen, med potentiale til at true de nuværende etablerede finansielle institutioner. Den er praktisk, sikker og bliver mere populær hver dag. På trods af hvad pessimister siger om dens fremtid, har den fået sin plads i historien, og chancen for, at dine børnebørn vil bruge den som en normal form for valuta, er meget hø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.

15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable

Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers?