Tjene penge på Blog: Sådan kan du gøre det i 2021 (...på under 30 dage)

hvordan tjener penge pa blogging

“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Hvis du er som de fleste andre, så har du nok nogle blogs du følger og læser. Nogle blogs fortæller endda om, hvordan man kan sige sit job op og blive fuldtidsblogger. Måske er du også interesseret i at lære om, hvordan du kan tjene penge på blog.

Men du tænker, at det tager for lang tid, er for svært, og at det aldrig kommer til at ske.

Det virkede for DEM, men det kommer aldrig til at fungere for dig.

ninja holder megafon

Sværhedsgrad

medium
Medium

Tid

høj
Høj

Indkomst

stor
Stor

Her er en lille hemmelighed:

Så længe du har en strategi, og kender alle trinene i processen, er det både NEMT og SJOVT at tjene penge på at blogge. Du kan oprette en blog på under 10 minutter og blive én af dem, der tjener 50,000+ kr. hver måned bare ved at blogge!

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad en blog helt præcis er, hvor mange penge du kan tjene på at have en, og de bedste måder at gøre det på. Vi vil derefter gennemgå, hvad du helt præcis skal gøre, for at komme i gang I DAG.

KAPITEL 1

Hvad er en Blog?

En blog er en samling af indlæg omkring ét emne, organiseret på en hjemmeside. Den styres normalt af én person, eller en lille gruppe mennesker og opdateres regelmæssigt. SkejsNinja er et eksempel på en blog: Vi skriver og poster information om hvordan man kan tjene penge online.

tjen penge på blog

De fleste blogs sælger en form for produkt til deres læsere, som f.eks. E-bøger og kurser, men det kan også være fysiske ting som tøj, kosttilskud og mere. Det afhænger alt sammen af, hvem der besøger hver blog og hvad de er på udkig efter.

Du kan også promovere andre influencers, deres virksomheder, samt have reklamer, og derved tjene penge på at blogge!

Vi vil gå lidt dybere ind i metoderne til at tjene penge på at blogge og fortælle dig alt hvad du skal vide.

Men først…

opret en blog og tjen penge

Hvorfor du bør starte en blog

Kan du forestille dig at blive betalt for at skrive, tænke og tale om det, du elsker hver dag?

Det er sådan, det er at have en blog, og det er derfor, du skal lære at tjene penge på at blogge: Du skaber værdifuld information, opbygger et publikum og sælger dem så produkter, de kan lide og har lyst til at købe.

Men, det bliver bedre endnu:

At starte en blog giverdig ikke blot mulighed for at gøre hvad du elsker hver dag, det giver dig også disse fede fordele:

Opret din egen blog og begynd at tjene penge passivt. Brug disse services for nemt og hurtigt, at oprette en blog:
Weebly
 • Intuitiv og nem at bruge
 • Til at betale
Wordpress
 • Ekstremt brugertilpasset design, funktioner og funktionalitet
 • Mulighed for, at inkorporere tredjeparts funktioner
Weblium
 • SEO Klar Website
 • Responsive design og Økonomisk effektivitet

KAPITEL 2

Hvor mange penge kan man tjene på at blogge?

Når det handler om at tjene penge på at blogge, tror mange, at det er enormt svært, og at man kun får meget lidt udbytte. Men vi vil gerne informere dig om de utrolig MANGE, der tjener masser af penge på deres blogs:

tjen penge på blog

Bloggeren Mascha Vang har bevist at hun i 2015 tjente 840.000kr, hvilket svarer til 70.000 kr om måneden! Og det er altsammen passiv indkomst. Hun sidder ikke ved sin computer 24/7, som hun ville have gjort på et kontorjob: Det kommer alt sammen efter arbejdet med at skrive og skabe produkter er gjort.

tjen penge på blog

Kan du forestille dig bare at sidde på din sofa og vente på, at din bankkonto bliver fyldt, mens folk læser din blog?

Et andet eksempel på en professionel blogger er Abby fra Just a girl and her blog. Hun har rapporteret at hun tjener omkring 268.000kr om måneden på at blogge. Det gør hun ved at sælge produkter, der koster fra 20-100 kr.

Kan du opnå sådan en indtjening med det samme? Selvfølgelig ikke. Men det er nemt at komme i gang, og du kan sagtens gøre det selv.

Ordliste

Før vi fortæller om, hvordan man kan tjene penge på at blogge, vil vi først skrive lidt om nogle af de ord, man hører, når man starter en blog, hvis du ikke er så kendt i terminologien.

Bare rolig!

Hvis du har en Facebook-profil, kan du nemt starte din blog. Her er en liste over nogle ord, du kommer til at høre ret ofte:

Et domæne identificerer din blog og hjemmeside, og lokaliserer den på nettet. F.eks. er Googles domæne www.google.com

Et hostingfirma opbevarer din hjemmeside på deres servere, som er forbundet til internettet. Tænk på hosting som en computer og en harddisk, bortset fra, at du betaler et firma for at hoste online, så du kan få læsere og kunder fra hele verden.

Dette er et fantastisk hostingfirma, der giver dig sikker og billig hosting. Du kan også købe et domænenavn hos dem. Klik her for at læse mere.

Dette er en standard bloghosting-platform, som giver dig ret meget frihed i designet af din hjemmeside (som er hvad de fleste gerne vil have). Det er nemt at bruge og komme i gang med. Du kan starte gratis og opgradere til en betalt version, hvor du kan vælge dit eget domæne. Du kan lære mere her.

Et specielt link til et produkt, der giver dig provision, hvis en læser klikker på det og køber produktet. Affilierede links og produkter er en fantastisk måde at tjene penge på, og vi vil komme nærmere ind på dem senere i denne artikel.

Sælges normalt viaonline levering, som f.eks. en e-bog eller et kursus. Det er der, mange bloggere tjener deres penge på. Når du ved, hvem der besøger din blog, kan du undersøge og finde ud af, hvad de gerne vil lære af dig. Du pakker denne løsning ind i et godt format, og sælger det så til dine læsere. Du kan også overveje at lave fysiske produkter som tøj, personlige produkter (tænk kaffekrus og udstyr) og meget mere.

En samling af filer, der samarbejder om at producere en grænseflade, som dine læsere ser, når de besøger din blog. Disse filer udgør vejledningen der fortæller WordPress, hvordan din blog skal se ud.

En samling af filer og software, som du installerer på din blog, der kan udvide din hjemmesides funktioner. Et plugin kan hjælpe dig med at vise dig flere oplysninger om dine læsere, og et andet plugin hjælper dig med at vise dine Instagram-billeder et sted på din hjemmeside. Der er uendeligt mange plugins og muligheder for, hvordan du kan tilpasse din blog, og de kan alle hjælpe dig med at gøre din blog indbydende og fantastisk for dine læsere og kunder.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

KAPITEL 3

Derfor skal du bruge WordPress til din blog

Nu ved du, hvad en blog er, og du kender de  generelle vilkår for blogs. Før vi går ind i selve processen med at tjene penge på at blogge, undrer du dig måske over, hvorfor vi anbefaler til alle, at bruge WordPress til deres blogs.

tjene penge på blog

Her er aftalen:

WordPress lader dig springe  MANGE af de trin over, der kan koste dig tusindvis af kroner, når det handler om at få en blog på benene.

For at gøre det kort, er WordPress et indholdsstyrings- og vedligeholdelsessystem (CMS) til din hjemmeside, der giver dig meget kontrol og giver dig mulighed for at administrere alt dit indhold fra ét sted. Det betyder, at du nemt kan administrere dine blogindlæg, titler, sider og meget mere, på din blog. Dette er præcis, hvad du har brug for, for når du begynder at lære at tjene penge på at blogge, skal du holde det så enkelt som muligt. WordPress er det mest populære CMS og mange virksomheder, fra små til store, bruger det hver dag.

Her er nogle få ting, du skal vide om WordPress:

Pris – Normalt betaler du mindre end 1200 kr. om året for hosting og dit domænenavn, hvis du bruger WordPress.

Tema –  Du kan starte din blog og downloade mange temaer gratis. Vi anbefaler dog normalt, at du opgraderer til et premium-tema, som vil koste et engangsgebyr på 100-500 kr. Premium-temaer giver dig mange flere muligheder end et gratis tema og ser som regel meget bedre ud. Dette gør det mere sandsynligt, at læsere vil vende tilbage og købe hos dig. 

Opret og administrer nemt din blog, ved at bruge disse tema byggere for WordPress:
Elementor
 • Nemt brug af interface
 • Opbygning ved træk og slip
 • 300 kr for én website (1 års licens)
Elegant
 • Træk og slip
 • 550 kr inklusive et års support og opdateringer. (Unli websites)

Vi har en artikel klar til dig, som kan lære dig, hvordan du laver en hjemmeside og hvordan du sætter det hele op, herunder dit domæne, hosting og meget mere.

KAPITEL 4

Hvordan kan man tjene penge på at blogge? Her er 3 gode måder...

Når det handler om at tjene penge på at blogge, er der 3 populære måder:

tjene penge på blog
Vi har allerede dækket produkter og affilierede links tidligere, men vi vil lige gå dem hurtigt igennem igen:

Reklamer og sponsorer er den tredje vigtigste måde at tjene penge på at blogge.

Med reklamer kan du placere billeder, der viser læsere potentielle produkter, som de kunne købe hos andre leverandører, på din hjemmeside. Du skal dog være forsigtig med ikke at gøre dette for meget, da det kan forringe din hjemmesides udseende.

Sponsorer er en anden måde at tjene penge på, hvor virksomhederne betaler dig for at omtale deres produkt og anbefale det.

Du ser ofte dette i YouTube-videoer eller Instagram-fotos: Tøj- og modevirksomheder vil betale berømte bloggere for at fremvise deres varer og sige, at de har et bestemt mærke på.

Du har ikke rigtig mulighed for at få sponsorer, når du lige er begyndt at tjene penge på at blogge. Men når du vokser, begynder sponsorer at kontakte dig (eller du har i hvert fald mere autoritet, når du kontakter dem).

mader at tjene penge pa blog

KAPITEL 5

10 trin til at lære at tjene penge på at blogge

Nu hvor du har et godt overblik over, hvad en blog er, så lad os så tale om den 10-trins proces til at tjene penge på din blog:

opret en blog og tjen penge
tjene penge på blog

Vælg et emne eller en niche til din blog og hold dig til det

En af de største fejl, vi ser folk gøre, når det gælder om at lære at tjene penge at blogge, er at starte deres blog om f.eks. sport, men så pludselig ændre retning.

Måske ser de, at katte er blevet populære, så de tænker, at de burde skrive en artikel om katte på deres sportsblog.

NEJ! Det skal du aldrig gøre!

Når du beslutter dig for et emne eller en niche til din blog, skal du holde fast i det. Dine læsere forventer det emne og vil blive forvirret, hvis du publicerer noget andet. Søgemaskiner som Google vil også rykke dig længere ned i placeringer og omdømme, hvis din blog ikke er fokuseret på ét emne. Dette er virkelig dårligt, når det gælder om at tjene penge på at blogge.

Vælg et enme, du vil fokusere på, og hold dig til det. Hvis du vil skrive om noget andet, kan du altid starte en ny blog!

Opret din egen blog og begynd at tjene penge passivt. Brug disse services for nemt og hurtigt, at oprette en blog:
Weebly
 • Intuitiv og nem at bruge
 • Til at betale
Wordpress
 • Ekstremt brugertilpasset design, funktioner og funktionalitet
 • Mulighed for, at inkorporere tredjeparts funktioner
Weblium
 • SEO Klar Website
 • Responsive design og Økonomisk effektivitet
tjen penge på blog

Hav fokus på dem, der læser din blog, IKKE dig selv

Alt for mange bloggere skriver kun for sigselv. De forvekslerderes blog med deres dagbog.

Vær super opmærksom på dette:

At skrive for at udtrykke dig selv er fantastisk, og ja, en del af din blog vil komme til at handle om dig selv…

Men måden du tiltrækker folk og tjener penge på, er ved at skabe indhold, som dine læsere elsker.

Du bør altid sætte dig selv i dine læseres sted og spørge: “Hvad vil de have?” Skab dit indhold ud fra svaret på det spørgsmål, og du vil finde ud af, hvordan du tjener penge på at blogge.

Vi siger ikke, at du skal skrive om noget, du ikke bryder dig om, kun fordi dine læsere vil have det. Skab ikke indhold, der går imod dine værdier eller føles uetiske, men prioriter altid dine læsere.

opret en blog og tjen penge

Sæt mål

Hvis du ikke har et mål, hvordan ved du så, om du har scoret?

Du skal sætte mål for din blog og tage dem seriøst, hvis du vil tjene penge på at blogge. Tænk på din blog som en virksomhed, der vil give dig en indkomst og potentielt forsørge dig og din familie resten af dit liv.

Det kan den sagtens, hvis du arbejder hårdt for det!

I løbet af en dag, en måned, 3 måneder og et år skal du overveje at sætte mål for dig selv. Her er nogle eksempler på spørgsmål, der kan give dig ideer til nogle gode mål, du kan sætte:

Tænk over svarene på disse spørgsmål, og skriv dine mål ned. Hav dem et sted, hvor du kan kigge på dem, når du har brug for inspiration.

tjene penge på blog

Start med étsocialt medie ad gangen og gør det vellykket, før du tilføjer flere

Undrer du dig stadig over, hvordan du kan tjene penge på at blogge? Sociale medier er en fantastisk og GRATIS måde at opnå læsere, kunder og penge på. Med sociale medier mener vi f.eks. Instagram, Youtube, og Facebook.

Fejlen du ikke må lave, er at forsøge at starte op på alle disse medier på én gang og arbejde for at gøre dem succesfulde.

Det er ikke sådan, du tjener penge på at blogge.

Vælg den kanal, du bedst kan lide og fokusér på den. Hvis du f.eks. kan lide at tage billeder, så skal du bruge Instagram. Måske vil du lave videoer? Så skal du vælge YouTube.

Uanset hvad, skal du vælge én og lægge en tidsplan for dit indhold og få folk til at følge dig. Når du har gjort det, og din kanal har vokset sig større, kan du tilføje en mere.

Det er bedre for læsere at finde  din blog og se, at du har millioner af læsere på én enkelt kanal, i stedet for måske 1000 på hver, fordi du har spredt din opmærksomhed for meget.

tjen penge på blog

Vælg 1-2 gode affilierede tilbud og fokusér på dem

Affilierede links og tilbud er en god måde at begynde at tjene penge på at blogge. Der er allerede nogen, der har gjort alt det hårde arbejde og skabt et produkt. Det eneste du skal gøre er at anbefale det og blive betalt for det!

Vi anbefaler dog at du holder dig til 1-2 hovedtilbud og ikke bruger dem så meget. Hvis du bruger for mange affilierede links, kan det forringe kvaliteten af din blog, og give læseren indtryk af,  at du blot er en sælger.

Du skal også sørge for, at du kun vælger produkter, du faktisk kan stå inde for og som du tror vil gavne læserne. Vælg aldrig tilbud udelukkende baseret på, hvor mange penge, du kan tjene.

Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.
15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable.

På udkig efter at tjene ekstra penge?

Vi har en liste over de bedste side at tjene penge i dag.

Alt du behøver at gøre er at vælge én, og begynde at tjene penge i dag.

tjene penge på blog

Fokusér på at skabe godt indhold. Kvalitet er bedre end kvantitet

Selvom du ikke bare kan skrive et indlæg til din blog og forvente at tjene millioner af kroner, skal du heller ikke skrive 5 indlæg om dagen, hvis kvaliteten ikke er i top.

Her er grunden:

Det er bedre at skrive få artikler, der virkelig er af høj kvalitet, sammenlignet med flere der er dårligt skrevet og redigeret. Indlæg af høj kvalitet vil hjælpe dig med at se, hvordan du kan tjene penge på at blogge.

tjen penge på blog

Skab dit eget produkt

De fleste blogs tjener MANGE penge på at sælge deres egne produkter. Selvom du godt kan tjene penge på affilierede links, får du måske kun omkring 50% af hvad produktet koster.

Forestil dig, at du har dit eget produkt til 500 kr. Og du sælger 50, 100, eller 1000+ om dagen.

Det gør en STOR forskel.

Når du har skrevet i et stykke tid og har en mailingliste, kan du spørge dine læsere om, hvilken type produkt, de gerne vil have. Måske vil de have en e-bog eller et videokursus? Hvis du har en blog om fodbold, vil de måske gerne lære, hvordan de skyder bolden længere eller hårdere?

Det eneste, du skal gøre er at spørge dem, for at kunne tjene penge på at blogge!

Apropos mailingliste…

opret en blog og tjen penge

Byg en mailingliste fra dag ét, og indsaml e-mailadresser på så mange måder som muligt

Det alle professionelle bloggere nævner som det, de fortryder mest, når vi spørger dem er “Jeg ville ønske, jeg var begyndt at bygge  min mailingliste noget før.”

En mailingliste bygges ved hjælp af online formularer til at indsamle e-mailadresser (og nogle gange navne) på dem, der er interesserede i din blog.

En mailingliste er en god måde at lære, hvordan man tjener penge på at blogge, og den fungerer faktisk som en ren pengemaskine: Når du har et nyt produkt eller tilbud, kan du sende det direkte til en specifik gruppe, der allerede er interesserede i det, du taler om, og det du sælger. Det er meget mere sandsynligt, at de køber dit produkt, i forhold til dem, der tilfældigt finder din blog på Google.

Vi anbefaler, at du bruger ActiveCampaign til din mailingliste: Denne software er rigtig nem at bruge og starte op med, og kan hjælpe din blog utrolig meget. Vi har også sammensat en guide til e-mail marketing til dig.

De forskellige måder at samle e-mailadresser på

Der er flere forskellige måder og steder, hvor du kan indsamle e-mailadresser. Når vi nævner “opt-in” senere i artiklen, mener vi et felt, hvor brugere kan indtaste deres e-mailadresse og blive tilføjet til din mailingliste.

Her er de måder, vi anbefaler til dig, hvis du vil tjene penge på at blogge:

opret en blog og tjen penge

Opt-in i toppen af menuen

De fleste bloggere har et menupunkt liggende øverst på deres side, der tilbyder en gratis guide, eller noget andet indbydende, for at få læserne til at klikke. Når de klikker, omdirigeres de til en side med det gratis tilbud, som de kan få, hvis de opgiver deres e-mailadresse og tilmelder sig din liste.

tjene penge på blog

Hello Bar WordPress-plugin

Hello Bar-pluginet placerer en horisontal bar øverst på din hjemmeside, som læsere kan klikke på for at komme til en side med det gratis tilbud, eller blot indtaste deres e-mailadresse i et felt på baren. Det ser sådan her ud:

tjene penge på blog

Barener en nem måde at fange læsernes opmærksomhed på, da den sidder helt i toppen af din hjemmeside. Du kan læse mere om Hello Bar her.

tjen penge på blog

Opt-in i slutningen af hver WordPress artikel

Når man læser et godt indlæg som man har nydt eller fundet nyttiginformation i, vil man gerne have mere. Et felt til e-mailadresser i slutningen af dine artikler er en fantastisk måde at udnytte dette på.

Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at installere Magic Action Box. Denne boks lader dig nemt designe en opt-in-formular, der automatisk vil blive indsat i slutningen af alle dine artikler.

opret en blog og tjen penge

Opt-in i siden af hver WordPress artikel

Du kan også bruge Magic Action Box til at designe en opt-in, der sidder i siden af alle dine artikler.

tjene penge på blog

Pop-ups

Pop-ups er en af de bedste måder at “konvertere” læsere. Med det mener vi, at chancen for at folk tilmelder sig, når de får et pop-up er rimelig høj, sammenlignet med andre metoder.

Nogle mennesker finder dog pop-ups irriterende –  du har nok også set en del af dem selv. Det er op til dig at beslutte, om du vil bruge dem på din side.

Du kan sætte en timer på, hvor lang tid folk er på din hjemmeside, så en pop-up f.eks. indtræffer efter 10 sekunder og fortæller, at man kan tilmelde sig for at få en gratis gave, en rabatkode eller andet. Vi anbefaler OptinMonster plugin, så du kan få pop-ups på din blog.

tjen penge på blog

Exit pop-up

Plugins som OptinMonster lader dig også skabe automatiserede pop-ups, der kun kommer frem, når man er på vej væk fra din blog.

Dette er ofte den sidste chance, du har for at konvertere en læser, så et godt exit-pop-up kan virkelig hjælpe dig med at opbygge din liste.

opret en blog og tjen penge

Bliv ved med at lære mere om at blogge

For at lære at tjene penge på at blogge, skal du blive ved med at studere og lære at skrive bedre, forbedre din SEO, forbedre dine produkter osv.

Der er ingen grænser for, hvor meget du kan lære, men der er heller ingen grænser for, hvor meget du kan tjene hvis du gør det!

tjene penge på blog

Hold dig til formålet med din blog

Sidst, men ikke mindst, skal du altid huske, hvorfor du startede din blog, og hvad formålet er med den. Lad ikke noget som helst få dig til at ændre emne, strategi eller noget som helst andet, hvis du virkelig tror på det!

Dine læsere vil købe hos dig, når de kender dig, kan lide dig og stoler på dig. Den eneste måde at opnå dette på, er ved at være autentisk.

Opret din egen blog og begynd at tjene penge passivt. Brug disse services for nemt og hurtigt, at oprette en blog:
Weebly
 • Intuitiv og nem at bruge
 • Til at betale
Wordpress
 • Ekstremt brugertilpasset design, funktioner og funktionalitet
 • Mulighed for, at inkorporere tredjeparts funktioner
Weblium
 • SEO Klar Website
 • Responsive design og Økonomisk effektivitet

KAPITEL 6

Sådan kommer du i gang med at tjene penge på at blogge

Du kan komme i gang med at tjene penge på at blogge ved at læse den guide, vi har skrevet til dig her og alt det andet vi har skrevet på denne side

opret en blog og tjen penge

Husk: du kan enten blive ved med at arbejde med noget, du egentlig ikke bryder dig om, eller du kan skabe en blog baseret på noget, du virkelig elsker og tjene penge på det.

Du kan godt! Vi har set MANGE læsere bruge vores guide til at få succes, og vi ønsker det samme for dig.

Her er en opsummering af, hvad du skal gøre:

opret en blog og tjen penge

Få et domæne

tjene penge på blogFind et hostingfirma

tjen penge på blogInstallér WordPress vha. dit hostingfirmas instruktioner

opret en blog og tjen penge

Installér det premium WordPress-tema, du ønsker

tjene penge på blogInstallér OptinMonsterHello Bar og Magic Action Box

tjen penge på blog

Læs mere om at tjene penge på at blogge på vores hjemmeside

opret en blog og tjen penge

Kom i gang og skriv dit første blogindlæg!

Med denne guide, kan du helt sikkert lære hvordan du kan tjene penge på at blogge, så det er bare om at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top