Den Ultimative Guide Til at Blive Freelancer [2021-udgave]

tjen penge med freelancing

“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

I dette indlæg vil vi tale om, hvorfor vi hos SkejsNinja anbefaler freelancing som den bedste måde til at komme i gang med at tjene din indkomst online. Vi vil komme ind på, hvordan du gør dig selv til en succes, så det at finde, få og afslutte freelance jobs vil være nemt og sjovt! Vi vil også tale om, hvordan du starter som freelancer i Danmark, hvis du altid har været nysgerrig, men endnu ikke er begyndt.

tjener hjemmefra

Sværhedsgrad

lav
Lav

Tid

lav
Lav

Indkomst

medium
Medium
freelance oversætter
KAPITEL 1

Du kan blive freelancer og tjene penge på mindre end 10 minutter

freelance job
KAPITEL 2

Hvad du får, når du bliver freelancer

freelance opgaver
KAPITEL 6

10 trin til at blive en succesfuld freelancer og få freelance jobs

freelance job
KAPITEL 7

At lære hvordan du får et freelance job vil hjælpe dig til at opnå den livsstil, du drømmer om

Når det handler om at tjene penge online, være din egen chef og arbejde, hvor som helst i verden; findes der ikke en bedre mulighed end freelance opgaver online. Hver dag går dette op for flere og flere mennesker, som derefter forsøger at finde ud af, hvordan de kan komme ind i den spændende og lukrative verden af freelance jobs.

Og hvorfor ikke?

Det viser sig, at du, ved at følge nogle få enkle regler, HURTIGT kan komme til at ligge i toppen blandt freelancere. Du vil have så mange potentielle kunder, der ønsker at arbejde med dig, at du ikke har tid til dem alle.

Det bliver endnu bedre:

Du vil blive betragtet som en ekspert, og du kan opkræve op til 1500 kr. i timen eller mere!

Når du har læst færdig, vil du vide præcis hvilke færdigheder, du skal bruge til at blive freelancer i DK, hvordan du får dine første kunder, og hvordan du kan få din online indkomst til at vokse.

KAPITEL 1

Du kan blive freelancer og tjene penge på mindre end 10 minutter

Det gode ved freelance jobs er, at du kan komme HURTIGT i gang. Vi går mere i detaljer længere nede i denne artikel, men alt du skal gøre er at:

freelance skribent

1. Tilmelde dig en online freelancer-platform som Upwork, Fiverr eller Guru

2. Udfylde din profil og indtaste dine oplysninger for at blive betalt

3. Du er klar til at begynde at ansøge om jobs!

Dette kan tage mindre end 10 minutter, og det er en af hovedårsagerne til, at freelancing er en fantastisk måde at tjene penge online.

KAPITEL 2

Hvad du får, når du bliver freelancer

At være freelancer har mange fantastiske fordele:

freelance oversætter

1.Du kan arbejde hvor som helst

Du undrer dig måske over, hvorfor man overhovedet vil have et freelance job i Danmark.

Hos PengePanel elsker vi at arbejde hjemmefra. Da næsten alt, hvad du gør, når du er freelancer, sker på computere og internettet, kan du arbejde hvor som helst. Det kunne være en kaffebar, dit hjem eller et helt  andet land, som f.eks. Paris.

Apropos andre lande…

2.Du kan rejse, mens du arbejder

Når du bliver rigtig god til at få freelance jobs, kan du vælge at blive, hvor du er, eller tage computeren med dig og rejse verden rundt, mens du arbejder. Så længe du færdiggør dine projekter til tiden, er dine kunder ligeglade med, om du arbejder på en cafe i Istanbul eller på en strandbar i Portugal.

arbejde hvor som helst ved at være freelancer

3.Du kan supplere indkomsten fra dit almindelige job

Det bedste ved at være freelancer er at tjene penge OVENI, hvad du tjener på dit almindelige arbejde!

Har du gæld, der skal betales? Vil du spare op til en ferie? Kigger du på noget nyt legetøj?

Du kan bruge din freelance indkomst til at hjælpe dig med at betale for alt dette.

Og hvad nu hvis du ikke kan lide, hvor du arbejder lige nu?…

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

4.Du kan sige dit almindelige job op

Når du ved, hvordan du får freelance jobs, kan du få flere og flere kunder, og til sidst tjene penge nok til at sige dit almindelige job op. Mange af vores læsere har gjort det, så du skal ikke bekymre dig så meget, om det kan lade sig gøre. Det er 100% muligt, og du kan også gøre det!

Men:

Som vi vil diskutere senere i artiklen, er dette ikke nødvendigt, og det er fuldstændig op til dig. Nogle mennesker ønsker at komme væk fra deres jobs, og det er en fantastisk måde at gøre det på, mens andre bare vil have en ekstra indtjening, mens de fortsat har et almindeligt job. Det kan freelancing også sagtens bruges til.

5.Du kan arbejde, som DU vil, når du vil, og holde ferie når det passer dig

Alle er forskellige og har deres egen måde at få tingene gjort på: Nogle mennesker elsker skemaer og står tidligt op. Andre HADER huskelister og arbejder bedre om natten.

Som freelancer har du fuld frihed til at bestemme, hvordan det fungerer bedst for dig. Du kommer til at bestemme, hvordan og hvornår du arbejder: Hvis du hader at stå tidligt op og vil sove helt til frokosttid, så gør det. Hvis du træner midt på dagen og ikke kan blive siddende ved et skrivebord i 8 timer i træk, så er det perfekt.

Det bedste ved at være freelancer er friheden.

Og ved du hvad, der er endnu bedre? I et almindeligt job hænger du på dit team og din chef, selvom du hader dem. Men når du arbejder som freelancer: Klager din klient? Giver de dig for mange problemer? Er de lede?

Intet problem! Fyr dem.

Du behøver aldrig at tale med dem igen. Se DET er magt.

Når du begynder som freelancer og ikke har forbindelser endnu, vil du ikke have så meget frihed til at vælge, hvem du arbejder med, som når du har arbejdet i et stykke tid. Men du skal ikke bekymre dig, vi kommer ind på, hvordan du finder masser af kunder senere i artiklen, så du får masser af frihed.

KPAPITEL 3

Bør du sige dit job op for at blive freelancer?

Mange spekulerer over, om de skal sige deres job op for at starte som freelancer. Hos PengePanel fortæller vi folk, at det er helt op til dem selv: Man kan freelance om aftenen eller i weekenden, mens man stadig har sit job, eller sige det op og være freelancer på fuld tid.

freelance skribent

Men pas på: Vi anbefaler altid at beholde dit fuldtidsjob i starten, hvis du aldrig har haft freelance jobs før

Før du går i gang med at omlægge hele din livsstil fra at være lønmodtager til at blive freelancer, er du nødt til at kende til, hvad det kræver af dig at strukturere dine egne arbejdsopgaver. Først kigger vi nogle af fordelene ved at starte ud med at kombinere dit fuld- eller deltidsjob ved siden af freelancearbejde:

Det er fuldstændig op til dig, men vi anbefaler, at du får nogle faste freelance jobs, og at du har en stabil indkomst i et par måneder i træk. På det tidspunkt har du ikke brug for dit almindelige job længere, og du kan sige op, når du vil! På den måde vil du være sikker på, at du altid kan tjene penge nok til at forsørge dig selv.

Herunder kigger vi nærmere på de specifikke fordele og ulemper ved at starte op som freelancer og selvstændig.

Disse fordele er der ved at være freelancer:

Det kan dog være krævende at være freelancer, så der er også lidt “ulemper”:

Selvom det kan virke krævende at skulle klare på regnskab selv og være struktureret, arbejdsom og flittig, er det kompetencer, som let kan udvikles. Når først du starter som freelancer på deltid (ved at du beholder dit almindelige job), er du mindre belastet af at skulle tjene fuld løn i den første tid. 

Dette giver dig mental ro til stille og roligt at udvikle selvdisciplin, skabe gode arbejdsvaner og lave en velfungerende arbejdsstruktur. Det vigtigste er, at du arbejder på en måde, som passer til dit temperament og livsform.

En god og effektiv måde at motivere dig selv på kan være at skifte arbejdsplads. Når du er derhjemme, kan du let falde ind i indgroede vaner. Du kan tage på café eller på det lokale bibliotek alt efter, hvor du arbejder bedst og mest effektivt.

KAPITEL 4

Sådan finder du fantastiske freelance jobs

Nogle tænker på, hvorvidt de vil kunne finde freelance jobs, selvom de ikke har færdigheder, som de kan markedsføre eller sælge online.

freelance job denmark

Når vi nævner alle de MANGE ting, du kan lave som freelancer, bliver folk normalt overraskede, og vi er sikre på, at du også har noget, du kan, som andre folk ville betale for. Men selvom du ikke har det, kan du nemt lære en ny færdighed og sælge den til kunder.

 • Grafisk design
 • E-handel
 • UI / UX-design
 • Fotoredigering
 • Videoredigering
 • Videoproduktion
 • Webdesign
 • Programmering
 • Animation
 • Softwareudvikling
 • WordPress
 • Teknisk support
 • Virtuel assistent
 • Transskribering
 • Teknisk tekstforfatter
 • Korrekturlæsning
 • Tekstforfatter
 • Ghostwriting
 • Oversættelse
 • Regnskab
 • Bogføring
 • Markedsføring
 • Online chat-support
 • Virksomhedsrådgivning
 • Excel
 • Reklamer
 • Marketing-rådgivning
 • Google AdWords
 • PPC
 • SEO
 • SEM
 • Lead generation
 • Consulting

Fandt du noget på denne liste, du kan freelance med? Fantastisk! Hvis ikke, er der masser af ressourcer online, der kan lære dig nogle af disse, enten gratis eller meget billigt. 

Her er en hurtig liste:

freelance job

Udemy – Online kursusbibliotek hvor du kan vælge, hvilket emne du gerne vil lære om og købe et bestemt kursus direkte.

freelance job

Skillshare – Online kursusbibliotek med et månedligt abonnement. Du betaler et fast månedligt gebyr og får adgang til hele kursusbiblioteket.

freelance jobs

Google Adsense – Tilbyder gratis lektioner i alt relateret til Google-annoncering, som AdWords, PPC, Google Analytics og meget mere.

Du kan også blot bruge Google til at søge efter det emne, du vælger, og du vil finde TUSINDVIS af gratis ressourcer, artikler og meget mere til at hjælpe dig med at lære noget nyt. Selv hvis du ikke har en færdighed, skal du ikke være bange for at begynde at søge  freelance jobs!

KAPITEL 5

Hvaddu skal bruge, for at komme i gang som freelancer

Den gode nyhed er, at det ikke er særlig svært at blive freelancer! Alt, hvad du behøver, er egentlig bare: en computer, en internetforbindelse og dine evner.

freelance arbejde

Her er et par andre ting, der kan hjælpe dig med at få succes i freelance-verdenen:

1.Et godt arbejdsområde

Selvom du måske ikke arbejder på et kontor, er det YDERST vigtigt at have et godt arbejdsområde, hvor du føler dig godt tilpas. Det kan være hjemme, et bibliotek, en kaffebar, et kontor eller endda en hængekøje på en solrig strand!

Det vigtige er, at du har et sted, hvor du har det godt og får tingene gjort. På den måde vil du være motiveret til at yde dit bedste. Det vil gøre dine kunder glade, og du vil derved få flere opgaver!

arbejdsområde på freelancere

2.Produktivitet

Selvom alle er forskellige, vil du sikkert gerne have tingene gjort, uanset hvem du er.

Når du begynder at jonglere flere kunder, og især hvis du stadig har et almindeligt job, mens du søger  freelance jobs, er det vigtigt at få tingene gjort effektivt.

Heldigvis har vi en artikel om, hvordan du kan forblive produktiv, klar til dig.

3.Værktøjer og teknikker til at planlægge din tid

Tæt relateret til produktivitet er tidsstyring.

Du skal lære at opdele din tid mellem dine forskellige ansvarsområder og opgaver, fordi du sandsynligvis vil arbejde på mere end ét freelance job ad gangen.

Ifølge Birgitte Sølvstein begår man langt flere fejl, hvis man arbejder mere end 8 timer om dagen, og nye undersøgelser viser, at tallet kan være så lavt som 3 timer om dagen.

Vi anbefaler, at du kigger på pomodoroteknikken, hvilket er en fantastisk måde at spore tid og produktivitet på, som du kan bruge, når du begynder som freelancer. Det er også en god idé at bruge en slags kalender (det kan være noget så simpelt som Google Kalender).

4.Projektledelsesværktøjer og færdigheder

Når du jonglerer flere ansvarsområder, deadlines og klienter, kan tingene meget hurtigt blive forvirrende.

Derfor er det vigtigt at have måder, hvorpå du kan spore dine projekter, hvad du skal gøre, og hvornår tingene skal gøres.

Der er mange forskellige værktøjer, som hjælper dig med at gøre dette, og forskellige værktøjer fungerer for forskellige personligheder.

SkejsNinja anbefaler helt klart Basecamp. Basecamp er et gratis projektstyringssoftware og er fantastisk til klientarbejde. Det fjerner problemet med at skulle e-maile frem og tilbage, og kombinerer også en lang række andre funktioner som f.eks. en kalender, chatboks, opgaveliste og meget mere.

5.Drive og disciplin

Vi er nødt til at nævne, at du har brug for drive og disciplin for at få succes som freelancer. Du kan ikke snyde dig til højt betalte opgaver…

Så:

Selvom det er nemt at komme i gang og tjene penge, er det stadig udelukkende dig, der skal finde dine kunder og sørge for, at arbejdet bliver gjort!

Vær forberedt på at give alt, hvad du har, hvis du vil være succesfuld.

Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.
15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable.

På udkig efter at tjene ekstra penge?

Vi har en liste over de bedste side at tjene penge i dag.

Alt du behøver at gøre er at vælge én, og begynde at tjene penge i dag.

KAPITEL 6

11 trin til at blive en succesfuld freelancer og få freelance jobs

Nu hvor vi har givet dig en introduktion til at være freelancer, og du har fundet en færdighed, du vil tjene penge på, får du her 11 trin, som vil hjælpe dig med at komme i gang:

freelance job

1.Definér dine mål

Hvad er dine mål, hvad angår freelancing?

Vil du bare tjene 500 kr. ekstra om måneden? Drømmer du om at tjene nok til at leve hvor som helst i verden? Eller vil du udvide og skabe en stor virksomhed?

Før du går i gang, skal du sætte dig ned og overveje, hvor du vil være om en måned, tre måneder, et år og om 5-10 år. Dette vil gøre det lettere at finde motivation, og du ved, hvor du er på vej hen i stedet for at arbejde uden grund!

Motivation er SÅ vigtigt, og hvis du har det, vil du få succes!

2.Lav en rutine og planlæg din tid

Som freelancer vil du (forhåbentlig) have flere forskellige projekter på én gang, og det kan være lidt af en udfordring, hvis du også har et fuldtidsjob.

Sørg for at lave en god rutine og planlæg din tid, så du ved, hvornår du skal arbejde og hvad du skal arbejde på. Dette kan f.eks. være at arbejde hver mandag og onsdag aften, 3 timer på en søndag på et bestemt tidspunkt, eller hvad der virker for dig. Du skal bare have en rutine og holde dig til den!

3.Vælg en niche

De fleste forsøger at være meget generelle, når de begynder at søge om freelance jobs, idet de tror, at dette giver dem den bedste chance for at tiltrække flere kunder.

Det er faktisk det modsatte… og derfor skal du vælge en “niche”, når du begynder som freelancer.

En “niche” betyder blot et fokusområde eller en gruppe af kunder. For eksempel kan du søge mere specifikke freelance skribent jobs, hvis du er specialiseret i dating og parforhold. Du kan være freelance webdesigner, samtidig med du er rigtig god til at bygge attraktive hjemmesider til arkitekter.

Her er grunden til, at dette er vigtigt:

At være smal betyder ikke, at færre mennesker vil være interesserede i dig, du tiltrækker bare meget specifikke kunder, og det er lettere at overbevise dem om, at de skal arbejde med dig… og betale dig. Dette er præcis, hvad du skal gå efter, når du starter med freelancing.

Tænk på det på denne måde: Lad os sige, at du vil have dit hjerte tjekket for at sikre, at det fungerer, som det skal. Hvilken slags læge vil du helst gå til? Du kan vælge en almindelig praktiserende læge eller en specialist, der har brugt hele sin karriere på at kigge på, tænke på, og KUN undersøge hjertet. Selvfølgelig vil du vælge specialisten! Han/hun har en større viden og kan fortælle dig, om noget er galt, i modsætning til en praktiserende læge, der ikke har fokuseret så meget på det specifikke område.

Det er det samme, når det gælder freelancing: Kunderne vil være langt mere tilbøjelige til at betale dig (og betale dig MERE), hvis de f.eks. har brug for e-mail marketing, og du er en tekstforfatter, der KUN laver e-mail marketing. Hvis de spørger dig om din erfaring, og du fortæller dem, at du har fokuseret på e-mail marketing i 10 år, vil det virke ekstremt imponerende, og det vil få klienten til at føle, at de kan stole på dig. Sammenlign det med bare at sige: “Jeg er tekstforfatter”.

Find dit fokus og vælg en niche, hvad enten det er den type tjeneste, du udfører, eller det område du fokuserer på.

4.Overvej at integrere og starte en rigtig organisation

De fleste freelancere arbejder selvstændigt under eget navn, hvilket normalt er lovligt, selvom du altid skal tjekke med din revisor eller en advokat for at være sikker.

Du bør dog måske, af juridiske årsager, overveje at starte en form for virksomhed. Det er ikke nødvendigt, især når du lige er begyndt, men hvis du planlægger at vokse, kan det være en god idé.

Igen anbefaler vi, at du snakker med en revisor eller en juridisk repræsentant for blot at sikre, at alt hvad du laver er 100% lovligt, når du vil være freelancer!

Igen anbefaler vi, at du snakker med en revisor eller en juridisk repræsentant, for blot at sikre, at alt hvad du laver er 100% lovligt, når du vil være freelancer!

5. Lær, hvordan beskatning fungerer for freelancere, og hvordan man rapporterer

Skat fungerer anderledes, når du tjener en selvstændig indkomst i forhold til at arbejde for en virksomhed. Afhængigt af det beløb, du tjener, skal du muligvis betale kvartalsvise afdrag, i stedet for en betaling ved årets udgang, og hvert land har sine egne krav.

Du kan finde oplysninger for nogle lande nedenfor, men vær opmærksom på skattereglerne for dit hjemland. Det kræver en lille indsats, men det er umagen værd, hvis du vil være freelancer:

freelancere udgifter

6. Håndter dit regnskab - notér dine indtægter og udgifter og overvej at ansætte en revisor

Når du bliver freelancer og begynder at arbejde for dig selv, kan du få mange skattefordele, relateret til “erhvervsmæssige udgifter”. Disse udgifter kan være alt fra benzinomkostningerne, når du besøger en klient, softwaregebyrer og meget mere. Det er en stor fordel at vide, hvordan man gør det rigtigt!

Det er vigtigt at have et system til at holde styr på indtægterne (eller gebyrerne) for dine projekter med forskellige kunder, dine udgifter og dine kvitteringer, når du ansøger om freelance jobs.

Vi anbefaler, at du bruger Zoho, som kan spore dine indtægter og gebyrer til kreditkort og bankkonti. Du vil også kunne sende flotte fakturaer til dine kunder. Vi anbefaler, at du har et separat, dedikeret kreditkort, hvor du opkræver freelance / forretningsrelaterede udgifter. Når du får mange kunder, kan du blot indtaste kortet i Zoho og eksportere udgifterne. Hvis du lige er begyndt, kan du bare notere dine udgifter i Zoho.

Hvis du har mange papirkvitteringer, anbefaler vi, at du bruger Shoeboxed til at spore alt. Du kan tage et billede for at digitalisere kvitteringen og derefter skille dig af med papiret.

Efterhånden, som du vokser, kan du også overveje at ansætte en revisor, når du får flere og flere freelance jobs: Revisorer kan hjælpe dig med at organisere din økonomi hver måned, hvilket kan fjerne en masse stress for dig.
Her er konklusionen:

Vi ved, at regnskaber kan virke kedelige, men det er EKSTREMT vigtigt. Jo hurtigere du lærer det, jo bedre og lettere bliver det, efterhånden som du vokser og tjener flere penge… og du vil vel gerne tjene flere penge, ikke? Det vil også skabe struktur og hjælpe dig med at spare penge generelt!

7. Sæt dine priser og gebyrer

Ét af de mest almindelige spørgsmål, vi får her på PengePanel, handler om fastsættelse af priser for freelance-tjenester. Folk spekulerer på, om de skal bruge “fast pris” eller “timeløn”, hvilket blot betyder, om de skal opkræve en kunde for deres arbejde pr. time eller levere deres service til en fast pris.

Vi anbefaler STÆRKT, at du bruger faste priser, når det er muligt. Her er grunden:

Timeløn kan blive et mareridt: Kunder kan klage over, at noget er blevet for dyrt, eller at du bruger for meget tid, og du kan føle dig stresset over at skulle arbejde i et vist antal timer.

Ved at bruge faste priser ved både dig og kunden på forhånd, hvor meget din service vil koste. Du kan tilføje en lille bemærkning om, at der kan laves ekstra arbejde på et projekt for et timemæssigt gebyr, men prøv at fastsætte en fast pris for dit arbejde. Dette vil også hjælpe dig med at regne ud, hvor mange penge du skal tjene hver måned. I modsætning til det kan en timeløn være meget lavere end det, du forventer. Dette fjerner enormt meget pres og stress fra dig.

Vi anbefaler også, at du i det mindste får 50% af dit honorar forudbetalt, og om muligt, 100%. På denne måde sikrer du, at din kunde er seriøs omkring samarbejdet, og vil betale for dit arbejde.

Det er vigtigt at bemærke, at du muligvis skal sænke dine priser, hvis du lige er begyndt og ikke har så meget erfaring og så mange forbindelser endnu. Men fortvivl ikke! Det er blot et skridt på vejen mod at blive succesfuld freelancer, og efterhånden som du arbejder mere, vil du kunne hæve dine priser. Rom blev ikke bygget på én dag.

Vær heller ikke bange for at eksperimentere med dine priser: Du opdager måske at højere priser fungerer bedre for dig, eller at lavere priser tiltrækker flere kunder. Hvilket tiltrækker de bedste kunder? Hvilket giver dig det arbejde, du bedst kan lide? Alt er et eksperiment, og du bør teste forskellige muligheder hen ad vejen.

8. Lær hvordan man får kunder

At tiltrække kunder er naturligvis noget af det vigtigste som freelancer.

Ingen kunder, ingen penge.

Vi anbefaler, at du starter med en af de populære freelancing-platforme til at opbygge en portefølje og få dine første kunder. Her er vores top 3, og du kan lære mere om, hvordan du kommer i gang med hver af dem ved at klikke på deres navne:

freelance oversætter

Upwork er den mest populære freelancing-platform og er et af de nemmeste steder at komme i gang. Du opretter blot din profil, vælger hvordan du vil betales, og så er du klar til at gå i gang.

freelancer

Guru minder meget om Upwork, men er blot lidt mindre.

freelance job danmark

Fiverr er en billigere freelance side hvor freelancere poster “gigs”, de kan udføre, som normalt starter ved omkring 50 kr. Freelancere kan også tilbyde flere premium-tjenester. Kunder søger efter gigs og køber dem direkte af dig. For eksempel “Jeg kan skrive 300 ord om madlavning for 30 kr.”

Worksome logo

Worksome er en dansk platform for freelancere. Her kan du oprette dig helt gratis som enten virksomhed eller som en specielt indenfor et særligt erhvervsområde.

Det betydningsfulde ved Worksome er, at platformen har en meget lav provision på 4% (hvilket er væsentligt lavere sammenholdt med andre freelancing-platforme).

Du kan omkostningsfrit oprette en profil og gå i gang med at søge opgaver. Det kan være opgaver med online marketing, grafisk arbejde, tekstforfatning, webudvikling, design af apps og meget mere

Konsulenterne Logo

Konsulenterne.dk er en anden dansk platform, som du kan være at lade være din arbejdskanal. Hos Konsulenterne kan du gratis oprette dit CV og synkronisere din profil med enten Facebook eller LinkedIn.
Det er et krav, at du har minimum 5 års erhvervserfaring. Det kan være alt fra rådgivning over management til webdesign- og udvikling.

Vi har også skrevet en artikel til dig, om hvordan man får kunder.

Vi vil også gerne nævne, at det tager tid at komme i gang, så du skal ikke miste modet hvis kunderne ikke kommer rendende, lige når du starter ud. Dette kan faktisk også ske, når du har været freelancer i et stykke tid. Sæt et mål om et bestemt antal jobs, du gerne vil søge hver dag eller uge. Hold dig til det, og du vil få succes.

9. Byg en online profil af høj kvalitet, og fremvis eksempler på dit arbejde

At have en personlig hjemmeside til dit freelance arbejde er altafgørende:

Hvis du er seriøs omkring online freelancing, har du brug for en hjemmeside, hvor klienter kan finde dig.

Den gode nyhed er, at du kan lave en WordPress-hjemmeside på mindre end 10 minutter og have en professionel præsentation at vise dine potentielle kunder. Dette vil give dig en stor fordel i forhold til andre freelancere, der er for dovne til at gøre dette, eller som bare har deres profiler på freelance platforme.

På denne personlige hjemmeside skal du sørge for at vise eksempler på det arbejde, du har udført (en portefølje). For eksempel, hvis du laver webdesign, skal du vise dine hjemmesider. Hvis du er forfatter, skal du vise nogle af dine tekster.

Du kan finde nogle eksempler på freelanceres personlige hjemmesider her, for at få lidt inspiration. Du kan også se vores artikel om blogging for mere information om, hvordan man laver en hjemmeside.

10. Øv dig i at sælge dig selv og lær lidt om salg og forhandling

Selvom du er den mest indadvendte person nogensinde, kan det være yderst nyttigt at lære at tale med klienter over telefonen, eller ansigt til ansigt, hvis du vil være freelancer. Det kan gøre en enorm forskel at vide, hvordan man bedst kommunikerer, lidt grundlæggende om salg og forhandling, og hvordan du sælger dine tjenester.

grundlæggende salg ved forhandling

For at lære at kommunikere og tale bedre, kan du tjekke denne side.

For at lære om salg og forhandling anbefaler vi bogen Never Split the Difference af Chris Voss, som er tidligere -FBI-gidselforhandler. Hvis han brugte sine evner til at forhandle folks liv med, er vi sikre på, at du kan håndtere forhandlinger om priser og tidsplaner for dine projekter med kunder :).

Sidst, men ikke mindst, når det gælder om at fortælle en potentiel klient om dine tjenester, skal du være i stand til at artikulere klart, hvad du gør, hvorfor du er god til det, og hvordan det vil gavne dem. Du bliver bedre til dette med tiden, men vi anbefaler at lave en lille salgstale, for at komme i gang.

11. Gør brug af værdifulde værktøjer for freelancere

Der er forskellige digitale redskaber, du med fordel kan gøre brug af, når du arbejder som freelancer. Skype eller dropbox kan blive nogle af dine mest uundværlige værktøjer, når det kommer til kommunikation og samarbejde

Har du brug for at dele filer eller holde møde på tværs af landegrænser, skal du være 100% fleksibelt.

Hvis du bliver seriøs med dit freelancer job, så kan det også være at du vil tjekke et værktøj ud som Trello. Med denne platform kan du invitere dine kunder med i dine arbejdsopgaver, så de kan få indblik i, hvor langt du er kommet.

Heerudover finder du vagtplalægningsværktøjer som eksempelvis bruges som planlægningsværktøj i foreninger.

5 af de bedste tips til at skrive en freelancer profil

For at komme i betragtning til jobs, skal du lave ansøgninger eller gå i direkte kontakt med virksomheder. I begge tilfælde er det vigtigt, at du har en opdateret, skarp og professionel profil. Her kan virksomheder se det arbejde, du tidligere har udført, og de kan læse om anmeldelser af dine arbejdsopgaver.

Det er vigtigt, at du bruger tid på at lave og gennemføre din profil. Du kan bruge disse råd til at udarbejde den skarpeste freelancer profil:

Den sidste er altså at tjekke din grammatik og stavning. Selv den mindste stavefejl kan fuldstændig underminere alt hvad du har lavet af profiltekst, særligt hvis det er tekstarbejde du vil arbejde med. Det lyder helt åbenlyst, men du bliver overrasket over hvor mange folk der ikke vælger at få læst korrektur på deres profiltekster.

KAPITEL 7

At lære, hvordan du får et freelance job, vil hjælpe dig til at opnå den livsstil, du drømmer om

Ved at følge denne guide er du nu perfekt rustet til at finde freelance jobs, og tage din online indkomst til helt nye højder som freelancer!

freelance job denmark

Du kan starte som freelancer I DAG, og mulighederne er uendelige: Du kan tjene 500 kr., 5000 kr. eller mere pr. måned. Du kan gøre det til en fuldtidsvirksomhed, der ansætter flere medarbejdere, som du kan sælge for millioner, når du har gjort den til en succes.

Selvom vi har gennemgået mange detaljer i denne artikel, skal du huske: For at komme i gang, er dette alt hvad du skal gøre:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top