Hvordan tjener man penge på aktier?

hvordan tjener penge aktier
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Hvis du skal kunne tjene penge på aktier, så skal du købe dem billigt og sælge dem dyrt.

Den bedste måde at gøre det på, er ved at have en forskelligartet portfolio der inkluderer lav-risiko virksomheder, som sandsynligvis vil stige i værdi over tid.

Du kommer nok ikke til at tjene en masse penge på kort sigt.

Men markedet stiger pålideligt over tid hvilket betyder, at det næsten er sikkert, at du får fortjeneste på den lange bane.

Det lyder muligvis ikke lige så interessant som “The Wolf of Wall Street”. Det er fordi, at det ikke er sådan man investerer i det virkelige liv.

Det er usandsynligt at du laver et stort overskud på kort tid. Selv de allermest succesfulde investorer i verden, så som Warren Buffet, tjener ikke penge på deres aktier på den korte bane.

Men det er ikke umuligt.

Hvis du køber på det rigtige tidspunkt kan du få en hurtig fortjeneste, hvis du altså sælger aktien så snart den stiger i pris.

Der er mange succesfulde aktionærer som tjener massere af penge på den måde. Men det har en højere risiko..

Heldigvis behøver du ikke vente for altid, eller risikere alt, for at kunne tjene penge på aktier.

Ved at følge rådene i denne guide, vil du kunne lave et beskedent overskud på kort sigt eller du vil kunne få opbygget en succesfuld portfolio med langsigtet stabilitet.

I denne begynderguide til hvordan man investerer i aktier, vil du lære følgende:

Det grundlæggende om markedet

Det grundlæggende om markedet

Hvordan tjener du penge på at handle med aktier

Hvordan tjener du penge på at handle med aktier

Højrisiko og lavrisiko strategier for at tjene penge

Højrisiko og lavrisiko strategier for at tjene penge

Hvordan bruger du eksperterne til din egen fordel (og hurtigt tjener penge)

Hvordan bruger du eksperterne til din egen fordel (og hurtigt tjener penge)

Almindelige investorerfejl

Almindelige investorerfejl

Hvordan kommer du i gang med at investere fra i dag af

Hvordan kommer du i gang med at investere fra i dag af

At investere handler om at lave research og få fat i de redskaber du skal bruge, for at kunne tage kloge beslutninger vedrørende handlerne.

Første skridt? Læs denne artikel (Nemt, ikk’?)

Når først du er igennem artiklen, vil du have alt du har brug for, for at kunne åbne en mæglerkonto og lave din første handel.

Er du klar til at investere?

Hvad er aktiemarkedet?

Du kan ikke bare gå ind i dit lokale supermarked og købe en aktie.

Hvis du vil købe en aktie skal du lave en ordre på aktiemarkedet (også kaldt en børs). Det er på aktiemarkedet at aktier bliver købt og solgt.

Aktiemarkedet fungerer som en auktion. Sælgere prøver at sælge deres aktier til en høj “Ask” pris, og købere forsøger at købe aktier til en lav “Bid” pris.

Bid Pris

Aktiemarkedets funktion er at matche købere og sælgere.

I dag foregår alt dette elektronisk, så alt du behøver at gør er at trykke på en knap for enten at købe eller sælge aktier.

For at kunne tjene penge på aktier skal du købe mens du stadig tror at prisen vil stige. Så snart den stiger, skal du sælge den så du kan gå derfra med fortjeneste.

Apple Aktier

Hvis du havde været kvik og investeret 60.000 kr. i Apple for 10 år siden, ville du i dag have haft omkring 320.000 kr. Ikke dårligt!

Markedet er åbent hver dag inden for normale åbningstider. Du kan nemt købe og sælge aktier ved at bruge en online mæglerkonto (Du kan lave din egen konto gratis på få minutter – vi fortæller dig længere nede hvordan).

Det grundlæggende: at tjene penge på aktier

Det grundlæggende: at tjene penge på aktier

Hvad er aktier egentlig?

Når en virksomhed “går offentligt” på aktiemarkedet indvilliger den i at sælge ejerskabet af virksomheden til investorer (som dig). De enkelte dele af firmaets ejerskab kaldes for aktier.

Det samlede beløb af virksomhedens aktier er virksomhedens aktie.

Så når du handler på aktiemarkedet er det faktisk individuelle aktier du kan købe og sælge.

Når du køber aktier i en virksomhed, bliver du medejer, og virksomhedens direktører er forpligtet til at arbejde for dig (de ordner ikke dit vasketøj, men de vil hjælpe dig med at tjene flere penge!).

Hvis du tror at det vil gå en virksomhed godt, kan du købe en del af den og få del i dens succes (eller fiasko).

Det er det man kalder at investere.

De to faktorer som begynder-aktionærer skal vide

Din success med at tjene penge på aktier afhænger af to ting:

 • Dine virksomheders succes: Jo bedre dine virksomheder klarer sig, jo flere penge vil du tjene.
 • Timing: At vide hvornår du skal købe, sælge og beholde er altafgørende i forhold til at administrere dine investeringer.

Det er vigtigt at lave research for at kunne finde ud af hvilke virksomheder du skal investere i og hvornår du skal gøre en handel.

Du skal først og fremmest undersøge virksomheder for at finde ud af hvilke der har størst chance for at få succes.

Når du først har valgt og købt aktierne, skal du overvåge dine virksomheder regelmæssigt for at sikre dig at de tager gode beslutniger, der vil forbedre aktiekursen.

Som du nok kan forestille dig så kan det godt være et stort arbejde med al den research. Heldigvis er der måder hvorpå du kan tjene penge på aktier uden at skulle lave en helt masse research.

Profitfarmers Trading Signal
Brug handelssignaler til at lave hurtige handler og hurtige fortjenester.

Hvordan tjener du penge på aktier: Hvordan handler du med aktier og får fortjeneste

Der er flere måder at tjene penge på aktier.

Nogle er langsomme og stabile (lavrisiko), og andre er hurtige og med masser af action (højrisiko).

Vi har opdelt vores strategier til at tjene penge i højrisiko og lavrisiko, for at gøre det nemmere for dig, at lære hvordan du tjener penge på aktiemarkedet.

Lavrisiko strategier

Lavrisiko strategier handler om at købe aktier og holde på dem på lang sigt. Det betragtes som den smarteste måde at investere i aktier på, fordi markedet altid vil gå op over tid. Hvis du har en diversificeret portfolio, er det næsten sikkert at du vil tjene penge.

Indeksfonde

At investere i indeksfonde er måske den smarteste måde at investere på.

Et indeks, er en liste over de virksomheder, der ligger øverst på aktiemarkedet eller inden for en specifik sektor.

Når du investerer i en indeksfond, investerer du i alle disse virksomheder på én gang.

Det betyder at du investerer i verdens stærkeste virksomheder, PLUS du opnåt automatisk diversificering.

SP 500 Index

Og det bliver endnu bedre.

Eftersom indeksfonde er passive, lavrisiko investeringer, betyder det at administreringsgebyrerne er meget lave (mindre end 0,5%), og der er meget få skatter.

Derudover er du med indeksfonde næsten garanteret et overskud på 5% eller mere om året.

Her er nogle eksempler på indeksfonde:

Nordnet circle logo
Nordnet Indeksfond
danske invest
Danske Invest
Sparindex
Sparindex

Indeksfonde forhandles i aktier. Begynd at investere ved at åbne en mæglerkonto som handler med indeksfonde (vi giver dig nogle muligheder nedenfor!).

Investeringsfonde

Investeringsfonde minder om indeksfonde, men de er mindre passive.

Når du investerer i en investeringsfond, investerer du i en forskelligartet liste af virksomheder.

Dog kan denne liste ændre sig uden handling fra din side. Fondens ledere køber og sælger aktier (for dine penge) for at forsøge at maksimere overskuddet.

Det er mere risikabelt med investeringsfonde, men muligheden er der også for at få store overskud. Nogle har årlige overskud på op mod 20%.

Det viser sig næsten altid at investeringsfonde er mere rentable på lang sigt. Her er en sammenligning over tid af den gennemsnitlige aktivt administrerede fond (investeringsfond) og Schwab indeksfonden:

gensidige fonde

Du kan købe og handle med investeringsfonde på samme måde som du kan med indeksfonde. Der er tusindvis af investeringsfonde du kan vælge i mellem. Her er nogle af dem der klarer sig allerbedst:

Sparindex
Sparindex INDEX OMX C25 KL
danske invest
Jyske Invest Danske Aktier KL
Nordnet circle logo
Nordea Invest Danske Aktier Fokus KL

Hyr en børsmægler

Du er ikke med i beslutningtagningsprocessen når du investerer i en investeringsfond eller i en indeksfond. Lederne klarer alt arbejdet for dig.

Hvis du ønsker, at lave din egen research og være mere involveret mens du holder en lav risiko, så kan du hyre en børsmægler til at administrere din portfolio.

Børsmæglere er investeringseksperter, som hjælper dig med at vælge de bedste aktier. 

De køber og sælger hvad du ønsker – når du ønsker det. Hvis du får et varmt tip om en virksomhed du ved vil komme til at klare sig godt, så ringer du bare til din børsmægler som køber aktien for dig.

De vil også holde øje med din portfolio og informere dig, når de tænker at det er en god idé at købe eller sælge aktier.

børsmægler

Du kan tilpasse dit forhold til din børsmægler til enten at være passivt eller aktivt.

Hvis du gerne vil spille en aktiv rolle i dine investeringer og samtidig mindske din risiko, så er det er god idé at hyre en børsmægler.

Men, du vil skulle betale gebyrer og kommissioner til din mægler. Som et eksempel, så tager mæglere et gebyr på omkring 0,1 % og minimum 29 kr. for handel med danske aktier. Hvis du køber én aktie for 10.000 kr., skal du betale 29 kr. I kurtage, dvs. 0,29% til børsmægleren.

Du kan tale med din bank eller undersøge om der er et lokalt investeringsfirma, som kan hjælpe dig med at finde en børsmægler.

Hvis du vil bruge en online mæglerkonto til at handle med, så prøv en af disse platforme:

eToro
Etoro

eToro er et social trading netværk som tillader brugere at handle, følge andre investorer, og kopiere succesfulde investorers handler. Med en gratis eToro konto kan du handle med krypto valuta, aktier og varer.

NAGA logo
NAGA

En af de store mæglervirksomheder i verden, NAGA, giver hidtil uset adgang til det globale marked. Med en konto kan du investere overalt i verden uanset bopælsland.

Nordnet
Nordet

Nordnet gør det let at let med deres redskaber og overskuelige hjemmeside og app. De giver dig mulighed for at handle med en række forskellige aktier og varer, samt giver dig adgang til mange internationale markeder. Det er gratis at åbne en konto og handle med aktier på Nordnet

Køb sikre aktier

Hvis du vil vil købe individuelle aktier, men ikke kan lide ideen om at betale gebyrer og kommission til en børsmægler, så kan du mindske din risiko ved at investere i sikre virksomheder.

Disse virksomheder er pålidelige institutioner, som sandsynligvis vil vokse over tid. Sikre virksomheder at investere i inkluderer:

Carlsberg
Carlsberg
Moller Maersk
A.P. Møller Mærsk
Novo Nordisk
Novo
ISS aktier
ISS
Danske Bank Invest
Danske Bank

Det er virksomheder som ikke går nogen steder. De er alle en solid del af den danske økonomi og det bliver de højst sandsynligt ved med at være.

Der er næsten garanteret, at de vil fortsætte med at vokse, og det vil give dig en stabil fortjeneste over tid. Se på Carlsbergs vækst siden 2010:

Carlsberg aktier
Carlsbergs værdi er steget med næsten 300%

Højrisiko strategier

Højrisiko strategier indebærer valg af risikable virksomheder eller det at købe og sælge ofte for at maksimere fortjenesten. Disse strategier kræver, at du forudsiger og tager chancer. Der er en chance for at du får enorme gevinster eller tab, så vi anbefaler kun højrisiko investeringer hvis du har en supplerende indkomst.

Køb individuelle aktier

Har du næse for at vælge vinderne blandt de tusindvis af virksomheder, der er på aktiemarkedet?

Hvis du har, så er der mulighed for at tjene mange penge på kort tid.

For eksempel steg Tilray. Inc.’s aktie med 800 % over to måneder efter at havde fået gode nyheder.

Kan man tjene en masse penge på aktier? Hvis du har købt 100 aktier inden boostet, så havde du tjent over 70.000 kr. på bare to måneder.

Tilray’s historiske opgang.
Tilray’s historiske opgang.

Sådanne fortjenester forekommer hver dag på aktiemarkedet.

Men det er ikke nemt at vælge de rigtige aktier. Faktisk er det kun omkring 4% af alle virksomheder på aktiemarkedet, som rent faktisk laver store penge.

Dog er det stadig muligt at du rent faktisk kan blive rig på dine aktier, men det kræver at du laver research og timer dine handler helt rigtigt.

Handel med penny stocks-aktier

Hvad er penny stocks?

Penny stocks er virksomheder der handler med aktier for bare 30 kr. pr styk.
Disse aktier er attraktive fordi de tilbyder meget lave priser på nye virksomheder.

Forestil dig at kunne købe 10.000 aktier af en ny virksomhed for lidt under 1 kr. stykket. Hvis virksomheden får success og aktiekursen stiger til omkring 30 kr., så vil du have øget din investering på under 1000 kr til ca. 300.000 kr.

Sådan nogle succeshistorier findes faktisk!

Men de er sjældne og penny stocks er ekstremt risikable.

Faktisk så er chancen for fiasko næsten 100 %.

Den bedste måde at tjene penge på penny stocks er ved at købe dem og sælge dem så hurtigt som muligt, mens de stadig stiger. Hvis du venter, taber du højst sandsynligt din investering.

flygtig penny stock
En flygtig penny stock. Den kan stige eller falde med 15 % hver dag - en reel rutjsebanetur med hurtige gevinster og tab.

Mange penny stock investorer går over til at handle med krypto valuta eftersom risiciene og belønningerne er meget a la det samme. Tusindvis af nye krypto virksomheder kommer ind på markedet, og potentialet for at kunne lave nogle hurtige fortjenester er noget der glæder mange investorer. Tjek vores anmeldelse af ProfitFarmers for at lære mere om at handle med krypto.

Day Trade

Day trading (daglig handel ville man oversætte det til på dansk) er en profession hvor der er meget på spil, da det handler om at lave hurtige handler for at få en hurtig fortjeneste.

Day traders køber og sælger aktier hver dag.

Nogle dage tjener de tusindvis. Andre dage taber de tusindvis.

Det er et meget stressende job, men det kan være givende.

Uges Handel

Hvis du ikke vil day trade professionelt, så kan du prøve med et par enkelte virksomheder og se om du kan lave nogle penge på det.

Køb aktier når markedet åbner, overvåg prisen i løbet af dagen og sælg så snart den overstiger din købspris.

Selvfølgelig er der også en chance for, at aktien falder.

Hvis du laver research, kan du tjene nogle hurtige penge på day trading. Det kan være en spændende hobby, hvis du har en ekstra indkomst!

Er der noget midt imellem høj og lav risiko handel?

Ja. Der er nogle måder hvorpå du kan mindske risikoen og samtidig gøre det nemmere at tjene penge på dine aktier på kort sigt.

 1. Lav research og investér din tid: Du kan minimere risikoen ved at lave research og holde på dine aktier, men det er tidskrævende.
 2. Følg trade signals: Ved at bruge handelssignaler (som vi gør på ProfitFarmers) er det ekspert research og algoritmer for millioner af dollars som gør arbejdet for dig. Handelssignalerne fortæller dig hvad du skal købe, og hvornår. Det eneste du skal gøre er at holde øje med hvordan dine penge formerer sig.

At investere vs. at handle: Hvad er forskellen?

Du kan ‘lege’ med på aktiemarkedet på to måder. Du kan enten investere eller handle.

Investere

Investere

At investere er en passiv handling. Når du investerer i aktier, køber du pålidelige virksomheder og ser hvordan de klarer sig. Du opdaterer måske din portfolio en gang om året, eller måske slet ikke.

Handle

Handle

At handle er en aktiv handling. Når du handler så opdaterer du ofte din portfolio, køber til en lav pris og sælger til en høj pris for at maksimere din fortjeneste.

Selvom det kan være sjovere at handle, så er det ikke altid det mest rentable.

Et studie fra the Journal of Finance er kommet frem til at folk der handler, sjældent får et afkast.

Almindelige fejl ved handel med aktier

De fleste investorer taber tusindvis af kroner på disse fejl før de overhovedet ser en fortjeneste.

At handle med individuelle aktier uden research

Det kan være både sjovt og givende at handle med individuelle aktier.

Men hvis du ikke laver en seriøs research, ville det være bedre for dig at at spille roulette.

Et studie er kommet frem til at den gennemsnitlige fortjeneste på individuelle aktier er på under 2% set i forhold til over 8% for indeksfonde.

En fortjeneste på mindre end 2%… er det så overhovedet værd at investere?

Hvis du skal kunne tjene flere penge, kræver det at du er ordentligt informeret.

Start ud med at researche virksomhedens:

Historie
Historie
Lederskab
Lederskab
Økonomi
Økonomi
Produkter/serviceydelser
Produkter/serviceydelser
Nyheder
Nyheder

Når du bliver ekspert i dit firma, så ved du hvornår du bør købe og sælge dens aktie.

Undlader at diversificere din portfolio

Nogle af dine aktier vil slå fejl.

Det er uundgåeligt.

Ved at diversificere din portfolio (købe aktier fra en række virksomheder fra forskellige brancher) sikrer du at dine succesfulde køb overstiger dine fejlkøb.

Se bare på luftfartsindustrien:

SAS AB stockholmsborsen
Hvis du kun havde investeret i flyselskaber i 2020, så ville det se problematisk ud med din portfolio!

Du kan sikre dig mod kriseramte industrier og virksomheders fiaskoer ved at have en diversificeret portfolio.

Hvis du antages at være ekspert

antages at være ekspert

Ikke engang verdens bedste investorer kan med nogen form for sikkerhed forudsige hvordan markedet udvikler sig.

Ingen har nogensinde været i stand til at forudsige markedet.

Markedet vil altid indebærer risici, muligheder og store potioner held. Investorer der glemmer denne lille detalje, er typisk dem der tager for mange risici og ender med at tabe alt.

At købe og sælge for meget

Det, som får mange investorer til at købe og sælge, er pga. frygten for at gå glip af noget (FOMO) og at ærgre sig efter en handel.

Du sælger for eksempel en aktie med en nedadgående tendens, og dagen efter går den op igen. Du fortryder, og køber den tilbage til en højere pris (og taber derved penge). En uge senere falder aktien, og du taber endnu mere.

Hvis bare du havde beholdt aktien, havde du ikke tabt så mange penge!

At sælge og købe ofte = færre fortjenester.

Holde på Penny Stocks-aktier

Hvis du venter på det magiske øjeblik hvor din penny stock stiger, kan du risikere at at have holdt på den for længe.

Statistikkerne viser tydeligt at næsten alle penny stocks på et eller andet tidspunkt vil gå i nul.

Hvis din penny stock ikke giver livstegn fra sig, så er med at komme af med den, før det er for sent.

holder øre aktier chart
En penny stocks skæbne.

Kom i gang: Hvordan investerer man på aktiemarkedet

Denne hurtige skridt-for-skridt guide vil hjælpe dig med at komme i gang med at investere og hurtigt tjene penge på aktier.

For en mere dybdegående guide til at begynde på aktiemarkedet, kan du læse vores fulde guide til hvordan man investerer på aktiemarkedet.

1. Kontakt en mægler eller et investeringsfirma

Tag et smut i banken og spørg om dine muligheder for at investere. Du har måske allerede en mægler der står til rådighed for dig uden at vide det. Hvis ikke, så kan du søge efter lokale investeringsfirmaer og bestille en aftale hos dem (normalt er det gratis)

Eller

1. Åben en konto på en handelsplatform

Det er nemt at åbne din egen mæglerkonto. Her kan du med et enkelt klik på din telefon eller computer handle med aktier, indeksfonde, investeringsfonde, og meget mere. De fleste platforme inkluderer glimrende tracking, management og en sektion med redskaber til hvordan du kan lave research

2. Lav research

Vælg et par enkelte virksomheder som du er passioneret omkring, og start din research. Hvis de lader til at være sikre investeringer, så tilføj dem til din liste over potentielle køb.

Husk at researche de følgende aspekter af hver enkelt virksomhed:

 • Historie
 • Ledelse
 • Økonomi
 • Produkter/serviceydelser
 • Nyheder

3. Kom i gang med at opbygge din portfolio

Og nu til den sjove del. Begynd med at handle med aktier og spor din indtjening.

Sørg for at hav et mix af virksomheder, du brænder for, samt nogle sikre bud, for på den måde at begrænse din risiko ved at diversificere din portfolio.

De bedste platforme hvor du kan tjene penge på aktier

Nedenfor er nogle af de bedste online aktiehandelsplatforme hvor du kan lave hurtige, nemme og billige handler på markeder rundt om i verden.

Det eneste det kræver for at komme i gang, er at tilmelde sig for at få en konto, samt at bevise din identitet. Derefter er det muligt at tilføje penge til din konto og handle med aktier med et enkelt klik.

FAQ

Nybegyndere tjener penge på aktiemarkedet ved at gøre brug af lavrisiko strategier såsom at investere i indeksfonde, EFTs og investeringsfonde. Det er den bedste måde at starte ud med at få en indkomst på, og samtidig lære hvordan man kan tjene penge på aktier.

Du kan godt blive rig på aktiemarkedet, men det vil tage tid. Hvis du investerer 500.000 kr. På en indeksfond i dag, vil du have ca. 5 millioner om godt 20 år.

Hvis du får held med en individuel aktie, er det muligt at du kan tjene 100% på din investering i løbet af få dage eller måneder, dog er det ekstremt usandsynligt.

Den bedste måde at blive rig på aktiemarkedet på, er ved at investere et vist beløb af din indkomst hver måned i løbet af et par årtier.

De bedste aktier du kan købe er pålidelige virksomheder, der har gode produkter, sund økonomi og en historik med høj ydeevne. Meget succesrige virksomheder fortsætter højst sandsynligt med at lykkes. Nogle af de bedste virksomheder inkluderer:

 • Carlsberg
 • A.P. Møller Mærsk
 • Novo
 • ISS
 • Danske Bank

Der er ingen forskel på om du køber købe billige eller dyre aktier. Du vinder eller taber penge baseret på den procentuelle vækst og ikke på antallet af aktier du har.

Dog anbefales det ikke at købe “penny stocks” (virksomhder der er vurderet til under 30 kr.) eftersom at disse virksomheder plejer at fejle.

Er du klar til at tjene penge på aktier?

Er du klar til at tjene penge på aktier

Det har aldrig været nemmere at tjene penge på aktier.
Det er nemt at lave gode aktiekøb og derved starte med at tjene penge på ingen tid takket være de tilgængelige online værktøjer til at lave research og handle.

For at minimere din risiko anbefaler vi at du laver en masse research, eller investerer med eksperthjælp.

Én af måderne hvorpå du kan overgå din research og hurtigt begynde at tjene penge er ved at lære om handelssignaler på ProfitFarmers.

Find ud af hvordan det er muligt at se dine investeringer vokse med 20% om måneden, når du handler med hjælp fra ekspert-analytikere og algoritmer.

Et par afsluttende råd til at tjene penge på aktier:

Du skal vælge lavrisiko strategier, hvis du ønsker pålidelige gevinster.

Men, hvis du har lidt ekstra kontanter og en god mavefornemmelse.. Så vælg nogle aktier og hav det sjovt!

Du ved aldrig om du har heldet med dig!

Scroll to Top