Kryptovaluta Wallet: Sådan Får du din Egen

kryptovaluta wallet
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Alle der er interesserede i kryptomarkedet, hvad enten du er uformel krypto-bruger eller seriøs investor, har brug for en kryptovaluta wallet. Ligesom din fysiske pung, er en kryptovaluta wallet beregnet til at opbevare din digitale valuta, på en sikker og let tilgængelig måde. Ingen wallet – ingen krypto.

I denne artikel vil vi vise dig, hvorfor du har brug for en wallet, de forskellige muligheder og hvordan du opretter dem. Vi har testet alle de bedste wallets, og når du har læst med her, vil du vide præcis hvilke, der passer bedst til dine behov.

Hvad er en kryptovaluta wallet?

En kryptovaluta wallet er en sikker måde at opbevare din kryptovaluta, f.eks. Bitcoin, Litecoin og mange flere. Du skal bruge en wallet for at kunne bruge den kryptovaluta, du er interesseret i.

For at kunne udføre transaktioner med kryptovaluta, skal du have både en offentlig nøgle og en privat nøgle. En privat nøgle er en lang streng af alfanumerisk kode, der autoriserer transaktioner.

Det fungerer ved, at den også genererer en offentlig nøgle, som den anden person eller part bruger til at starte en transaktionsanmodning.

Ejeren af kryptovalutaen bruger derefter sin private nøgle til at godkende transaktionen. Når transaktionen er godkendt, kan den tilføjes til en permanent blokchain.

En kryptovaluta wallet bruges derfor til at opbevare dine private nøgler sikkert. Hvis du mister eller glemmer dine private nøgler, mister du adgangen til din kryptovaluta. Hvis din adgang til din kryptovaluta bliver hacket eller stjålet, så mister du ejerskab!

Hvorfor skal du bruge en wallet?

Du skal ikke kun bruge en wallet for at modtage den valuta du er interesseret i. Den bruges også som en form for sikkerhed, lidt ligesom en bank.

Forskellen på fiat valuta og kryptovaluta er dog at kryptovaluta wallets gør det lettere at tjene penge hjemmefra eller hvor du ellers er. Der er ikke behov for en fast placeret bank til at opbevare dine valutaer.

Da kryptovalutaer er skabt til at fungere i et decentraliseret system, har du mere kontrol over, hvordan du opbevarer og beskytter din investering.

Du skal også bruge en wallet, hvis:

Endelig sikrer en wallet dig også, at du selv kan bestemme, hvor dine penge skal hen, hvis eller når du modtager kryptovaluta som betaling.

Så, hvilke typer kryptovaluta wallets findes på markedet? Hvilken slags wallet er den bedste at bruge? Lad os grave lidt dybere…

kryptovaluta wallet

De forskellige typer wallets

En kryptovaluta wallet findes i 4 kategorier:

Hver type vil tilbyde forskellige sikkerhedsfunktioner og fungerer online og/eller offline afhængigt af, hvad du foretrækker. Her er et hurtigt overblik over hver type og et par forskellige, som vi anbefaler!

nummer

Online (eller hot) wallets

Placering

Online

Totrinsgodkendelse

Valgfri

Gendannelsesulighed

Valgfri

Risici

Hacking

Normalt vil du oprette en online wallet og bruge den til at udforske måder at tjene penge online, når du lige er begyndt på at lære at købe kryptovaluta.

Formålet med online wallets er normalt at være et sted, hvor transaktioner kan foretages. Der er nogle online wallets, der kan bruges over flere platforme, så du kan flytte din kryptovaluta fra en online wallet til en offline desktop wallet.

Som en sikkerhedsforanstaltning vil de fleste have en totrinsgodkendelse, som du kan tilvælge. Alle disse faktorer gør online wallets til et perfekt valg til regelmæssige transaktioner.

Selvom dette ikke sker for ofte, skal det bemærkes, at online wallets er de mest udsatte for hackerangreb, og du kan derfor miste din kryptovaluta, hvis du opbevarer den i en online wallet.

Hvis du gerne vil købe og investere i de forskellige kryptovalutaer på markedet, anbefales det stærkt, at du investerer i en slags offline eller hardware wallet, frem for en online wallet. På denne måde kan du opbevare størstedelen af din kryptovaluta på et sikkert sted og kun holde præcis det du skal bruge i en online wallet.

Anbefalinger:

coinbase
Favorit: Coinbase

Coinbase er en af de bedste og mest populære kryptovaluta wallets. Den er populær af et par grunde: Dens grænseflade gør den nem at bruge, og den er beviseligt en af de mest sikre online wallets.

Den understøtter et bredt udvalg af kryptovalutaer og giver også adgang til Coinbase handelsplatformen. Dette gør det nemt at flytte transaktioner fra markedet til en online wallet.

coinpayments
Coinpayments

Coinpayments er en alsidig online wallet, der kan holde ca. 700 forskellige kryptovalutaer. Noget af det der gør Coinpayments så god, er at man, udover at handle med kryptovaluta,  kan købe varer direkte online.

Den er også anerkendt for sin sikkerhed, og kan endda fungere som en mobil wallet. På trods af at den er en online wallet, gør mobil appen Coinpayments det en attraktiv hybrid, der nemt kan tilgås.

litecoin vs bitcoin
nummer

Offline software wallets

Placering

Computerprogram/app

Totrinsgodkendelse

Valgfri

Gendannelsesulighed

Valgfri

Risici

Malware

Disse kryptovaluta wallets, som også kaldes desktop wallets, er en type software der kan installeres. Den betragtes som en offline wallet, da du kan downloade din kryptovaluta fra din handelsplatform eller online wallet, til din offline software wallet, og du kan bruge den uden at have en internetforbindelse. Den behøver desuden ikke, at være tilknyttet en online handelsplatform for at virke.

kryptovaluta

Det vil sige, at dine private nøgler bliver gemt direkte på din computer, og det er betydeligt mere sikkert. Selvom computere kan hackes, er det ikke så nemt at gøre, hvis din software wallet ikke altid er forbundet til internettet.

Husk på, at din software wallet følger med, hvis din computer går i stykker, angribes af malware, eller bliver stjålet.

For at undgå dette tilbyder flere software wallets gendannelsessystemer, så hvis der skulle ske noget med din computer, kan du gendanne dine private nøgler gennem et system af sikkerhedsprotokoller.

Derudover kan software wallets tilbyde adskillige nyttige funktioner, såsom handel i din wallet og live-diagrammer, så du kan holde øje med hver eneste kryptovaluta på markedet.

Anbefalinger:

electrum
Favorit: Electrum

Denne offline software wallet er kompatibel med alle større operativsystemer som Linux, Mac og Windows. Det er en software wallet med fremragende databeskyttelse, der er hurtig og nem at bruge, for både begyndere og eksperter.

Det der højst sandsynligt er det mest attraktive ved denne kryptovaluta wallet er, at den kan sikkerhedskopieres til en hardware wallet og understøtter en gendannelsesproces for ekstra sikkerhed og beskyttelse.

exodus
Exodus

Exodus er en populær offline wallet til begyndere, der også kan opbevare flere forskellige kryptovalutaer. En af grundene til, at mange begyndere vælger Exodus er, at den er gratis at downloade. Layoutet gør den nem at bruge, og sikkerhedsfunktionerne beskytter dine investeringer godt.

jaxx
Jaxx

Jaxx er en af de bedste multi-valuta wallets på markedet lige nu. Jaxx understøtter alle de populære kryptovalutaer, og har en fantastisk funktion, hvor du kan konvertere mellem Bitcoin, Ether og andre valutaer, gennem deres Shapeshift-teknologi. Dette er en enormt attraktiv funktion for dem, der leder efter nem integration af kryptovalutaer.

Endelig er Jaxx tilgængelig på en række platforme som Windows, Linux, Mac, Android og iOS, hvilket gør det nemt at få adgang til den fra din computer eller smartphone!

litecoin vs bitcoin
ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers
nummer

Hardware Wallets

Placering

Offline opbevaringsenhed

Totrinsgodkendelse

Valgfri

Gendannelsesulighed

Valgfri

Risici

Tab/tyveri

For alle der ønsker at købe en masse forskellige kryptovalutaer eller opbevare et populært valg som Bitcoin, giver en hardware wallet både fantastisk tilgængelighed og sikkerhed. En hardware wallet er en lille ekstern enhed eller et USB-drev som kan tilsluttes til din computer, og som opbevarer dine private nøgler.

Da den er en ekstern enhed, der opbevarer dine kryptovalutaer fuldkommen offline, minimeres risikoen for at dine private nøgler kompromitteres. Det kaldes også kold opbevaring. Selvom den kræver en lille investering på omkring 600 kr., er den en af de bedste muligheder, når det gælder sikkerhed.

Hardware wallets kan dog blive fysisk stjålet eller tabt. Så hvis du køber en hardware wallet, skal du sørge for at opbevare den et sikkert sted, hvor du ikke mister den! Hardware wallets kan også blive påvirket af slitage, hvis du ikke passer ordentligt på dem.

Anbefalinger:

ledger
Favorit: Ledger Nano

Ledger Nano er konsekvent blevet udvalgt som en af de bedste hardware kryptovaluta wallets på markedet. Selve enheden er ca. samme størrelse som et USB-drev, med et display, der kan bruges som en ekstra sikkerhed. Du kan vælge at bruge totrinsgodkendelse samt have en PIN-kode, så transaktioner skal bekræftes af brugeren.

Den interne hardware er også manipulationssikret, dvs. dens lagerdrev kan ikke åbnes og fjernes fysisk, hvilket gør den til en af de mest sikre hardware wallets på markedet.

trezor
Trezor

Trezor er også et meget populært valg inden for hardware wallets. Den er mere sikker sammenlignet med nogle af Ledger Nanos modeller, men den er også lidt dyrere. Den har dog den fremragende funktion, at den er kompatibel med nogle offline desktop wallets, så du kan bruge Trezor som backup eller gendannelsesmulighed.

keepkey
KeepKey

KeepKey er en af de nyere hardware wallets på markedet. Den har mange af de samme attraktive og sikre funktioner som Trezor og Ledger Nano, men er lidt større sammenlignet med de to andre. Det bør dog ikke skræmme dig væk, da den også har en større skærm, hvilket gør det muligt at tilbyde nogle flere sikkerhedsfunktioner.

litecoin vs bitcoin
nummer

Papir Wallets

Placering

Offline papir til at scanne

Totrinsgodkendelse

Nej

Gendannelsesulighed

Nej

Risici

Tab/skade

Den sidste løsning, som helt sikkert er den mest sikre løsning af dem alle, er en papir wallet. En papir wallet er faktisk en udskrevet wallet, der indeholder en kode med dine private nøgler, som du kan scanne.

En af fordelene ved at have en papir wallet er, at den er 100% offline, så der er ingen chance for, at du kan blive hacket eller blive ramt af malware. Det kan tage et par minutter at oprette din papir wallet og printe den, men slutresultatet er en fantastisk mulighed for at opbevare kryptovaluta som en langsigtet investering.

Ulempen ved papir wallets er at de er nemme at ødelægge. Det anbefales, at du laminerer eller forsegler din papir wallet for at forhindre vandskader eller at den rives itu.

Anbefalinger:

walletgenerator
Walletgenerator.net

Walletgenerator.net genererer din papir wallet, og den har trinvise instruktioner til, hvordan du opretter din helt egen papir wallet. Vi anbefaler den, da det er en alsidig kryptovaluta wallet, der i øjeblikket understøtter 192 valutaer. Når først du er kommet ind på siden, skal du blot følge instruktionerne og sørge for, at din computer har adgang til en printer, så du kan printe dine wallets!

litecoin vs bitcoin

Sikkerhedstips: sådan holder du din kryptovaluta sikker

Selvfølgelig er sikkerhed det vigtigste element, når det gælder opbevaring af din valuta i en kryptovaluta wallet. Uanset om du handler kryptovaluta på fuld tid, eller blot forsøger at tjene lidt lommepenge, skal du sørge for at din valuta er sikker og at det er dig, der har kontrol over den. Her er et par gode råd:

kryptovaluta wallet

Mere end én

Det anbefales altid at have mere end én kryptovaluta wallet. Mens du normalt starter med en online wallet, skal du altid opbevare din ubrugte kryptovaluta i en anden og mere sikker wallet. Det giver et ekstra lag af sikkerhed mod tyveri og hacking, hvis du har dine private nøgler på en offline platform.

Så hvis du skal investere i kryptovaluta, anbefaler vi en offline, hardware eller papir wallet – eller endda alle tre!

Sikkerhed, sikkerhedskopiering og gendannelse

En anden ting, du bør overveje er de sikkerhedsforanstaltninger, du kan og bør tage, med dine wallets. For eksempel er totrinsgodkendelse et must, når du opretter en kryptovaluta wallet. Hvis en wallet tilbyder ekstra sikkerhedsforanstaltninger, skal du altid tage dem. Sørg for, at du er den eneste person, der ved, hvordan du får adgang til din kryptovaluta.

kryptovaluta

Sørg også for, at sikkerhedskopiere dine wallets. Hvis du har en online wallet, skal du sikkerhedskopiere den til en software wallet. Hvis du har en software wallet, skal du sikkerhedskopiere den til en hardware wallet. Hvis din online wallet bliver hacket eller din software wallet bliver ramt af malware, er det vigtigt at have sikkerhedskopier, så du ikke mister dine digitale aktiver.

Hvis du har muligheden for et gendannelsessystem med dine offline og hardware wallets, skal du tage dig tid til at indstille det. Igen, hvis din computer går i stykker, eller hvis du taber din hardware wallet i en vandpyt, kan et gendannelsessystem hjælpe dig med at få adgang til din kryptovaluta igen.

Gør alt hvad du kan, for at beskytte din kryptovaluta.

Konklusion

En kryptovaluta wallet er ikke bare et krav, hvis du vil ind i på kryptovaluta-markedet. Det handler også om at holde dine digitale aktiver sikre. Uanset om du vil tjene penge med kryptovaluta eller bruge den til køb og salg, er det aldrig sjovt at miste noget, der er værdifuldt!

Når du har valgt, hvilke wallets du vil bruge, kan du begynde at fylde dem med dine valgte kryptovalutaer, ved at følge disse guides:

tjen penge på kryptovaluta
Sådan køber du Bitcoin
tjen penge på kryptovaluta
Sådan køber du Litecoin
tjen penge på kryptovaluta
Sådan køber du Ripple
tjen penge på kryptovaluta
Sådan køber du Ethereum
monero
Sådan køber du Monero

Selvom du sandsynligvis kommer til at starte med en online kryptovaluta wallet, anbefales det stærkt, at du også investerer i en software wallet, en hardware wallet eller en papir wallet. Alle disse muligheder giver din kryptovaluta god sikkerhed, men de har alle forskellige styrker og svagheder. Efter at have læst denne artikel er du nu godt forberedt på at beslutte, hvad der fungerer bedst for dig og dine mål med kryptovaluta!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.

15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable

Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers?