5 Måder at Tjene Penge Mens du Sover

5 måder at tjene penge mens du sover
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

De fleste af os er opdraget til, at man ikke kommer sovende til noget. Men der ER faktisk måder, hvorpå du kan tjene lidt ekstra lommepenge, mens du sover. SkejsNinja.dk giver dig her lidt gode tips og tricks til at øge din indkomst uden de store anstrengelser.

Desværre er der ikke mange lovlige måder at tjene penge uden at lave noget. Og dette er da heller ikke en guide, som gør dig rig over natten. Hvad vi guider dig til her, er en såkaldt passiv indkomst, hvor du ikke er bundet af faste arbejdstider. Uanset om du vælger at sælge produkter online, begynde at tjene penge på en YouTube-kanal eller lærer om Bitcoin så du kan handle det, så glem ikke, at du skal ligge lidt arbejde i det til at starte med.

Passiv indkomst er lidt som da du fik lommepenge for huslige pligter derhjemme; jo mere tid du lægger i det, jo mere tjener du. Det gode ved denne ordning er, at det aldrig kan blive en underskudsforretning: du er helt selv herre over hvor meget tid du vil lægge i projektet og dermed hvor mange penge du vil tjene.

SkejsNinja har her udvalgt 5 måder du kan komme i gang med at tjene lidt ekstra. Enten blot for projektets skyld, eller måske som en starter til egen virksomhed.

1. Sælg tilbehør

Hjemmesider, apps, selvstændige, you name it! Behøver alle ekstra tilbehør til deres produkter, om det så kommer i form af billeder, musik, grafik eller andet. Så hvis du har et talent for fotografering, sang, voice-over, oprettelse af hjemmesider, skrive gode blogs der kan indtjene penge, grafisk design eller andet, skal du bare sætte det på markedet!

Sådan gør du: Der findes masser af hjemmesider hvorpå du kan slå dine ydelser op, så lad dig ikke nøjes med en enkelt annonce. Idet fortjenesten ofte er lille på disse sider, er det vigtigt at du kommer på så mange som muligt, hvis du vil tjene så meget som muligt. Det kan være en god idé at undersøge, hvad der er ”trending” på de pågældende sider, så du ved hvilket område der trækker jobs ind.

Du behøver ikke være prof for at udbyde dine ydelser, du behøver blot være lidt kreativ og ellers serviceminded. Dit sortiment kan være alt fra logoer, lyde, ikoner eller bannere: kun fantasien sætter grænser!

Du kan prøve dine evner af på følgende sider:

http://www.shutterstock.com : billeder, video, illustrationer, musik

http://www.istockphoto.com : billeder, video, illustrationer, audio

http://www.dreamstime.com , https://en.fotolia.com , https://www.picfair.com : billeder

https://patternbank.com : tekstil design

https://creator.line.me/en/ : emojis

http://www.myfonts.com , http://www.myfonts.com : typografi

http://themeforest.net/become_an_author : alt fra grafisk design til web temaer og musik

Hvis du er lidt mere avanceret end tilbehørssider som disse, kan du jo også altid prøve på iTunes og soundcloud eller oprette din egen side.

Vær dog opmærksom på, at nogle sider kræver, at du forinden indsender noget materiale, ud fra hvilket de vurderer om de kan acceptere din som sælger på deres side. Lad dig dog ikke slå ud, hvis du får afslag: der er masser af andre sider derude!

2. Skriv en e-bog

5 måder at tjene penge mens du sover

E-bøger er blevet spået til at udkonkurrere fysiske bøger i 2018, så hvis du har evner indenfor litteraturen, er den digitale vej værd at overveje.

Du kan starte med dine hengemte noveller, men går du efter pengene snarere end det litterære niveau, bør du undersøge hvilke områder der sælger bedst og forsøge dig her. Husk på, at det ikke nødvendigvis behøver være fiktion, men kan lige så vel være faglitteratur om alt fra politik til poker. Så læg hjernen i blød, måske er der et område, hvor lige netop DU er super-skarp.

Du behøver ikke være noget ekstraordinært litterært geni for at udgive litteratur, det ved enhver. som har stiftet bekendtskab med 50 shades of Grey. Desuden bliver du kun bedre ved at øve dig, så måske bliver din debutudgivelse ikke en bestseller, men det skal bestemt ikke stoppe dig.

De fleste udgivelsessider modtager .doc dokumenter, men ønsker du at gøre mere for dine bøgers udseende, kan du gøre brug af siden Sigil-ebook.com. Hos Amazon finder du også værktøjer til tegneserier og børnebøger.

Når du har udarbejdet noget materiale, skal du have dig en platform, som giver dig adgang til distributørernes sider. For at komme på Amazon skal du benytte dig af siden https://kdp.amazon.com, men til de fleste andre distributører kan du bruge siden https://www.smashwords.com. Optimer dit salg ved at gøre brug af begge sider, for på den måde at nå ud til flest mulige købere.

Det er let at få din e-bog ud på markedet. Hvad der derimod er sværere er, at få folk til at opdage din bog, så her betaler det sig at gøre en indsats. Selvom de fleste kender udtrykket ”don’t judge a book by its cover”, så er det desværre ofte tilfældet på internettet. Invester derfor både tid og penge i at give din bog en flot og professionel forside. Også resumeet er vigtigt at bruge noget tid på; kan du eventuelt lave en cliff hanger, der pirrer den mulige læsers nysgerrighed?

Hvad der selvfølgelig betyder allermest for din bog er nogle gode anmeldelser. Tøv derfor ikke med til slut i din bog at bede læseren om at efterlade en anmeldelse til kommende læsere.

3. Lav din egen app

5 måder at tjene penge mens du sover

Som det også gjorde sig gældende for de første to punkter, behøver du ikke være nogen prof indenfor faget. Der er nemlig masser af hjælp at hente.

Ønsker du at lave en app, der på en eller anden måde ”gør noget”, vil du højst sandsynligt være nødt til at alliere dig med en, som har kompetencer indenfor programmering og dele overskuddet med ham eller hende. Du kan også få hjælp fra hjemmesiden http://appinventor.mit.edu/explore/, hvor du blot kan ”bygge” din app i stedet for at programmere den.

Hvis det er spil, som er dit område, er det muligt at lave professionelle apps næsten uden nogen programmering. Til at hjælpe dig her findes der også flere sider, som kan hjælpe dig med at designe og udvikle din app. SkejsNinja.dk anbefaler http://unity3d.com/unity, som er gratis og ganske forbrugervenlig. Når du har udviklet dit spil her, er det muligt at udgive til IOS, Android og PC på én og samme tid, hvilket er en klar fordel, hvis du vil nå så bredt et publikum som muligt.

Der er flere forskellige måder at tjene penge på apps: enten kan du tage direkte betaling for dem eller gennem ekstra-køb indeni appen (ekstra liv, hjælp eller baner) eller ved at have reklamer. Husk på at du hele tiden vil skulle betale gebyrer til de forskellige sider, så det er ikke alt, der ryger lige ned i lommen.

Selvom du ikke behøver være den store app-nørd, så hjælper det at have en god platform af devices at arbejde ud fra, så du hele tiden kan teste dine apps. Ønsker du at gøre mere seriøs indkomst fra app-verdenen, vil du nok være nødt til at smide nogle stykker ud på markedet.

4. Affiliate marketing

5 måder at tjene penge mens du sover

Ønsker du dig en internetshop, men har du intet at sælge? Så kan du i stedet tjene lidt penge som mellemled mellem forbruger og sælger.

Sådan gør du: Du tilføjer specielle links til enten din egen hjemmeside eller via sociale medier. Hver gang nogle følger dit link og køber på den pågældende side, får du en lille del af overskuddet. Her skal du ikke tænke på lagerplads eller forsendelse – alt det klarer den pågældende side. Din opgave er udelukkende at reklamere for siderne.

Dette kan blive en god forretning, hvis du allerede har en side med flere besøgende og hvis du har mulighed for at binde siderne til dine posts uden at det bliver alt for tydelig reklame. Sådan vil du faktisk være i stand til at tjene mere end bare lidt ekstra lommepenge, men det kræver også, at du lægger noget tid i projektet.

Der findes rigtig mange sider, som gør brug af affiliate marketing. En rigtig god idé er at blive medlem af et netværk, der forbinder sider og affiliate publisher, så det både er let for dig og for dem at komme i kontakt.

Et godt sted at starte er hos:

Den mest ”elegante” måde at lave affiliate marketing er ved at anmelde alt du køber online og til slut tilføje ”køb nu”-links.

Se også:

5. Prints

Ligger du inde med nogle gode idéer til illustrationer eller sjove små quotes, så findes der et væld af muligheder for at tjene penge på prints. Tænk alt fra t-shirts, hættetrøjer, sparkedragter til babyer eller viskestykker.

Et godt sted at starte er på siden http://www.cafepress.co.uk, som printer på så godt som alt, der har en blank overflade. Der findes dog også mange andre gode, og det eneste du skal gøre er at oprette en sælgerprofil (hvor du sælger gennem den pågældende side) eller en butiksprofil (hvor du sælger gennem din egen hjemmeside).

Hvad der gør sig gældende for begge, er at det eneste du behøver bekymre dig om, er at lave nogle fede illustrationer, mens siden håndterer tryk, lager og levering. Hver gang nogle vælger et af dine designs, vil du få en lille del af overskuddet.

Gå efter søde eller sjove billeder eller quotes, som kan bruges på en lang række af produkter. På den måde kan du få mest ud af hvert enkelt design.

De fleste af ovenstående idéer er gratis at komme i gang med, men du må forvente at du ofte vil komme til at skulle betale en smule til de sider du benytter dig af, eller kun får et lille overskud pr. køb. Tag dig tid til at undersøge de forskellige sider, så du finder lige netop den, som fungerer

2 kommentarer til “5 Måder at Tjene Penge Mens du Sover”

  1. Tak for fint indlæg med gode råd. Jeg har et spørgsmål angående fx brug af shutterstock eller istock. Hvis jeg bruger sådan en side til at sælge billeder og jeg så linker til den på min foto Instagram konto, er det så omfattet af loven om reklamer? Altså – skal jeg i mit opslag fx skrive “reklame for shutterstock”?

    1. Hej Mia, godt du kunne bruge artiklen.
      Dette er jeg desværre ikke kvalificeret til at svare på. Min umiddelbare tanke ville være ja.
      Håber du finder svar på dit spørgsmål 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top