Tjen penge online på Facebook

tjener hjemmefra

Sværhedsgrad

medium
Medium

Tid

lav
Lav

Indkomst

stor
Stor
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Stor og omfattende indtjeningsmetode på SkejsNinja.dk.

Facebook er det største sociale medie; med mere end en milliard brugere er det fem gange mere populært end det næstmest populære sociale netværk. Næsten alle der bevæger sig rundt på internettet har en Facebook profil, og derfor kan det være et godt sted at tjene penge. Du kan nedenfor læse vores guide til hvordan man kommer i gang med at tjene penge på Facebook.

Sådan tjener du penge på Facebook

Det gælder om at få folk til at like ens side, og herefter klikke på de reklamer og annoncer man lægger ud. Først og fremmest skal man have en bruger på Facebook; man kan sagtens bruge sin private profil man bruger i forvejen, men hvis man fortrækker det kan man åbne endnu en Facebook-konto kun til formålet og holde den adskilt fra ens personlige konto. Denne konto bruges til indlæg, og kan så forbindes til ens personlige Facebook-konto for at lade folk vide om dem.

Afhængigt af hvilke metoder man bruger, kan man endda overveje at bruge flere ekstra konti. Bemærk dog at Facebook ikke tillader flere konti med samme e-mail og / eller telefonnummer tilknyttet.

Herefter skal man oprette en Facebook page. Find ud af hvad den skal handle om, og find på et spændende navn der kan sige noget om den og samtidigt gøre folk interesserede. Det er bedst at finde en niche man kan fylde med kvalitetsindhold; det behøver ikke være et emne som ingen andre har lavet en side om, men det børe være specifikt nok til at kunne tiltrække likes.

Det kan være en fordel at vide hvem ens ønskede publikum er; ønsker man at lave en side til katteelskere? Eller mødre med småbørn? Det er nemmere at sørge for spændende indlæg hvis det er et emne der interesserer én; så føles det også mindre som et arbejde. Uanset hvad man er interesseret i eller fan af, er der sikkert andre der deler interessen. Det er nemt at få likes fra andre der er enige, uanset om det så handler om fiskeri, underholdning, en tv-serie, rejser eller hvad man nu kan finde på.

Når siden er lavet skal man så begynde at lægge indhold ind. Ligesom titlen på siden, skal profil og coverbillede også være fængende og sige noget om gruppen. Der skal også skrives en introduktion om hvad siden handler om, så folk kan se hvad de egentligt liker. Og så skal der ellers postes.

Grundlaget for enhver vellykket plan for at tjene penge med sociale medier er godt indhold, og masser af det. På Facebook betyder det en strøm af interessante links, billeder, videoer, artikler og opdateringer hver dag. Bliv ved med at lægge gode indlæg op, og giv det så tid. Lad kontoen opbygge interesse over tid ved fortsat at levere frisk og relevant indhold hver dag. Få så mange engagerede som muligt, sørg for at få god respons og mange likes, og så kan man tage det næste skridt.

Sådan skaffer du likes

Man kan invitere sine venner til siden, få dem til at invitere sine venner osv., og på den måde skaffe de første likes. Jo flere man kan få til at følge siden jo flere penge kan man tjene på affiliate marketing og annoncer.

Man kan promovere sin side ved at deltage i debatten på andre lignende sider. Hvis man fx har dannet en fanside kan man gå ind på andre sider om samme emne og skrive kommentarer eller lave opslag. På den måde får man delt kendskabet til siden. Man kan også lave en aftale med en anden side om at man reklamerer for hinandens sider. Det har fordele for alle parter. Man kan også benytte sig af andre sociale medier som Twitter, Instagram eller Tumbr, som især er god til fandoms (mere om Fandom her).

Det kan være en idé at kigge nogle af de sider der har rigtigt mange følgere, måske én af dem man selv følger, og se hvad det er de gør der virker. Mange sider laver små konkurrencer hvor det kræver at man liker eller deler et opslag for at kunne deltage. Når en bruger liker et opslag på siden, vil dennes venner også kunne se opslaget. Det vigtigste er at siden er værd at besøge, at der er gode indlæg og hele tiden bliver lagt nye posts op.

Efter man er begyndt at lægge annoncer og reklamer ind, er det vigtigt at man stadig husker at lave relevante indlæg, ellers kan det risikeres at følgere vælger at ’unlike’ igen.

Skaf annoncer – bliv affiliate marketer

Når man har fået lavet en Facebook side med mange følgere og beslutter sig for at ville tjene penge på siden, kan man tilmelde sig et affiliate netværk som sørger for at skaffe annoncører. Man vælger et affiliate netværk, som fx:

klikker ind på deres hjemmeside og udfylder de nødvendige skemaer.

Det er gratis at tilmelde sig og det tager kun nogle få minutter. Man skal aldrig betale for at blive en affiliate marketer. Hvis man tilmelder sig flere affiliate netværk har man flere annoncer at vælge imellem, og derfor er det nemmere at finde reklamer der er relevante for det indhold man har på sin side. Man kan blive en affiliate marketer for så mange steder som man ønsker.

Det er en god idé at læse op på sidens præmisser. Nogle af de affiliate programmer har et minimum login krav eller periodiske anmodninger via e-mail-verifikation for at frasortere de konti der ikke bliver brugt. Manglende vedligeholde af ens konto vil resultere i et tab af indtjening.

Affiliate programmer giver hver sælger et unikt id og marketingmateriale, og så betaler de en provision baseret på hvor meget forretning man genererer. Man skal bare finde en god affiliate marketing hjemmeside og begynde at tjene.

Hvis man er mere tryg ved det kan man starte med kendte mærker. Amazon tilbyder et konkurrencedygtig affiliate program, der betaler en procentdel af ethvert køb der er resultat af et klik på ens side også selvom det ikke er noget, man har annonceret.

Der er ingen grænser for hvor mange Facebook sider man kan administrere, og hvis man vælger forskellige emner kan man tilpasse reklamerne så de passer til specifikke sider. Det gør at folk kan følge en side ud fra hvilke ting de er interesseret i, i stedet for at de skal følge en side der har mange forskellige reklamer. Hvis man har flere sider er det vigtigt at huske at passe dem alle sammen jævnligt.

Hver gang nogle klikker på ens posts og køber noget fra en af dine affiliates, tjener man penge.

Du kan læse mere om affiliate marketing, i vores guide her.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

Sådan indsætter du annoncer

Først skal man vælge hvilke reklamer man vil dele på sin side. Derfor skal man logge ind på sit tilmeldte affiliate netværk, klikke menuen igennem og finde den annonce man er interesseret i. De kan inddeles så man kun får vist dem der er tilladt at dele på Facebook. Når man har fundet en annonce skal man vælge hvilen bannerstørrelse man vil have, og så kopiere den tekst der står under ”komplet bannerkode”.

Herefter skal man logge ind på Facebook og skrive ”iframe” i søgefeltet; en række applikationer kommer op man kan vælge imellem, de fungerer lige godt så man skal bare vælge én og installere den. Dette giver mulighed for at lægge HTML kode ind på sin Facebookside. Her indsætter man den kopierede bannerkode fra affiliate netværk siden.

Når annoncen er lagt ind kan man så opfordre sine følgere til at klikke på den, og alt efter hvilken type man har valgt vil man så tjene penge enten via salg af produkter via linket, klik der på eller hvad præmisserne nu er.

Tjen penge ved at reklamere for andre

Man behøver ikke nødvendigvis tjene penge gennem affiliate marketing når man ejer en Facebook side. Man har faktisk muligheden for at reklamere for andre virksomheders produkter, og på den måde tjene penge på sine indlæg. Ligesom at virksomheder er villige til at betale penge for din mening, er de også villige til at betale penge for eksponering. Dette skal du drage nytte af!

Virksomheder rundt omkring i verden er rigtig interesserede i at komme i kontakt med folk der ejer Facebook sider, da der er en ekstrem stor markedsføringsværdi i at blive nævnt på Facebook sider. Virksomhederne kan hurtigt få spredt deres produkter eller budskab, hvis de eksempelvis bliver nævnt på en Facebook side. Der er forskellige kriterier som afgør om det vil være relevant for en virksomhed at betale penge for at blive promoveret. For det første er det vigtigt at en side har mange likes, da dette er afgørende for hvor mange mennesker et indlæg eller et billede vil nå ud til.

Det er desuden rigtig vigtigt, at dem som har liket siden er engagerede, da et like på et billede eller indlæg på Facebook siden, vil blive vist til deres omgangskreds også. Eksponeringen af virksomheden vil sprede sig som ringe i vandet, og nå ud til ekstremt mange mennesker hvis de finder de rette sider at poste på. Virksomhederne kan altså tjene mange penge på at gøre dette, og dette betyder også at de er villige til at betale mange penge for at få lov til at udgive noget på en god Facebook side. Det nytter ikke alene at siden har mange likes, men det er også vigtigt at den er relevant for den potentielle køber af annoncerne.

Måden man tjener penge på denne metode, er rimelig ligetil, men kræver også at man er god til at komme i kontakt med potentielle købere. Man kan forsøge at kontakte virksomheder, der laver mere eller mindre det samme som en selv, og fortælle dem hvad man kan tilbyde.

Man kan eventuelt lave en video som fortæller om deres produkter, poste et billede af nogle af deres produkter, eller lave en status opdatering om dem. Virksomhederne vil ofte selv have gode idéer til hvordan man kan eksponere dem. Prisen for et indlæg eller en post kan variere, da det som nævnt afhænger af antal følgere, deres engagement og ikke mindst relevansen af siden i forhold til køberen. Har man eksempelvis 50.000 relevant likes, med gode følgere som engagerer sig i siden, kan man hvis man finder en relevant virksomhed, godt tjene 5.000 kr. på en god post. 

Hvor meget kan man tjene?

For at kunne tjene mange penge på Facebook er man nødt til at lægge noget arbejde i det. Man skal dyrke og vedligeholde sin læserskare, det er ikke nok bare at lave en masse affiliate sider og så bare vente på at pengene ruller ind. Så længe man har et publikum vil man generelt kunne have annoncører. Det fungerer bedst hvis fokus ikke er på at tjene penge, men i stedet på at holde eller forøge målgruppen; så kommer pengene af sig selv som et resultat deraf.

Nogle af de bedste til at tjen penge på Facebook, gør faktisk det her på fuldtid, og selvom de de arbejder hjemmefra bliver der stadig knoklet igennem!

Du kan endda lave dit eget online brand og sende dine Facebook følgere til din Youtube kanal, eller blog for at tjene flere penge. Der er så mange muligheder!

Det eneste det koster at markedsføre via Facebook er tid, derfor kan man gøre det ligeså meget man ønsker og tjene derefter.

Den eneste måde at tjene penge pålideligt ved hjælp af Facebook er gennem vedholdende arbejde. Ligesom ethvert job, er det vigtigt at sætte en tidsplan og holde sig til den. Hvis man sørger for at organisere sin tid, og planlægge på forhånd hvornår man vil poste hvad og i hvilken rækkefølge, bliver det nemmere at kunne tage sig af flere ting hver dag, og dermed nemmere at tjene penge på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top