Tjen penge på eBay

Tjen penge på eBay
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

E-handel er en voksende industri, hvilket gør online salg til en profitable måde at tjene penge på online; dog kan det, at etablere din egen online butik og forsøge at markedsføre den for at tiltrække trafik, være vanskeligt og tidskrævende. Som en af de mest populære hjemmesider på hele internettet, tilbyder eBay et enkelt alternativ til traditionelle online butikker.

tjener hjemmefra

Sværhedsgrad

medium
Medium

Tid

høj
Høj

Indkomst

lille
Lille

At sælge produkter der kan give dig en løbende strøm af indkomst og giver dig mulighed for nemt at komme ind i verden af online jobs med e-handel, for at tjene penge online. Nogle mennesker har faktisk skabt meget succesrige butikker, der tillod dem at sige deres job op og blive millionærer! Alt dette kan gøres hjemmefra, og kræver ikke specielt meget fra dig.

For at komme i gang med at sælge på eBay, og gøre din forretning profitabel, så følg disse trin.

Trin 1: Kom i gang

1. Opret en eBay-konto

Hvis du ikke har en eBay-konto, er du nødt til at besøge eBay.com og oprette en konto. Det koster dig ikke noget at registrere. Hvis du har købt noget fra eBay, kan du bruge den samme konto til at sælge, som du bruger til at købe. Når du har fuldført registreringen, kan du bruge betjeningspanelet på My eBay side, til at administrere alle dine annoncer og kommunikere med dine kunder. I tilfælde af, at du opretter en helt ny konto, så tænk grundigt over dit brugernavn. Sørg for at det er noget professionelt og positivt, der vil give tillid til dine købere.

2. Beslut dig for om du vil abonnere eller ej

eBay opkræver gebyrer på to måder – gennem standardordningen og gennem abonnementer. Her er hvordan de adskiller sig:

  • En ordning med standardgebyr kræver ikke at du betaler et gebyr for bare at oprette en annonce for varen. Du kan oprette op til 50 annoncer pr. måned, med standardordningen, og du vil betale eBay 10 procent af dine salgsindtægter på varer, der sælger. Normalt er standardordningen bedst for begyndere.
  • Et betalt abonnement, kræver at du betaler et gebyr på et sted mellem 15,95 $ og 179,95 $ pr. måned, for at sælge. Hvert abonnement giver dig ret til et bestemt antal gratis annoncer pr. måned og en forskellig kommissionsstruktur. Med abonnementer, vil eBay modtage et sted mellem 4 til 9 procent af dit salg.

3. Opret en PayPal-konto

For at sælge på eBay, er en PayPal-konto stærkt anbefalet. PayPal er en service der tillader købere, sikkert at gennemføre betalinger online, og for sælgere at modtage pengene og derefter få en papirkvittering udskrevet, overføre pengene til deres bankkonti eller bruge det til at handle online. 

Det er ikke obligatorisk at have en PayPal-konto for at sælge på eBay, men op til 90 procent af eBay købere benytter tjenesten. Hvis du ikke accepterer det, kan sælgere springe over din vare og købe fra en af dine konkurrenter. Tilmelding til PayPal er let. Du kan gøre det på bare et par minutter, på PayPal.com, og der er ingen gebyr for at oprette en konto.

4. Beslut dig for hvad du vil sælge

Før du begynder at købe produkter fra en grossist for at starte en eBay butik, er det en god idé at starte stille ud, ved at sælge uønskede genstande, fra dit hus. Foretag en større oprydning og find ting, du ikke længere har brug for eller bruger. Følg disse tips:

  • Tjek ’Selling Inspiration House’ på eBay, for at se hvilke slags ting, folk sælger og hvor meget de kræver for dem.
  • Gennemse annoncer i forskellige kategorier for at se ting, der er magen til de ting, som du overvejer at sælge.
  • Vælg ting, som du kender en masse til. Du skal kunne beskrive dine varer godt for at øge køberinteresse og fortælle dem, de ting, de har brug for at vide for at afgøre, om dit produkt er det rigtige for dem. Derfor ønsker du ikke at sælge ting, du ikke forstår eller ikke ved en masse om.
  • Når du finde ting i dit hjem, der sælger godt, så tjek garagesalg, discountbutikker og andre steder hvor du kan købe tilsvarende varer til en lav pris, og sælg dem på eBay for en fortjeneste.

5. Start din forretning i det små.

Tjen penge på eBayMens du måske er ivrig efter at begynde at tjene tonsvis af penge fra eBay, er det bedst at starte din forretning med få elementer og derefter gradvist udvide din butik. 

Hvis du ikke har penge nok til at købe vare, kan det være en god idé at tage et lån. Dette vil give dig muligheden for at købe endnu flere varer, og dermed sælge mere.

Hvis du kun har et par få ting, kan du svare hurtigt på spørgsmål fra købere og få varerne leveret hurtigt for at få gode tilbagemeldinger, til at opbygge din troværdighed som en eBay-sælger.

Du vil også kunne øve dig i, at oprette annoncer og finde ud af, hvad der virker og hvad der ikke virker, i stedet for at springe på hovedet i det og spilde tid ved at skrive 50 annoncer, der måske er effektive.


Trin 2: At oprette en annonce

1. Beslut dig for hvilken salgsmetode der er den rette for dig

eBay begyndte som bare en auktionsside, men i dag giver hjemmesiden dig en række af måder at sælge varer til kunder. Før du opretter en annonce, skal du beslutte dig for, hvilken metode der vil være den bedste måde for dig at sælge din vare. Hver metode har sine egne egenskaber, fordele og ulemper, som følger:

Traditionel Auktion

Med en traditionel auktion, sætter du et minimum budbeløb og vælger længde af tid til din auktion. Derefter afgiver brugere bud i håb om at komme ind på toppen, med det højeste bud. Ved slutningen af auktionen, vinder den person, der har budt højest og bliver køberen.

Du kan sætte en auktion til 3 dage, 5 dage, 7 dage eller 10 dage. Når du har en tilbagemeldingsrate på mindst 10, kan du også tilbyde 1-dages auktioner. Købere kan ofte godt lide at se auktioner og derefter byde på den sidste dag, så længere auktioner klarer sig ofte bedre end kortere.

Auktionssalg kan være stressende, da du aldrig ved, hvor meget dit produkt vil ende med at sælge for. Det er derfor det er vigtigt at være forsigtig med at angive dit minimumsbud. Mens du ønsker at det skal være lavt nok, til at være tiltrækkende for købere, ønsker du ikke det skal være så lavt, at du ikke vil tjene nogen penge ved at sælge varen, hvis du kun modtager ét bud.

Reserveringsauktioner

Reserveringsauktioner fungerer relativt på samme måde som en traditionel auktion; men med en reserveringsauktion, sætter du en minimum dollar pris, der skal nås for at varen sælger. Dette tillader dig at sætte et attraktivt lavt åbningsbud mens du stadig får sikkerheden for, at du ikke vil miste penge på transaktionen. Ulemperne er at eBay opkræver et gebyr for reserveringen, og at din vare ikke vil sælge hvis reserveringen ikke er opnået.

Køb det nu

”Købe det nu”-annoncer tillader brugere at købe en vare med det samme, til en fast pris i stedet for at skulle byde på varen. Transaktionen bliver ligesom en fra en online butik. Mange købere foretrækker ”køb det nu”-varer fordi de ved at de vil være dem, der modtager produktet, og de behøver ikke at vente på at blive vinderen, for at gennemføre transaktionen. 

Du kan tilføje en ”køb det nu”-pris til en auktionsannonce eller oprette et produkt som en ”køb det nu”-vare. Hvis du vælger sidstnævnte, kan du vælge at oprette varen for 3 dage, 5 dage, 7 dage, 10 dage, 30 dage eller indtil du afbryder annoncen.

Bedste bud

En ”bedste bud”-annonce føjes til en ”køb det nu”-vare. Når du tilføjer denne, kan købere indsende et alternativt bud til din ”køb det nu”-pris. Ved slutningen af annoncens tidsperiode, hvis varen ikke blev solgt, har du muligheden for at sælge varen til personen, som afgav den højeste ”bedste bud”-pris. Du kan også vælge at afvise de bedste bud og genindrykke varen, hvis du føler at buddene er for lave.

2. Sæt din pris

Konkurrencen er hård på eBay, så det er altid bedst at basere din salgspris ved at tjekke hvad der ellers er tilgængeligt til salg, på hjemmesiden. Efter at du har logget ind på eBay, så gå til området ”Advanced Search” og markér feltet, der siger “Completed Listings.” Søg derefter på den vare, du ønsker at sælge. Se efter varer, der blev solgt med den metode, du vil bruge. 

Tjek deres funktioner, se efter dem der minder mest muligt om din, både med hensyn til deres tilstand og deres karakteristika. Se hvor meget sælgeren modtog for salget og overvej derefter hvordan dit produkt kan sammenlignes med dette. Hvis det stort set er identisk, kan du blot kræve det samme beløb. Hvis ikke, så justér prisen op eller ned. 

Du bør også bruge noget tid til at tage hensyn til de gebyrer, som eBay vil opkræve. En eBay profitlommeregner-app kan tillade dig hurtigt at se, hvor meget du vil tjene, når du sælger en vare ved hjælp af en bestemt metode til en bestemt pris.

3. Tag billeder

eBay kræver, at mindst ét foto skal være inkluderet med hver eBay-annonce. Husk, fotos er også gode til at promovere dine produkter og tjene penge på platforme som Instagram. Følg disse tips for at tage et flot billede, der opfylder Ebay’s standarder:

  • Dit foto skal være mindst 500 pixel bredt på dets største side, og må ikke indeholde nogen kanter, tekst eller illustrationer.
  • Tag billedet af din vare foran en almindelig baggrund. Hvid er normalt den bedste farve til at placere bag en vare, bortset fra mousserende varer, som typisk ser bedst ud foran en sort baggrund. Du kan bruge en dug eller et stykke stof eller en plade til at lave din baggrund.
  • Vær forsigtig med hvordan du belyser din vare. Du ønsker ikke at nogen del af varen skal være dækkede af en afspejling eller en skygge. Slå flash på kameraet fra, for at undgå blænding.
  • I stedet for at forsøge at holde kameraet i hånden, så placere det på et stativ. Det er næsten umuligt at holde et kamera helt stabilt, for at tage et godt billede. Stativet vil sikre, at billedet bliver klart og tydeligt.
  • Tag mere end ét fotografi af din vare fra en afstand, der gør det muligt at ses varen helt. På denne måde, vil du kunne vælge det bedste billede, til at være dit primære fotografi. Du kan muligvis tage et par flere billeder af eventuelle særlige detaljer, som vil gøre varen mere lokkende for købere eller for eventuelle fejl eller mangler, som du ønsker at påpege. Det er også en god idé at tage billeder af forsiden, bunden, siderne og toppen for nogle varer. eBay kræver typisk betaling for at tilføje ekstra billeder, så du ønsker muligvis ikke at uploade dem alle, men du kan gemme dem til at vise til en kunde, der stiller spørgsmål om, hvordan noget ser ud.

4. Vælg din forsendelsesmetode

Når du er færdig med at tage billeder, så pak din vare sammen og placér den inde i den beholder, som du vil bruge til at sende den i. Vej derefter hele varen, så du kan bestemme den bedste måde at prissætte din forsendelse.

Én forsendelsesmulighed er at beregne forsendelsesomkostningerne. Med dette fortæller du eBay hvor meget pakken vejer og dimensionerne af pakken. Derefter, vil systemet automatisk beregne den rigtige mængde af porto, baseret på brugerens geografiske placering.

Du kan også bruge eBay Shipping Calculator til at finde ud af hvor meget det vil koste at sende varen gennem forskellige kurerer og opkræv derefter selv et fast gebyr. En anden mulighed er at give gratis forsendelse ved at bygge fragtprisen ind i prisen på varen, eller dække det selv. Sidstnævnte mulighed er normalt kun god, hvis du sælger varer til et stort overskud.

5. Lav din beskrivelse

Du kan ikke sælge varer på eBay uden gode beskrivelser. For at lave en effektiv en, så følg disse tips:

  • Gøre din titel tydelig, så købere straks ved, hvad varen er. Brug så meget som muligt søgeord, som folk muligvis søger efter på eBay, i titlen. Hold titlen simpel. Du behøver ikke at være sød eller kreativ med navnet. Faktisk er det bedre at lade være, når du sælger på eBay.
  • Beskriv alle de vigtige funktioner. Du skal give så mange oplysninger som muligt, med din annonce. Sørg for, at du taler om ting som hvilken farve varen har, hvilken størrelse det er, hvis det har nogen modelnavne eller numre, hvad der følger med og hvordan standen er. Jo mere specifik du er, jo mere sandsynligt er det, at du sælger din vare, og for at reducere behovet for købere at stille spørgsmål.
  • Sørg for at tale om fordelene ved varen, ikke bare dens funktioner. Forklare hvorfor nogen har brug at få varen og hvorfor denne bestemte vare er den bedste at vælge, blandt de andre på eBay. Tal dit emne op, uden at sige noget, der ikke er sandt.

Tjen penge på eBay

Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.
15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable.

På udkig efter at tjene ekstra penge?

Vi har en liste over de bedste side at tjene penge i dag.

Alt du behøver at gøre er at vælge én, og begynde at tjene penge i dag.

Trin 3: Gennemfør et salg

1. Skab kontakt med køberen

Når en vare sælger, modtager du en meddelelse fra eBay, der vil omfatte sælgerens e-mail-adresse. I de fleste tilfælde vil kunder betale for varen så snart de har klikket på ”køb det nu”, eller med det samme når auktionen slutter, og du vil få nogle grundlæggende oplysninger fra eBay, med det samme. Du bør stadig sende din bruger en e-mail og fortæl ham det samlede beløb inklusiv forsendelsen og eventuel told, hvilken forsendelsesmetode du vil bruge og hvornår du har tænkt dig at afsende varen.

2. Bekræft at du er blevet betalt

Sørg for, at køberen har betalt for købet enten gennem øjeblikkelig ’checkout’ ved kassen, eller den metode, som du angiver. Hvis køberen ikke betaler, så følg op på det, én eller to gange. Derefter kan du bruge løsningscenteret til at indgive en sag om en ubetalt vare, i et forsøg på at få pengene. Afsend aldrig før du ved, du er blevet betalt.

3. Afsend ordren

Så snart du har bekræftet, at varen er betalt, så pak den godt og send den hurtigt. Leveringstiden vil have den største effekt på din bedømmelse, så spild ikke tiden eller udsæt forsendelsen. Du kan udskrive en forsendelsesetiket fra eBay, til at anbringe på pakke. Når du leverer varen, så sørg for at få et tracking-nummer, som du kan give til din kunde. 

Du kan også anmode om en leveringsbekræftelse, så du har bevis for, at de har modtaget varen. Det er også en god idé at få forsikring på varen eller at tilbyde din køber mulighed for at betale for forsikring. Forsikringen dækker eventuelle skader, der opstår mens varen er under forsendelse. Hvis du ikke betaler for forsikring, kan du ende op i en tvist med kunden når varen er leveret, hvis rederiet skader varen.

4. Giv tilbagemelding

Når transaktionen er fuldført, så efterlad en tilbagemelding til køberen. Når du siger pæne ting om din køber, vil han eller hun være mere tilbøjelig til at gengælde og give dig en god tilbagemelding, som vil hjælpe dig med at få din forretning til at vokse.

5. Betal dine gebyrer

I mange tilfælde, vil eBay-gebyrer bliver trukket automatisk og opkrævet på dit kreditkort eller PayPal-konto inden for en tidsramme, der er aftalt med eBay. Sørg for, at betalingen går igennem hver gang og at du holder din konto opdateret.

Trin 4: Opbyg en succesfuld forretning

For at gøre eBay til en indtægtsgivende forretning, så følg disse tips:

Kommunikér godt med dine købere

Hvis du gerne vil have gode tilbagemeldinger, og dermed tjene ekstra penge, er du nødt til at kommunikere. Købere blive nervøse hvis de ikke hører fra sælgere, selv hvis du leverer varen i tide. Sørg for at du får kontakt med dem meget snart efter deres køb. Du bør også tjekke din e-mail ofte, for at kigge efter spørgsmål fra potentielle købere, der har forespørgsler om hjemmesiden. 

Du kan gøre dette lettere ved hjælp af eBay-appen til din tablet eller smartphone, der kan sende dig meddelelser, når du får nye spørgsmål. Vær altid venlig og høflig overfor dine kunder, ligesom hvis du betjente dem i en fysisk butik.

Giv tilbagemeldinger hurtigt

Som tidligere nævnt, er tilbagemelding vigtigt for købere. At give det hurtigt, vil behage din kunde og yderligere tilskynde dem til at give dig gode karakterer. Vent ikke til kunden giver tilbagemelding, før du beslutter dig om, om du skal sige noget godt om ham eller ej. Giv altid god tilbagemelding, efter du har modtaget betaling, medmindre personen nægtede at betale.

Find en niche

Når du ser, hvad der sælger, så vælg et område at fokusere på med dine eBay-salg. På denne måde kan du blive en ekspert på området og udvikle et kundegrundlag af folk, der er interesseret i din niche. Dette gør det langt nemmere at tjene penge.

Kom ind i branchen

Efter du er blevet vant til at sælge på eBay, kan du øge dit lager ved at skabe et forhold til en grossist eller en dropshipper, som specialiserer sig i nye produkter magen til dem du sælger.

Arbejd dig hen imod Power-sælger status

Power-sælgere er de mest troværdige sælgere på eBay, og kun de øverste 4 procent af alle sælgere tjener æren. Når du har denne status, har du helt sikkert tjent en stor sum penge.

Du kan nå denne status ved at:

  • Sælge i mindst 90 dage.
  • At have et samlet månedligt salg på 1000 $ eller mere i 3 måneder i træk.
  • Oprette mindst 4 varer pr. måned i 3 måneder i træk.
  • Have en tilbagemeldings-score på 100 med mindst 98 % positive kommentarer.
  • Betale dine eBay-gebyrer til tiden.
  • Følge eBay-fællesskabets værdier og adlyde alle politikker.

Tjen penge på eBayLæs korrektur på hver enkel annonce, før du udgiver den. Sørg for, at titlerne og teksten er fri for stavefejl og grammatiske fejl, der kan få dig til at fremstå, som om du ikke er en professionel. Stavefejl kan også forstyrre søgeordssøgninger og kunne mindske risikoen for at dine varer vises når kunder søger efter produkter som dine.

Husk altid at dit omdømme er din nøgle til succes, på eBay. Arbejd hårdt på at løse konflikter med dine købere. Selv hvis noget går galt, kan du muligvis redde din bedømmelse, ved at afhjælpe problemet til en kundes tilfredshed.

Held og lykke med at tjene penge på eBay!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top