Tjen penge som Freelance Skribent: De 7 Bedste Måder

freelance skribent
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Lad os se det i øjnene: Hvis du er ved at starte ud som freelance skribent, kan du let komme til at føle dig lidt fortabt. Hvordan finder man de bedste online skribent-jobs? Hvad er den bedste måde at finde klienter på? Hvordan kan jeg tjene penge på at skrive? Der er så mange spørgsmål, når det gælder freelance tekstforfatning, men det er kun godt!

Hvorfor?

For hvis du er villig til at lægge noget arbejde i det, er der næsten uendelige muligheder for at tjene penge online som freelance skribent! Og du behøver ikke engang, at være den næste JK Rowling for at tjene penge som freelancer.

Hvis du kan skrive sammenhængende og skildre de ideer, du vil kommunikere, på en letforståelig måde, kan du blive freelance skribent.

Der er denn ekstra fordel, at du er fri til at arbejde hjemmefra, eller hvor som helst du vil, hvilket giver dig masser af frihed, som du ikke ville have i et traditionelt job.

I denne artikel vil vi undersøge de 7 bedste metoder til at tjene penge på at skrive online:

  • Freelance artikeltekstforfatning og reklametekstforfatning
  • Bliv en Kindle forfatter
  • Tjen penge på blogging
  • Tjen penge på at transskribere
  • Deltag i online undersøgelser, og tjen penge ved at skrive din egen mening om produkter
  • Skriv undertekster og tjen penge ved at skrive på dit tastatur
  • Brug dine freelance-skrivefærdigheder til at tjene penge ved at chatte
  • Bliv moderator for online-communities og få både viden og penge gennem din skrivning

Vi vil også svare på nogle almindelige spørgsmål, som mange har om det at være freelance skribent. Lad os komme igang:

tjene penge

Freelance artikelskrivning og tekstforfatning

Som freelance skribent er der mange forskellige former for tekstforfatning, du kan vælge. For eksempel kan du begynde at skrive for virksomheder, der har brug for webindhold, enten i form af artikler eller reklametekster.

Disse to er også de mest almindelige og efterspurgte former for skriveopgaver på markedet. Faktisk anbefaler vi, at freelance forfattere, der gerne vil tjene hurtige penge, starter med en, eller begge disse typer jobs.

Hvorfor anbefaler vi det? Her er 3 grunde:

Her er præcis de trin, du skal bruge for at komme i gang lige nu:

Trin

01

Skab en online tilstedeværelse

Det er ligegyldigt hvor god du er til at skrive: hvis ingen ved, at du eksisterer, kan du ikke tjene penge. Så til at begynde med skal du skabe en form for online tilstedeværelse.

Dette kan være en personlig hjemmeside eller endda en profil på en freelance hjemmeside som Upwork, Fiverr eller Guru. Vi anbefaler helt klart, at du både har en personlig hjemmeside og profiler på forskellige platforme.

At have en hjemmeside vil:

offentliggøre eget indhold
Give dig mulighed for at udgive dit eget indhold
profilsiden
Oprette en profilside om dig selv
sælge dine tjenester
Effektivt sælge dine tjenester til potentielle kunder
kommunikationsnav
Give dig et kommunikationscenter, så potentielle kunder kan komme i kontakt med dig

At have dit eget sted på internettet vil virkelig gøre vidundere for din virksomhed!

Trin

02

Beslut dig for enten tekstforfatning eller artikelskrivning

freelance skribent

Nu hvor du har din tilstedeværelse på internettet, skal du beslutte dig for om du er mest til tekstforfatning eller artikelskrivning. Du kan selvfølgelig gøre begge dele i starten. Men i det lange løb skal du helst specialisere dig i én af delene, fordi du på den måde kan forbedre dine færdigheder yderligere, give kunderne bedre indhold, og dermed få en højere løn…

Artikelskrivning

Dette er basalt set bare at skrive indhold til hjemmesider, der ikke er fokuseret på salg. Artikler er normalt informative og oplysende, som f.eks denne artikel, du læser lige nu.

Alle hjemmesider, der ønsker mere trafik, har brug for folk, der kan skrive artikler, da der er et stort behov for at producere indhold for alle seriøse virksomheder. Den anden gode ting er, at du normalt kan lave disse artikler rimelig hurtigt.

Artikelskrivning er en af de nemmeste måder at tjene penge online, kun overgået af, hvor hurtigt og nemt du kan tjene penge via betalte undersøgelser.

Artikler giver dog betydeligt mindre end reklametekster pr. tekst. Normalt vil freelance skribenter tjene alt fra 300 kr. til 1500 kr. for en artikel på 1.000 ord.

Tekstforfatning

Tekstforfattere skriver for at sælge noget. For eksempel: en lang beskrivelse af et produkt, du ser på forskellige webshops, eller en kort salgs-e-mail. Uanset mediet er målet med tekstforfatning at øge opmærksomheden på mærket.

Da formålet med tekstforfatning bogstaveligt talt er at generere salg, giver det også en MEGET højere løn. For en kort salgsside kan du tjene alt fra 5000 kr. til 9000 kr. i gennemsnit. Erfarne og gode tekstforfattere kan endda kræve op til omkring 13.000 kr. Måske endnu mere, afhængigt af hvad de skriver om!

Men i modsætning til almindelig artikelskrivning, skal du lære at skrive effektivt og studere salgsmateriale. Det kræver mere forberedelse og en større indsats, men da din tekst (forhåbentlig) vil give dine arbejdsgivere en indtjening, er det meget nemmere at tjene penge på denne måde.

Trin

03

Vælg en niche

De fleste, der forsøger at tjene penge på at skrive, gør den store fejl at prøve at dyrke ethvert marked, de kan finde. Hvis du forsøger at behage alle, behager du ingen.

Det er meget mere attraktivt for kunder, der f.eks. har brug for en artikel om en bestemt lov, at ansætte en person, der specialiserer sig i juridisk artikelskrivning, i modsætning til en, der skriver om alle emner under solen. Og så kan du selvfølgelig anmode om højere løn.

Der er forskellige faktorer, du skal overveje, når du skal afgøre hvilken niche der passer til dig:

rentabilitet

Rentabilitet

Hvis der ikke er nogen penge at hente i din valgte niche, eller hvis den er lidt for lille til, at du konsekvent kan tjene penge på at være freelance skribent, så skal du finde en anden niche.

industri

Branche

Vælg en branche, du er bekendt med, eller en du i det mindste kan researche og skrive konsekvent om. Det ville være rigtig dumt at vælge at skrive om finansiel revision, hvis du ikke har kendskab til det, eller hvis du synes det er det kedeligste emne nogensinde. Sørg også for at branchen har konsekvent behov for nyt indhold.

type service

Type tjeneste

Selv når det kommer til tekstforfatning, kan du vælge meget specifikke typer tjenester, såsom videoreklametekster, e-mailreklametekster eller reklamesider. Hvis du tilbyder artikelskrivning, kan du vælge mellem forskellige typer artikler, såsom vejledninger eller tekniske artikler.

Nu undrer du dig måske over, hvorfor du skal gå gennem alle disse trin og vælge en niche, når du bare kan acceptere alle klienter, der skriver til dig. Årsagen er enkel: Det giver dig autoritet at være specialist, og dermed kan du tjene flere penge som freelance skribent.

Når du har valgt en niche, udvikler du specifikke indsigter, vinkler og ekspertise over tid. Det er noget, som en ikke-specifik forfatter ikke kan konkurrere med, så du vil i sidste ende tjene flere penge og vinde flere kunder.

Meget erfaring i ét felt trumfer lidt erfaring i alle felter.

Trin

04

Lav en portefølje

freelance skribent

Nu hvor du har en online tilstedeværelse, online profiler og en niche, er det tid til at skabe en portefølje.

Hvorfor?

Fordi hvis du ikke kan vise eksempler på dine tekster, får du ikke nogen kunder. Og ingen kunder betyder, at du ikke tjener penge som freelance skribent!

Du behøver ikke engang at have tidligere kunder for at lave en portefølje. I stedet kan du begynde at skrive eksempler selv og derefter poste dem på din hjemmeside og blog.

Det er her, hvor det også bliver utrolig nyttigt at vælge en niche, da du nu ved præcis, hvilken type eksempler, du skal skrive til din portefølje, og hvilke kunder der vil være på udkig efter dig.

Trin

05

Pitch og ansøg om nye jobs hver dag

Nu hvor du er veludrustet til diverse jobs, er det tid til at begynde at præsentere dig selv for de virksomheder, der kunne have brug for en freelance skribent.

Nøglen til at undgå de store svingninger som freelance skribent, hvor du har masser af arbejde én uge, men ikke noget arbejde den næste, er konsekvent at søge om nye jobs.

Vi anbefaler, at du søger mindst 3 virksomheder eller job om dagen. Det kan lyde som meget, men med omhyggelig planlægning er det muligt og meget vigtigt for konsekvent at tjene penge på at skrive.

Hvis du leder efter noget, der er lidt nemmere at få, er der mange forskellige jobs på Upwork og Guru, du kan begynde at søge. Du kan også kigge på forskellige online jobsider for at finde freelance positioner og søge direkte hos virksomhederne.

For at få en anstændig løn som freelance skribent, skal du have den nødvendige disciplin til at finde og søge nye opgaver dagligt. Der er ingen vej uden om det!

tjen penge hjemmefra

Bliv Kindle-forfatter og tjen penge som freelance skribent

freelance skribent

En anden fantastisk måde at tjene penge som freelance skribent på, er ved at publicere dine værker på Amazon Kindle: en e-bogslæser fra salgsgiganten Amazon, der uden tvivl er den bedste på markedet.

Alle Kindle-ejere har direkte adgang til hundredtusindvis af Kindle e-bøger på Amazon.com. Mulighederne som Kindle-forfatter er store, da der er blevet solgt næsten 90 millioner Kindles.

Og det bedste af det hele? Du kan publicere dine bøger selvstændigt som freelance skribent, så du har hverken brug for et forlag eller en agent, og på den måde får du udbetalt en passiv indkomst hver måned!

Hvad vi mener med det er, at læserne vil fortsætte med at købe din bog efter du har skrevet og udgivet den, og det betyder, at du får penge ind på din bankkonto døgnet rundt, uden at skulle gøre et ekstra arbejde.

Fordelene og ulemperne ved at udgive på Amazon

Der er nogle forskellige fordele og ulemper ved at udgive din Kindle e-bog selvstændigt på Amazon:

proffesikoner

Fordele

ulemper ikon

Ulemper

Hvis vi skal være helt ærlige, synes vi at fordelene klart opvejer ulemperne, når det kommer til at bruge Amazon Kindle. Der er mange andre derude, der har forsøgt sig med at være Kindle-forfattere, så du kan lære en masse ved at læse, hvad de har at sige om projektet.

Hvis du følger rådene fra folk, der har gjort det før, skal du nok klare dig godt.

At skrive din første Kindle-bog

Hvis du har besluttet at udgive en bog på Kindle, skal du overveje, om du vil skrive den selv, eller ansætte en freelance skribent.

For at sige det enkelt, hvis du har tid og ekspertise i emnet, er det bedre at skrive den selv. På den måde sparer du de umiddelbare omkostninger, der er forbundet med at ansætte en forfatter.

Det er også en fed oplevelse at skrive og fuldføre en bog selv!

Husk dog på, at du bruger en stor portion af din egen tid – tid, som du kunne bruge på at tjene penge for kunder i stedet.

Så hvis du har kapital til at dække omkostningerne, kan du vælge at ansætte en freelance skribent til at skrive. På den måde bruger du ikke tid på bogen, men kan bruge den tid produktivt på andre skriveopgaver!

tjen hurtige penge

Blogging og opbygning af din egen virksomhed

freelance skribent

Selvom der er utallige guides, artikler og hjemmesider, der fortæller dig, at du skal blogge for at tjene penge hurtigt, vil vi være helt ærlige: når det kommer til at tjene penge som freelance skribent, er blogging klart den sværeste metode blandt de 3, vi har skrevet om i denne artikel.

Du kan dog bruge blogging til at opbygge et langsigtet aktiv, som vil generere en indtægt hele dit liv. Faktisk kan du skabe en enormt lukrativ virksomhed gennem blogging.

Og det bedste af det hele? Du kan starte en blog helt gratis.

I modsætning til hvad nogle artikler siger, vil en blog ikke give dig en kæmpe indtjening med det samme. Du kan ikke bare sidde foran pejsen og tjene penge mens du drikker champagne… medmindre du selvfølgelig allerede har et stort loyalt publikum på en anden platform.

Faktisk kræver blogging engagement og konsekvent produktion af godt indhold, da dette er den eneste måde at få en god placering på søgemaskiner og tiltrække læsere.

Igen prøver vi ikke at sige, at det ikke er muligt eller umagen værd at tjene penge på at blogge som freelance skribent. Vi vil bare sørge for, at du ved hvor meget arbejde det kræver!

Men når du har lagt det store arbejde i din blog, vil den give dig en indkomst for evigt.

Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.
15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable.

På udkig efter at tjene ekstra penge?

Vi har en liste over de bedste side at tjene penge i dag.

Alt du behøver at gøre er at vælge én, og begynde at tjene penge i dag.

At skrive selv vs. at ansætte freelancere til din blog

freelance skribent

Ligesom med Kindle, kan du vælge om du selv vil skrive på din blog, eller om du vil hyre en freelance skribent til jobbet, hvilket også her er et svært dilemma.

Hvis du gerne vil tjene penge på en blog, skal du virkelig elske at skrive om den niche og det emne, du vælger at fokusere på på din blog.

Udfordringen er, at du ikke vil se øjeblikkelige resultater fra din blog. Dette kan være lidt demotiverende, hvis du bruger meget tid og indsats på at producere konsekvent godt indhold.

Mange bloggere mister derfor deres motivation og giver ret hurtigt op.

Af den grund er det en god ide at ansætte freelance skribenter, hvis du har lidt penge at investere.

Du behøver dog ikke at gøre dit indhold  fuldstændig afhængigt af tredjeparts freelancere. I stedet kan du fokusere på at producere en base med de vigtigste blogindlæg på din side, mens freelancere kan skrive de andre, mindre indlæg. På den måde vil du ikke blive udbrændt, samtidig med at din blog bliver opdateret regelmæssigt.

Metoder til at tjene penge på en blog

Når du har tiltrukket et anstændigt antal læsere til din blog, er der flere forskellige måder at tjene penge på:

affiliate marketing

Affiliate marketing: Promovering af produkter eller tjenester, der kan være af interesse for dit publikum. Når der kommer et salg, får du en provision.

arbejde med mærker

Acceptere sponsoreret indhold og samarbejde med mærker

sælge reklamer

Reklamer

oprette dine egne produkter

Skabe dine egne produkter

Uanset hvordan du vælger at tjene dine penge, er du allerede godt på vej til at gøre din blog til en virksomhed, hvis du har bare én af disse muligheder.

Tjen penge på at transskribere

Dette er en af de metoder, der ikke kræver super megen indsats, da du bare skal lytte til en lyd, og så skrive ned, hvad der bliver sagt.

For at få succes med dette, er det vigtigt, at din grammatik og stavning er god, og at du er god til at lytte og så skrive det ned, du hører.

Dette felt er ret konkurrencepræget, og i dag er der flere og flere AI-software, der transskriberer automatisk. Men nogle virksomheder leder efter tekster af høj kvalitet, og de vil foretrække et menneske som dig frem for en robot! (Længe leve menneskeheden)

Hvis dit engelsk er godt, kan du tjene penge på at transskribere på denne hjemmeside: https://gotranscript.com/

Typisk vil du tjene 5 – 15kr pr. minut lyd du skriver.

Deltag i online undersøgelser, og tjen penge ved at skrive din egen mening om produkter

Denne indkomstmetode kræver ikke en stor mængde skrivefærdigheder. Alt du skal gøre er at tilmelde dig en undersøgelsesplatform, skrive dine oplysninger og derefter vente, indtil du får tilsendt undersøgelser for at deltage.
 
Når du har modtaget en undersøgelse, vil du blive bedt om at svare på forskellige spørgsmål. Et eksempel på spørgsmål kunne være: “Hvordan tjener du penge fra dit hjem?” eller “Hvad nyder du at bruge din tid på?”. Du skal blot skrive dit svar og tjene penge på at indtaste dine svar.
 

Skriv undertekster og tjen penge ved at skrive på dit tastatur

En masse skabere af videoindhold ønsker at servere deres publikum videoer med undertekster. De har normalt ikke tid til at gøre dette selv, så de hyrer freelancerskribenter som dig til at udføre dette job.
 
Alt dette kræver er, at du finder din kunde og derefter laver undertekster til deres videoer. Du kan nå ud til potentielle kunder ved at skrive kommentarer på deres Youtube-profiler eller ved at skrive til dem via e-mail.
 
Et alternativ er at tilmelde dig en freelance platform som Fiverr eller Upwork og oprette et opslag.
 

Brug dine freelance-skrivefærdigheder til at tjene penge ved at chatte

Mange virksomheder leder efter gode skribenter til at kommunikere med deres kunder. Det er her du kommer ind! Du kan tjene gode penge ved at være kundesupportagent, og alt det kræver af dig er en høflig tone, gode kommunikationsevner og en computer.
 
Du kan finde denne type job ved at søge online efter søgeord som “freelance chat moderator” eller “job som chatagent”. Når du finder en liste over websteder, der leder efter agenter, skal du kontakte dem og søge jobbet.
 

Bliv moderator for online-communities og få både viden og penge gennem din skrivning

Dette er en af de metoder, der kan bringe en masse værdi for dig og andre, da du vil moderere hele communities / fora. Din opgave bliver at gennemgå forskellige nye indlæg, moderere dem, komme med kommentarer og hjælpe medlemmerne i dit community.
 
En god start ville være at gå til de communities, du selv er en del af, eller blot søge efter fællesskaber inden for emner, du brænder for. Skriv til dem, og fortæl dem, at du er interesseret i at hjælpe dem med at moderere deres samfund. De vil normalt være villige til at betale dig for dette job, og hvis du er en god forfatter, har de måske også andet SEO-relateret indhold, som du kan tjene penge på at skrive.

Konklusion

Der er så mange muligheder derude for en freelance skribent, at det nogle gange er svært at vide, hvor man skal starte. Men efter at have læst vores artikel har du et rigtig godt udgangspunkt og bør være ivrig efter at komme i gang! Alle kan gøre det, og tjene gode penge på ingen tid. Bare følg de trin og metoder, vi har skrevet om her, og du vil være godt på vej til at blive fuldtids freelance skribent!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top