Lær at lav en blog helt gratis 2020 [nem guide]

lav en blog
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Der er tusindvis af mennesker, der gerne vil lave en blog for at få alle deres tanker og ideer ud til verden. Fra små online tidsskrifter til kendte influencers – blogs blevet mange menneskers yndlingshobby, og nogle tjener endda ekstra penge på dem. Og du behøver ikke engang betale en eneste krone for at komme i gang. Hvis du er interesseret i at lave din egen blog, vil vi her fortælle dig om de 3 bedste muligheder: (Wix, Medium og WordPress). Læs med her for at lære at lave en blog, helt gratis!

Der er kun 6 nemme trin til at lave din egen blog

Der er 6 korte trin, du skal igennem, hvis du vil lære at lave en blog. De er:

1. Beslut dig for hvad dit blognavn

1. Beslut dig for, hvad dit blognavn skal være og hvilket emne, du vil skrive om. Sørg for, at navnet og emnet er noget du VIRKELIG godt kan lide, da dette er hvad din blog vil være baseret på!

2. Opret din blog online

2. Opret din blog online. Du skal registrere din blog, så folk kan komme og se den! Vi gennemgår præcis, hvordan du gør det, helt gratis, senere i denne guide.

3. Tilpas din blog

3. Tilpas din blog. Du skal vælge, hvordan din blog ser ud, så den sender de rigtige signaler til dine læsere. Og så er det jo også dejligt at have en blog, du er stolt af.

Skriv dit første blogindlæg.

4. Skriv dit første blogindlæg. Når du har fået din blog op at køre, er det tid til at skrive og skabe noget indhold til dine læsere.

Markedsfør og promover din blog

5. Markedsfør og promover din blog. Der udgives TUSINDVIS af nye blogindlæg hver dag. For at sikre at folk ved, hvem du er, skal du lære at markedsføre og promovere din blog, så den bliver opdaget.

Tjen penge på din blog

6. Tjen penge på din blog. Dette er et valgfrit trin, da du måske bare vil have en personlig blog, eller bruge den til dinegen underholdning. Men mange har sagt deres job op for at blogge på fuld tid, og selvfølgelig tjene penge på det. Vi har en hel guide klar til dig, hvis du er interesseret: Sådan tjener du penge på blogging.

Her hos SkejsNinja synes vi, at blogging er en af de sjoveste og nemmeste indkomstmetoder, hvis man ønsker at tjene penge online. Vi er kommet meget langt siden dengang, hvor man skulle kode i HTML for at opbygge en hjemmeside, hvis man ville lave en blog…

Dine 3 muligheder for at oprette en gratis blog...

oprette blog

Vil du gerne vide, hvordan du opretter en gratis blog? Der er flere forskellige hjemmesider, der tilbyder gratis hjemmeside og bloghosting, hvis du vil i gang med at tjene penge hjemmefra med en blog (hvis det er det, du er interesseret i. Det er også helt okay bare at blogge for sjov!). Vi vil gennemgå 3 store og meget forskellige gratis blogsider, så du selv kan beslutte dig for, hvilken du foretrækker, afhængigt af hvad du gerne vil fokusere på.

Blogginghjemmesider kan tilbyde alt fra hosting, til et bredt udvalg af temaer, designs, plugins og meget mere. Når du lærer at lave en blog, vil du opdage, at mange sider tilbyder gratis funktioner, men også premium-muligheder, hvis du ønsker at udvikle en mere seriøs hjemmeside med avancerede værktøjer, for at tiltrække flere læsere

De fleste blogginghjemmesider vil have specialiserede muligheder for hosting, afhængigt af om du vil fokusere på design, tekstforfatning, skræddersyning eller noget andet.

Vi vil vise dig, hvordan du laver en blog, helt gratis, med 3 forskellige hosts:

Alle disse sider er gode steder at lære at lave en gratis blog, der alle tilbyder et bredt udvalg af gratis og premium muligheder.

Lav en blog med Wix

wix hjemmeside forside

Wix er en rigtig nem blog og hjemmesidehost, der markedsfører sig selv som den eneste hjemmesideplatform med drag-and-drop, der er HTML5-kompatibel. Fortvivl ikke, hvis du ikke lige ved hvad HTML5 er. Du skal bare vide, at Wix er et rigtig godt sted, hvis du vil designe en blog hurtigt og nemt.

Hvis du opretter en gratis konto, får du 500 MB lagerplads og GB-båndbredde med Wix. Hvis du vil lave en blog gratis, er disse specifikationer helt fine.

For at lave en blog med Wix, skal du følge disse trin:

1. Opret en konto hos Wix og vælg "Kom i gang"

1. Opret en konto hos Wix og vælg "Kom i gang"

2. Vælg "Lad os gøre det" for at få din Wix-blog op at køre

2. Vælg "Lad os gøre det" for at få din Wix-blog op at køre

wix-startside
3. Vælg en skabelon

3. Vælg en skabelon

wix skabelon

Wix har et stort udvalg af gratis skabeloner at vælge imellem. Hvis du vælger at lave en blog med Wix’ skabeloner, skal du tænke dig godt om, da du ikke kan ændre den når først du har valgt. Der vil dukke et pop op-vindue frem (deaktiver din popup-blocker), hvor du kan tilføje og redigere vigtige elementer som:

Herfra skal du manuelt gemme dit arbejde, da Wix ikke gemmer automatisk.

4. Navngiv din side!

4. Navngiv din side!

wix navn site

Når du først laver en blog med Wix, vises din URL som: www.wix.com/ditbrugernavn/sidenavn. Hvis du vil have dit eget domænenavn som www.ditnavnher.dk, er det rimelig dyrt med Wix

5. Offentliggør!

5. Offentliggør!

wix udgive site

Når du har udført alle de foregående trin, skal du vælge “Publicer”, og så har du lavet en blog med Wix!

Wix er en god mulighed for alle, der lige er begyndt at lære hvordan man laver en gratis blog. De fjerner nogle af komplikationerne fra processen, men kan stadig give flotte, strømlinede og professionelle layouts til din første blog eller hjemmeside.

Stop kampen mod dine finanser. Find en måde du kan tjene penge i dag.

Bliv én af tusinde andre som har ændret deres liv ved at tjene penge online.
15+ forskellige metoder, alle afprøvet, alle profitable.

På udkig efter at tjene ekstra penge?

Vi har en liste over de bedste side at tjene penge i dag.

Alt du behøver at gøre er at vælge én, og begynde at tjene penge i dag.

Sådan laver du en gratis blog med Medium

medium destinationsside

Hvis du mere er forfatter og ønsker at udgive længere tekster med et traditionelt look, er Medium stedet for dig. I modsætning til Wix er Medium en gratis blogplatform, der læner sig mere op ad en minimalistisk stil, med begrænsede formateringsmuligheder og hvid baggrund, der giver mere opmærksomhed til teksterne.

Medium har dog nogle forskellige funktioner, der gør det til en interaktiv blog, så du stadig kan lave en blog der er spændende at se på. Medium blev skabt af de samme grundlæggere som Twitter. Så du vil nok opdage, at nogle funktioner minder om den sociale platform. 

Med din Medium-konto kan du følge andre bloggere, opdage publikationer og interagere med forfattere på deres indlæg. Medium-brugere kan også anbefale, dele, fremhæve og bogmærke publikationer.

Det Medium kan give dig, er muligheden for at lave en blog der er minimalistisk, med fokus på dit indhold. Men det er måske ikke den bedste mulighed, hvis du vil lave en blog med alle mulige kreative designelementer og effekter.

For at komme i gang med Medium:

1. Vælg “Sign In/Sign Up”

1. Vælg “Sign In/Sign Up”

Du kan knytte din Medium-konto til Facebook, Twitter, Google eller E-mail. Hvis du er interesseret i at få følgere eller dele dine publikationer på andre platforme, kan du linke til dine andre sociale medier, så du kan udnytte dine eksisterende forbindelser, i stedet for at skulle starte helt fra bunden

2. Vælg din URL

2. Vælg din URL

Med Medium som host, vil din URL være medium.com/@DitNavnHer, hvilket kan tilpasses, så du kan få din foretrukne webadresse

3. Tilføj dit profilbillede og en bio på 160 tegn

3. Tilføj dit profilbillede og en bio på 160 tegn

litecoin vs bitcoin

Når du har gjort dette, har du fundet ud af, hvordan du laver en blog med Medium, helt gratis!

Et par funktioner, som Medium tilbyder:

Det er både nemt og intuitivt at lave en blog og udgive indlæg med Medium: De har formateringsindstillinger, der vil holde din blog enkel med klare overskrifter og separatorer, hvis du har brug for dem. Der er dog begrænsninger på visse skrifttyper, så hvis du bare elsker Comic Sans, vil du ikke være så vild med Medium.

Dette er også nemt at gøre med Medium. Kopiér og indsæt, eller vælg en fil, der skal uploades til din historie. Medium tillader op til 4 forskellige størrelser til dit indlæg, og du kan selv vælge, hvordan du justerer dem.

Hvis du er en person, der gerne vil høre andres meninger, inden du offentliggør din historie, kan du dele dit udkast! Dem der læser din tekst kan endda bidrage og skrive notater om ting du skal overveje. Når du er klar skal du vælge udgiv, og din historie vil blive lagt ud på Medium!

En af de bedste funktioner hos Medium er, at du kan gå til din “Stats”-side og se hvordan dine indlæg har klaret sig i de sidste 30 dage. Her kan du se, hvem der anbefaler, deler, skriver kommentarer eller bogmærker dit arbejde. Det er et fantastisk data-værktøj, du helt sikkert skal udnytte!

Sådan opretter du en gratis blog med WordPress

wordpress instrumentbræt

WordPress er en af de største og mest populære blogging- og hjemmesideplatforme i dag, især hvis du vil lave en blog, gratis. Alle, fra nybegyndere til store virksomheder, bruger WordPress som host til deres personlige blogs og professionelle hjemmesider.

Det der gør WordPress bedre end andre hostinghjemmesider, er de mange forskellige tilpasningsmuligheder til din blog, samt brugervenlighed for begynderne. Enhver, der ønsker fuld kreativ kontrol til at lave en blog, kan gøre det med WordPress. Når du er klar til at gøre din blog mere professionel, er det nemt at integrere den i din eksisterende hjemmeside.

Kom godt i gang på WordPress

1. Opret en konto hos Wix og vælg "Kom i gang"

1. Opret en konto

wordpress tilmelde dig

Du bliver bedt om at opgive generelle oplysninger, herunder dit navn og din e-mailadresse.

2. Yderligere værktøjer og ekstramateriale

2. Yderligere værktøjer og ekstramateriale

tilføj wordpress temaer

Når du har oprettet din konto, spørger WordPress dig, om du vil tilføje ekstra værktøjer og plugins til din blog. Nogle af dem er gratis, mens andre vil koste et gebyr. Hvis du bare vil lave en blog gratis, anbefaler vi, at du venter med at købe yderligere værktøjer, indtil du føler dig sikker på din blog, og ved hvad du har brug for. Når du har valgt dine værktøjer, kan du gennemføre dit køb og oprette din konto.

Opret din blog

Når du har oprettet din konto, kan du gå videre til din blog.

WordPress starter med at bede dig om at vælge et tema. Du kan vælge mellem flere af WordPress’ gratis temalayouts, eller vælge at lave dit eget. Her kan du også vælge din farveskala og baggrundsbilleder, for at skabe din nye blog præcis som du vil have den.

Her kan du tilføje sider og indlæg til din blog. Du opdaterer dette regelmæssigt, når du opbygger din blog. Men husk at sider og indlæg er 2 forskellige ting:

Sider:

Statiske sider ændres eller opdateres ikke. Dette vil inkludere din hjemmeside eller eventuelle hovedsider, der indeholder generelle oplysninger, som hjælper med at give din blog struktur.

Indlæg:

Disse opdateres jævnligt med det seneste indlæg først. Dette vil være de historier blogs, billeder eller medier, du vil dele.

Da hele pointen med blogs er at tilføje indhold, skal du sørge for, at dit indholds layout er som du gerne vil have det. Når du laver en blog, kan indhold let formateres i WordPress, så det indeholder tekstredigeringsværktøjer. Vær også opmærksom på mediestørrelser, da du ikke vil have for store ELLER for små billeder og videoer på din blog.

Et par oversete funktioner, der også bør overvejes, er titler, navigation og kommentarer:

Titler:

Disse er vigtige for dine statiske sider, især når du opbygger din sidenavigation. Dette kan være så enkelt som at bruge titler som startside, side 1, side 2, side 3, eller du kan tilpasse dem efter din egen smag. Glem ikke at tilføje et kort slogan til din hjemmeside! Tænk på det som en kort sammenfatning af, hvad din blog handler om.

Navigation:

Dette er især vigtigt, hvis du vil have mere end én side på din blog. Navigation er blot måden, hvorpå du vil oprette din menu, for at gøre det nemt for læserne at vælge hvilken side de vil se. Afhængigt af din blogs layout, kan du have navigationsværktøjer som et flydende topbanner, rullemenu eller endda en fjernbar knap i et hjørne.

Kommentarer:

Du kan vælge, om din blog skal være interaktiv med læserne, ved at tilføje en kommentarsektion. Det er ikke et krav, men nogle gange er det en overset funktion. Hvis du er interesseret i at lave en blog, der også har et spørgsmålsforum, kan en kommentarsektion være et effektivt værktøj.

Der vil være en lang række gratis og betalte plug-ins, du kan vælge mellem. Plug-ins kan for eksempel være formularer, fotogallerier, Flash (hvis du vil tilføje et spil) og meget mere. Der er endda funktioner med drag-and-drop, der kan forbedre din e-mail markedsføring og mailingliste, så du kan begynde at opbygge en loyal fanbase. Dette er stedet, hvor du kan eksperimentere med det, du vil udgive på din blog.

Hvis du vil fokusere på mode, kan et bestemt fotogalleri-layout vise dit indhold på en bedre måde. Eller hvis du er spiludvikler, kan et Flash-plugin være en nem måde at teste markedet på, og se hvad der virker eller ikke virker. Grundlæggende kan plug-ins være måden, hvorpå du specialiserer din blog og gør den helt unik!

Konklusion og anbefalinger

lav din egen blog

Du kan have det rigtig sjovt og eksperimentere med at lave en blog selv. Det er nu lang tid siden, vi skulle lave blogs og hjemmesider med håndskrevet kode. Der findes en masse hjemmesider, der kan gøre processen lettere, så alle kan lave en professionel hjemmeside på få minutter.

I denne artikel har vi gennemgået tre af de bedste gratis blogsider, men der er mange forskellige hosts, med forskellige funktioner på nettet. Det hele afhænger af, hvad du søger!

Men hvis vi skulle lave én anbefaling, er WordPress nok den nemmeste og bedste blog og hjemmesidehost. Mens Wix og Medium også har gode funktioner, passer WordPress til alle fra begyndere til fagfolk, og giver dig masser af plads til at vokse. Når du har lært, hvordan du laver en blog med WordPress, kan du bringe den op på nye niveauer med betalte plugins, tilpassede domænenavne og lignende.

OBS: Vi har allerede en fuld guide til, hvordan du bruger WordPress og alle dets funktioner: hvordan man laver en hjemmeside.

Hvis du vil i gang med at lave en blog, anbefaler vi at du prøver flere forskellige hjemmesider, for at finde ud af, hvilken der fungerer bedst for dig! Så prøv dig frem og hav det sjovt! Når du har fået din blog op at køre, kan du lære hvordan du bruger andre platforme, som Instagram, til at tjene penge på at oprette det indhold, du elsker (passion og profit er en god kombination)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top