Litecoin vs Bitcoin [Ultimativ Guide]

bitcoin vs litecoin
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Hvis du er interesseret i kryptovaluta, har du nok allerede hørt om Litecoin vs Bitcoin-debatten. Du har højst sandsynligt fundet kryptoverdenen på grund af Bitcoin, der er blevet nævnt enormt meget i nyhederne og i almindelige samtaler på det seneste.

Men Bitcoin er ikke den eneste coin på markedet. Der er faktisk hundredvis af kryptovalutaer man kan købe og investere i. En af de mindre kendte, men allerede meget etablerede kryptovalutaer, er Litecoin.

Men hvad er forskellen på Bitcoin vs Litecoin? I denne artikel sammenligner vi de to og viser dig hvorfor, og om Litecoin måske er bedre end Bitcoin, især når det gælder om at tjene lidt ekstra på dine investeringer.

Lidt Baggrundsviden om Kryptovaluta

Kryptoverdenen kan være temmelig forvirrende til at starte med, før du ved hvad du skal købe, hvordan du bruger det til at tjene penge med, og hvad der faktisk er værd at investere i. Er alle kryptovalutaer ikke bare ens? Er det ikke bare Bitcoin alt sammen?

Slet ikke. Når det handler om at tjene penge online, er hver kryptovaluta skabt til forskellige formål og målgrupper, da de alle sammen fungerer forskelligt.

Det skyldes, at teknologien bag to kryptovaluta, f.eks. Litecoin vs Bitcoin, altid bygger på på blockchain-teknologi, men for én kan det fungere lidt hurtigere, hvor det for den anden måske bruges til udviklingsformål osv.

Ja, Du kan altid købe, sælge, handle og mine enhver kryptovaluta, du vælger.

Men det, der gør kryptovalutaer forskellige, er deres teknologi og hvad de er skabt til at blive brugt til.

Hvad med Litecoin vs Bitcoin? Begge lyder rimelig ens og ser ud til at have samme formål. Det er rigtigt! Så lad os se på, hvad de er, hvad forskellene er og om den ene er bedre end den anden.

bitcoin vs litecoin

Litecoin vs Bitcoin: Hvad er Bedst?

I denne tabel opsummerer vi debatten om Litecoin vs Bitcoin:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs litecoin
LITECOIN (LTC)
litecoin vs bitcoin
LanceretJanuar 2009Oktober 2011
Skaber“Satoshi Nakamoto”Charles Lee
ForsyningDeflationær (Fikseret Beløb)Deflationær (Fikseret Beløb)
Coingrænse21 millioner BTC84 millioner LTC
Tid mellem hver ny udstedelse10 minutter2.5 minutter
BlokbelønningHalveret ved hver 210.000. blokHalveret ved hver 840.000. blok
Startbelønning50 BTC / Blok50 LTC / Blok
Nuværende blokbelønning12.5 BTC / Blok25 LTC / Blok
Mindste enhed1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Litoshis = 0.000000001 LTC
Fiat værdi1 BTC = 52.800 DKK (Juli 2018)1 LTC = 528 DKK (Juli 2018)
BrugKøb og salg afvarer og tjenester, samtopbevaring af værdi.Køb og salg afvarer og tjenester, samtopbevaring af værdi.
MålAt være en digital valuta, der opererer i funktion og konkurrerer med fiat valutaer (DKK, Euro) og guldstandarden.At være en digital valuta, der opererer i funktion og konkurrerer med fiat valutaer (DKK, Euro) og guldstandarden.
AlgoritmeSHA-256Scrypt

Bitcoins egenskaber

Skabt: Januar 2009

Skaber(e): Satoshi Nakamoto

litecoin vs bitcoin

Bitcoin var den første kryptovaluta, der blev skabt og udgivet på markedet i januar 2009. Formålet var at være en digital erstatning for fiat-valutaer som kroner eller euro. På grund af sin succes kan Bitcoin betragtes som guldstandarden for kryptovalutaer (efterfulgt af Ethereum). Selvom der er andre etablerede kryptovalutaer, falder de alle under gruppen “altcoins“.

Det der gør Bitcoin speciel er, at den bygger på blockchain-teknologi, som er decentraliseret, og opererer uafhængigt af ethvert centralt agentur. Blockchain-teknologi er designet til at arbejde med kryptografi for at skabe et offentligt regnskab af transaktionsblokke, der er permanent, sikkert og manipulationssikret. På grund af dette er blockchain faktisk revolutionen bag Bitcoin, da dette er det første succesfulde forsøg på at skabe en ren digital og decentraliseret valuta.

Blockchains peer-to-peer-model giver alle med ressourcer mulighed for at bidrage og deltage i systemets bekræftelse og sikkerhed. Disse ressourcer kan f.eks være strøm og computere til lagerplads og meget andet. Dette har ført til at hundredvis af mennesker arbejder med at mine Bitcoins (også kaldetBitcoin minearbejdere), hvilket går ud på at have kraftfulde computere på minelokationer, som f.eks. et lager, og arbejde sammen om et fælles formål!

Ligesom fiat-valuta gemmes dine Coins i en Bitcoin wallet, ligesom du opbevarer dine "rigtige" penge i en almindelig pung.

Bitcoin vil gennem sin levetid kun frigive 21 millioner coins. Baseret på en deflationær holdning vil der ikke blive produceret yderligere coins, når alle 21 millioner mønter er frigivet.

Blockchains succes er grunden til, at Bitcoin er så attraktiv og gør den til en lovende investering for fremtiden. Finansielle investorer, udviklere, kodere og alle, der er interesserede i både økonomi og teknologi, holder nøje øje med Bitcoin og dens fremskridt!

Når man sammenligner Litecoin vs Bitcoin, er en af de største fordele ved Bitcoin, at den er den første, og dermed mest etablerede og succesfulde kryptovaluta på markedet, og dens succes har drevet markedsværdien meget højere op, end man oprindeligt forestillede sig.

Da Bitcoin var på sit højeste (indtil videre) i december 2017, var 1 Bitcoin 132.000 DKK værd. Dette er faldet, men dens værdi er dog stadig på 39.600 DKK for 1 Bitcoin, hvilket viser, at der stadig er høj efterspørgsel på den.

Ulempen ved at være den første kryptovaluta på markedet er Bitcoins transaktionstider. Ideélt set skal Bitcoins transaktioner maksimalt være et par minutter om at bekræfte, når nogen køber, sælger eller handler. I øjeblikket kan det tage op til 10 minutter.

Selvom dette er okay for nogle, er andre kryptovalutaer, som Litecoin, kun 2 til 3 minutter om at blive behandlet.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

Hvad med litecoin?

Skabt: October 2011

Skaber(e): Charles Lee

Litecoin minder meget om Bitcoin, men har udforbedret nogle af forgængerens ulemper. Mens mange stadig er fokuseret på at tjene penge med Bitcoin, ser Litecoin ud til at være et godt alternativ. Da den først blev etableret i 2011, har den haft nogle år til at bruge Bitcoin og detn blockchainteknologi til at forbedre systemet, for at skabe en hurtigere og bedre kryptovaluta.

Den er dog endnu ikke steget til at være guldstandarden for kryptovalutaer, men det er en af de mest velrenommerede altcoins på markedet i dag. Litecoins hidtil højeste markedsværdi var på 2442 DKK pr. 1 Litecoin. I Juli 2018 lå den på omkring 990 DKK pr. 1 Litecoin.

Hvad er så forskellen på Litecoin vs Bitcoin?

bitcoin vs litecoin

Coingrænse på 84 millioner

Sammenlignet med Bitcoins grænse på 21 mio. vil Litecoin komme til at have betydeligt flere mønter i omløb. Ligesom Bitcoin følger de en deflationær model, hvilket betyder, at der efter de 84 millioner mønter ikke vil blive produceret flere.

litecoin vs bitcoin

Hurtigere Processorkraft

Bitcoins blockchain/teknologi er meget afhængig af en høj  processorkraft. Mens den oprindelige hensigt var, at alle skulle være i stand til at mine Bitcoin hjemmefra, har behovet for processorkraft medført, at mange har brug for at investere i specielle computere, der udelukkende er dedikeret til at mine Bitcoin.

Litecoin er i stedet bygget på en høj RAM (random access memory). Dette giver mulighed for to ting:

litecoin vs bitcoin

Selvom disse funktioner er attraktive, er der én ulempe. Hurtigere transaktioner kan også resultere i det, der kaldes “forældreløse blokke“: Et fænomen, der opstår når to minearbejdere producerer blokke på samme tidspunkt. Dette sker oftere hos Litecoin end hos Bitcoin, på grund af dens transaktionshastighed, og det kan være en ulempe for Litecoin’s blockchainstruktur.

Konklusion - hvem er vinderen?

For at opsummere, er de vigtigste forskelle på Litecoin vs Bitcoin:

litecoin vs bitcoin

Bitcoin:

Litecoin:
litecoin vs bitcoin

Hvilken er ‘bedre’? Det afhænger af så meget, og der er ikke et klart svar, da begge har styrker og svagheder.

Det er dog vigtigt at vide, at du med god samvittighed kan investere i begge.

Husk på at de mest succesrige investorer har en diversificeret portefølje. Dem der har haft stor succes med kryptovaluta har måske både Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash og Ripple og måske endda et par stykker mere.

Så for at afrunde debatten om Litecoin vs Bitcoin, er begge attraktive og velrenommerede investeringer, med masser af potentiale til at vokse. Uanset om du vælger den ene eller den anden, eller begge dele, vil du helt sikkert opnå succes i kryptoverdenen, hvis blot du har en klar investeringsstrategi og et mål!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top