Ethereum vs Bitcoin [Ultimativ Guide]

bitcoin vs ethereum
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”
Bitcoin og Ethereum er 2 af de største navne, som bruges til at tjene penge med kryptovaluta. Begge kan købes, sælges og handles med. Men hvad er de, og hvordan kan de sammenlignes? Hvad er forskellene mellem dem? Lad os udforske Ethereum vs Bitcoin!

Bitcoin vs Ethereum: An Overview

Det korte svar på hvilken der er bedst er, at de begge er gode og værd at investere i. De har dog deres egne respektive fordele og ulemper, som vi har opsummeret i denne tabel:

BITCOIN (BTC)
ETHEREUM (ETH)
LanceretJanuar 2009Juli 2015
Skaber“Satoshi Nakamoto”Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, osv.
ValutaCoinToken
ForsyningDeflationær (fikseret beløb)Inflationær (intet fikseret beløb)
Coingrænse21 Millioner BTC18 Millioner ETH / År
Tid mellem hver nye udstedelseHvert 10. minutHver 10. – 20. sekund
BlokbelønningsdetaljerHalveret ved hver 210.000. blok5 ETH / ny blok
Startbelønning50 BTC5 ETH
Nuværende blokbelønning12.5 BTC i dag.5 ETH
Mindste enhed1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Wei = 0.000000000000000001 ETH
Fiat værdi1 BTC = 52.800 DKK (Juli 2018)1 ETH = 2640 DKK (Juli 2018)
BrugAt købe og sælge varer og tjenester, samt at opbevare værdi.Designet til oprettelse af dApps (decentraliserede apps) på Ethereums blockchain.
MålAt være en digital valuta, der opererer i funktion og konkurrerer med fiat valutaer (DKK, Euro) og guldstandarden.Et token skabt til at muliggøre oprettelsen af Smart Contracts.

Problemet med at sammenligne Ethereum vs Bitcoin er, at de ikke er skabt til at konkurrere med hinanden. de står i deres egne unikke kategorier, når det kommer til de forskellige kryptovalutaer.

Bitcoin er mere flydende i den forstand, at det er meningen den skal bruges til at handle varer og tjenesteydelser med. Med sin grænse på 21 millioner coins kan dette skabe en følelse af mangel, der kan drive værdien af Bitcoin op. Bitcoin kører måske ikke på den hurtigste og bedste blockchain-teknologi, men det er den første og mest berømte.

Vigtigst er, at Bitcoin stadig skaber stor røre i finans- og teknologibranchen, og det ser ud til, at den er her for at blive. Uanset hvad finansguruer siger om Bitcoin, er det klart, at blockchain-teknologien bag den, gør Bitcoin til en spændende investering, og er grunden til at mange måske foretrækker at investere i Bitcoin vs Ethereum.

ethereum vs bitcoin
bitcoin vs ethereum

Ethereum er på den anden side beregnet til at muliggøre Smart Contracts og udviklingen af nye apps i en decentraliseret verden. Den har ikke så stor markedsværdi, men teknologien er utrolig spændende for udviklere og lande rundt om i verden. Derudover er der massere af plads til at Ethereum kan vokse, da der ikke er nogen grænse for coins,  Bitcoin har.

Selvom Bitcoin vinder konkurrencen om Ethereum vs Bitcoin hvad angår muligheden for at kunne tjene penge online i øjeblikket, er der ingen grund til at tro, at det ikke kan ændre sig snart.

Bitcoins egenskaber, fordele og ulemper

Skabt: Januar, 2009

Skaber: Satoshi Nakamoto

Bitcoin var den første kryptovaluta, der blev skabt og den er designet som en valuta, der er beregnet til at konkurrere med etablerede investeringer som guldstandarden eller fiat-valutaerne. Bitcoins succes blev gjort mulig gennem blockchain-teknologien, som den blev bygget på.

Den blev skabt til at udføre daglige transaktioner gennem digital valuta, og denne blockchain-teknologi har begejstret udviklere og investorer over hele verden.

Blockchain fungerer som et offentligt regnskab, der permanent registrerer alle transaktioner foretaget med Bitcoin. Dette regnskab er krypteret og sikret ved hjælp af peer-to-peer-roller for dem, der kender til Bitcoin mining (almindeligvis kendt som Bitcoin minearbejdere). Minearbejdere rundt om i verden bekræfter og sikrer Bitcoin-transaktioner.

Det er også vigtigt at bemærke, at både Bitcoin og Ethereum er bygget på blockchain eller teknologi, der ligner blockchain.

ethereum vs bitcoin

Siden skabelsen har Bitcoin haft en coingrænse og vil kun frigive 21 millioner coins til offentligheden. I modsætning til fiat-valuta, hvor man kan producere penge i en inflationsmodel, har Bitcoin en deflationær tilgang. Når 21 millioner coins er blevet frigivet, er det det.

Når man ser på, hvordan man kan tjene penge med Bitcoin og på Ethereum vs Bitcoin, er den største ulempe ved Bitcoin de tilknyttede transaktionstider: Sammenlignet med andre kryptovalutaer som Ethereum, kan Bitcoin-transaktioner være op til 10 minutter om at blive bekræftet, mens andre blot er et par sekunder om det.

Ethereumsegenskaber, fordele og ulemper

Skabt: Juli 2015

Skabere: Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, osv.

Ethereum er meget anderledes end Bitcoin, da den ikke er beregnet til at blive brugt til køb og salg af varer og tjenesteydelser. Ethereum arbejder på en anden infrastruktur bygget på Smart Contracts og Distribuerede Applikationer. Den kan mere end Bitcoin, da den ikke bare er en platform, men også et programmeringssprog.

Det betyder, at hvis du tænker på at købe ethereum, og hvis du rent faktisk gør det, kan Ethers bruges til at skabe decentraliserede apps og Smart Contracts. De kan også hjælpe med at crowdsource de ressourcer, der er nødvendige for at skabe apps. I modsætning til Bitcoin følger den et inflationssystem, hvor der ikke er fastsat en grænse. I stedet udgives ca. 18 millioner Ethers årligt til offentligheden.

bitcoin vs ethereum

Ethereum har også en stor fordel, da den anvender Bitcoins blockchain-model til at forbedre sig selv, hvilket gør teknologien bag Ether-transaktioner betydeligt hurtigere end Bitcoin, så de kun tager et par sekunder at bekræfte. Vigtigst af alt, har Ethereum tilføjet værdi til blockchain-teknologi ved at opbygge en ny type programmeringssprog kaldet Solidity. Dette hjælper udviklere med at opbygge og offentliggøre applikationer via Ethereums platform.

Ulempen er, at Ethereum i øjeblikket ikke har så høj en markedsværdi i forhold til Bitcoin. Man kan dog med sikkerhed sige, at den tager kryptoverdenen med storm. Selvom den lige nu “kun” er værdsat til et par tusind kroner pr. Ether, kan det sagtens ændre sig i fremtiden.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

Kan du investere eller mine Bitcoin og/eller Ethereum?

Ja! Mens du skal huske, at selvom Bitcoin og Ethereums formål er forskellige, er de begge stadig kryptovalutaer. Du kan købe, sælge, handle og mine både Bitcoin og Ethereum. Markedsværdierne er i øjeblikket meget forskellige, men det afskrækker ikke investorerne.

Hvis du er usikker på, om du skal investere i Bitcoin eller Ethereum, hvorfor så ikke investere i begge? Du kan opbygge en investeringsportefølje med flere kryptovalutaer.

Hvad med at mine Ethereum? Er det det samme som Bitcoin? Ikke ligefrem. Du kan mine dem begge, hvis du vil være en del af teknologivæksten eller investere som supplement til handel.

Du bør dog være opmærksom på to ting:

ethereum vs bitcoin

Brug en Bitcoin-udregner eller Ethereum-udrenger til at vurdere, om det vil være dine penge og tid værd, at begynde at mine.

bitcoin vs ethereum

Du skal være med i en pålidelig mining pool med en god historik, da nogle af dem kan være fup og snyd.

I forhold til blot at investere, er mining ikke længere en individuel indsats, der kan gøres på en pc. I stedet kræver det en stor mængde dedikerede computere og en stabil strømforsyning, for at kunne køre de algoritmer, der er nødvendige for at bekræfte og sikre transaktioner.

Hvis du er interesseret i Bitcoin-mining eller Ethereum-mining, anbefales det at finde en mining pool, hvor alle bidrager med ressourcer., Det kan være processorkraft, plads eller andet, som er nødvendigt for at drive en vellykket minedrift. Når din mining pool bekræfter en blok i blockchainen, vil I alle blive belønnet med en tildelt mængde Bitcoin eller Ethereum, der vil blive jævnt fordelt blandt alle minearbejdere.

Konklusion

ethereum vs bitcoin

Der er store fordele og ulemper ved både Bitcoin og Ethereum, når det gælder om at tjene ekstra penge med kryptovaluta. Uanset om det er højere markedsværdi eller anderledes teknologi, vil debatten om Ethereum vs Bitcoin højst sandsynligt fortsætte i et stykke tid.

Så er det bedre at investere i den ene eller den anden?

Tja… Hvis du er interesseret i at investere i Bitcoin, skal du huske at den er mere flydende af natur, hvilket gør den nemmere at bruge til køb, salg og handel med valuta. Det betyder også, at værdien kan stige og falde hurtigt, på baggrund af efterspørgslen på markedet.

Men vær også opmærksom på, at den som den første af sin art stadig har stor indflydelse på økonomi- og teknologibranchen. Hvis nogen af disse ting interesserer dig, så er Bitcoin en klar vinder i kampen Ethereum vs Bitcoin.

På den anden side vil Ethereum vinde, hvis du er interesseret i decentraliseret app-udvikling gennem Smart Contracts. Desuden er Ethereum et perfekt valg, hvis du leder efter en kryptovaluta, der endnu ikke har været igennem sin eksplosive vækst.

Med dens enormt undervurderede udviklingspotentiale, er der en stor chance for, at Ethereum bliver det næste store fænomen, at investere i. Hvis det er den type udfordring og investering, du gerne vil gå efter, er Ethereum det perfekte valg.

Igen afhænger alt dette af dine egne personlige mål og præferencer. Som vi nævnte, da vi sammenlignede Bitcoin og Litecoin, er det vigtigt at huske, at de ikke er beregnede til at konkurrere mod hinanden, fordi de har forskellige formål.

I sidste ende er den klare vinder i Ethereum vs Bitcoin-debatten DIG, den kloge potentielle investor, der har gjort sit hjemmearbejde, og er åben overfor begge muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top