Bitcoin Wallet: Sådan Åbner du en, og Dine 4 Forskellige Muligheder

bitcoin wallets
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Alle der er interesserede i at købe Bitcoin, sælge dem, eller investere i dem, skal bruge en Bitcoin wallet. Nu tænker du sikkert, “hvad er en Bitcoin wallet?” Det er præcis hvad det lyder som, et sted hvor du opbevarer digital kryptovaluta, ligesom du har dine kontanter i din pung lige nu.

Men hvorfor er det nødvendigt, og hvordan bruger man dem? Vigtigst af alt, hvilke forskellige wallets er der, og hvilken er den bedste?

De forskellige valgmuligheder for bitcoin wallet er:

bitcoin wallets

Hardware Wallets

bedste bitcoin wallet

Hot wallets eller online wallets

bitcoin wallet

Offline Software Wallets

bitcoin wallet

Papir Wallets

I denne artikel vil vi diskutere de forskellige muligheder, inklusiv fordele og ulemper ved dem alle, samt hvilken vi anbefaler. Nå du har læst denne artikel, vil du være velinformeret om den bedste bitcoin wallet, og du vil vide hvordan du kan holde dine hårdt tjente Bitcoins sikre.

Hvorfor har du brug for en Bitcoin wallet?

Lad os starte fra bunden: Bitcoin. Ligesom kontanter i en fysisk pung, er Bitcoin en valuta, men modsat kontanter, er den ikke noget fysisk der kan håndteres. Bitcoin er en linje af digital kode (blockchain), der blot repræsenterer en værdi, så du kan ikke fysisk have en Bitcoin i hånden, selvom det ser sådan ud på mange af billederne.

Når du forstår, hvordan Bitcoin virker, er det relativt nemt at begynde at tjene penge på dem… så det er vigtigt at passe godt på dem! Bitcoin-koden, som du absolut skal opbevare og beskytte gennem en wallet, kaldes en privat nøgle: private nøgler er koder med tilsvarende offentlige nøgler. Du skal beskytte dine private nøgler for at kunne holde dine Bitcoins sikre.

En Bitcoin wallet hjælper dig ikke kun med at beskytte din private nøgle. Uden en wallet vil du ikke kunne købe, sælge eller handle med Bitcoin eller andre kryptovalutaer. Det er faktisk én af de første ting du skal købe, når du begynder at erhverve dig enhver form for kryptovaluta.

Der er flere forskellige typer Bitcoin wallet på markedet. De har alle forskellige niveauer af sikkerhed, fordele og ulemper og, i nogle tilfælde, forskellige formål.

bitcoin wallet

Sådan holder du dine Bitcoins sikre

Før vi fortæller dig om de forskellige typer af Bitcoin wallets og lærer lidt om altcoins (altcoins er bare forskellige kryptovalutaer), så lad os først imødekomme den største tvivl alle har, når det gælder digitale tegnebøger: hvordan opnår man fuld sikkerhed?

Selvom det at tjene penge på Bitcoin er en fantastisk måde at arbejde hjemmefra, skal du være forsigtig: Wallet-typer har stor betydning for, hvor meget sikkerhed du får. Online wallets og offline software wallets der køres på en webkonto, computer eller mobil har en højere risiko for at blive hacket.

På den anden side kan en hardware wallet blive skadet, mistet eller stjålet, hvis den ikke er sikret. Papir wallets er ikke så slidstærke og kan også blive mistet eller stjålet.

Hvis du har tænkt dig at investere i Bitcoin eller udvide din indtjening, er sikkerhed altafgørende. Her er nogle få ting at huske på:

bedste bitcoin wallet

Variér

Hav ikke blot én Bitcoin wallet: Hav en (eller to) online wallets med en begrænset mængde Bitcoin, som kan være de Bitcoins du køber eller handler med. Invester så i mere sikre wallets til at opbevare størstedelen af dine Bitcoins. På den måde vil du ikke miste alle dine Bitcoins, hvis én af dem bliver hacket.

bitcoin wallets

Kryptér

Du må ikke glemme at kryptere dine wallets, for at tilføje et ekstra element af sikkerhed. Du kan vælge en online wallet, der allerede har krypteringssikkerhed, eller kryptere din computer med en firewall og kryptere dine hardware wallets. Autentificering med to faktorer kan også hjælpe med at tilføje ekstra sikkerhed til din Bitcoin wallet!

bitcoin wallet

Backup

Backup dine wallets. Mere specifikt, skal du beskytte dine private nøgler og gøre det regelmæssigt! På den måde har du en backup, som kan hjælpe dig med at genoprette din wallet, hvis noget sker med én af dem.. Du kan gøre dette ved at have flere digitale kopier af dine nøgler, eller ved at skrive dem ned.

bedste bitcoin wallet

Begræns adgang

Du skal ikke have dine wallets tilgængelige, så alle kan se dem. Hav kun dine wallets synlige, når du er alene. Selvom det er usandsynligt, at nogen vil kigge dig over skulderen og huske alle dine private nøgler, hjælper denne metode med til at minimere risikoen for, at du mister alle dine hårdt tjente Bitcoins.

Du kan miste Bitcoin på flere forskellige måder, ligesom med dine fysiske kontanter. Det vigtigste når det kommer til at holde din Bitcoin wallet sikker, er at vælge den rigtige wallet og tage de nødvendige skridt for at beskytte dit data så meget som muligt.

Typer af Bitcoin wallets og dine muligheder

Nu skal vi videre til Bitcoin wallet-typer! Vi vil liste hver type wallet, fordelene og ulemperne og nogle anbefalinger til den bedste Bitcoin wallet til dig. Disse vil være nødvendige for at få ekstra indtjening med dine sikre Bitcoins.

Hot wallets eller online wallets

Når du starter ud med Bitcoin, får du dig først en hot wallet eller online wallet, for at komme i gang. Disse opbevarer dine Bitcoins online og bruges typisk til transaktioner. Nogle online wallets kan bruges på tværs af mange platforme (desktop og mobil), og de fleste giver et vist niveau af sikkerhed, som autentificering med to faktorer.

Det anbefales ikke, at du opbevarer alle dine Bitcoins i en online wallet, da det er den mest sårbare over for at blive hacket og bestjålet. Men de er perfekte til daglige eller regelmæssige transaktioner.

Det bedste tip til at have en online wallet er at bruge den, som du ville bruge din fysiske pung. Du ville ikke opbevare din pensionsopsparing i den pung, du altid har på dig, ville du?

Men du ville have nok penge med dig, så du f.eks. kunne købe mad eller andre små transaktioner. Det samme gælder for en online bitcoin wallet. Opbevar blot nogle få Bitcoins dér, og resten i en mere sikker wallet.

Vores anbefalinger:

bitcoin wallets

For dem der specifikt ønsker at investere i Bitcoin, er Bitcoin Wallet det mest åbenlyse valg. Den er direkte forbundet til Bitcoins netværk, hvilket gør den til en mere sikker mulighed sammenlignet med at bruge en tredjepart. Den er også nem at bruge, hvilket er perfekt for nybegyndere. De har også en mobil Bitcoin Wallet, som giver nemmere adgang til din portefølje.

bitcoin wallet

Coinbase er en af de mest populære Bitcoin wallets på markedet. Selvom dette ikke er en popularitetskonkurrence, er Coinbase populær af et par grunde. Den ene er at den er nem at bruge, men samtidig sikker. Den understøtter også mere end blot Bitcoin og har adgang til forskellige markeder. Så hvis du ønsker at købe Bitcoin eller andre altcoins, og bare komme i gang med kryptovaluta generelt, er Coinbase en god platform at starte på.

bedste bitcoin wallet

Blockchain.info er også en god Bitcoin wallet for begyndere. Den har en platform, der er nem at forstå og understøtter flere forskellige kryptovalutaer. Én sikkerhedsrisiko er, at den ikke kræver identification (selvom det opfordres), men hvis du lige er begyndt at udforske kryptovaluta og Bitcoin, er dette et fantastisk sted at lære og eksperimentere.

Offline Software Wallets

En offline software wallet eller desktop wallet er Bitcoin wallet, der opbevares direkte på din computer. Der er intet behov for internet, for at få adgang til din wallet. Det er en software applikation, der skal installeres, men den giver uafhængighed fra online udvekslinger.

Den er langt mere sikker, da din identitet, data og private nøgler opbevares direkte på din computer. Den er også mindre sårbar over for hackerangreb og kan give genvindingssystemer, hvis noget går galt. Nogle desktop wallets har også mobile apps.

Dette betyder dog ikke, at det er den perfekte mulighed. Selvom denne wallet er tilgængelig offline, er den stadig software. Hvis din computer inficeres med malware eller hackes specifikt, kan du stadig miste dine Bitcoins. Ydermere, hvis din computer ødelægges og ikke kan repareres, mister du din wallet.

Vores anbefalinger:

bitcoin wallets

Electrum er en desktop wallet, der er kompatibel med Linux, Mac og Windows-systemer. Den er privat, hurtig og nem at bruge for begyndere og avancerede brugere. Den mest attraktive funktion er dog, at den også understøtter hardware wallets, så du kan have en backup af din wallet. Sidst men ikke mindst: hvis der skulle ske noget med din computer, så understøtter den også en proces for gendannelse, som kan bruges i nødstilfælde.

bitcoin wallet

Exodus er en god desktop wallet til flere forskellige kryptovalutaer, med adskillige sikkerhedsforanstaltninger og privatlivsfunktioner. Den er også gratis. Du kan ikke blot administrere din portefølje med det nemme layout, men også veksle dine kryptovalutaer.

Mycelium er en mobil wallet, der i øjeblikket kun understøtter Bitcoin. Den er måske ikke så attraktiv, da der ikke er noget desktop-funktion og layoutet ikke er så begyndervenligt, men den har nogle interessante funktioner til dem der er mere erfarne og selvsikre i at håndtere deres Bitcoin-portefølje fra en mobilenhed.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

Hardware Wallets

bitcoin wallets

Hvis du har, eller ønsker dig, en betydelig Bitcoin-portefølje, er det en god ide at investere i en hardware wallet for at have maksimal sikkerhed. Hardware wallets er specifikke eksterne drev der opbevarer dine Bitcoins fuldstændig offline. Denne metode kaldes cold storage.

Ligesom med et USB-drev, eller en ekstern harddisk, skal den være tilsluttet din computer, for at du kan få adgang til din wallet. Derfra kan du overføre nogle af dine coins til en online wallet, hvis du har brug for det, og derefter frakoble den.

En hardware wallet kan være en eksternt harddisk, men der er specifikke hardware wallets lavet kun til Bitcoin og opbevaring af kryptovaluta. Disse kan koste omkring 500 kr. pr wallet, men hvis du vil have sikkerhed, er det alle pengene værd.

Den største fordel er helt sikkert, at det muligvis er den bedste Bitcoin wallet hvad angår sikkerhed. Den eneste fare er, at den kan blive slidt eller stjålet. Så pas godt på din hardware wallet!

Vores anbefalinger:

bedste bitcoin wallet

Ledger Nano er en populær mulighed i Bitcoin wallet-udvalget, da den er sikker og billig, men tilbyder samtidig mange hardware wallet-funktioner. Den minder om et USB-drev med et displa,y der bruges til at bekræfte transaktioner, en autentificering med to faktorer og en lås med pinkode. Dens interne hardware er også sikret mod manipulation. Ledger Nano er et fremragende og sikkert valg for enhver, der leder efter en diskret og bærbar hardware Bitcoin wallet.

bitcoin wallets

Trezor er en anden populær og sikker mulighed blandt hardware wallets. Trezor er lidt dyrere end Ledger Nano, hvilket gør den til en anelse større investering. Den er også kompatibel med nogle desktop eller offline wallets, hvis du leder efter en sikker backup-løsning.

bitcoin wallet

KeepKey blev lanceret lidt senere end Ledger Nano og Trezor, men den er også en meget sikker mulighed. Hardware-enheden i sig selv er udstyret med et display, der er større end Ledger Nano. På grund af dette tilbyder den et par andre sikkerhedsforanstaltninger, som de to andre ikke gør.

Papir Wallets

En anden sikker og fuldstændig offline Bitcoin wallet, er en papir wallet.  En papir wallet er bogstaveligt talt et udprint af din wallet. Hvordan er det sikkert? Tja, det er kompliceret at sætte op, men det er en meget diskret måde at opbevare din wallet på, da der ikke er nogen filer der kan ødelægges eller hackes.

Men selvfølgelig er en papir Bitcoin wallet lavet af papir, så den kan være skrøbelig. Hvis du vælger denne metode, skal du huske at forsejle din wallet og gøre den vand- og brandsikker. Desuden må du ikke miste den! Hvis nogen finder din papir wallet får de meget nemt adgang til dine Bitcoins!

Vores anbefalinger:

bitcoin wallet

BitcoinPaperWallet

Denne er enormt brugervenlig for dem der vælger papirmetoden. Det koster ikke noget at lave en basal papir wallet, men der er nogle sikkerhedsforanstaltninger, du kan tilføje, der koster lidt. Dets støttefunktion kan også hjælpe dig, hvis du fåri problemer mens du opretter din wallet.

bitcoin wallet

BitAddress

BitAddress er lidt mere kompliceret at bruge hvis du aldrig har oprettet en papir wallet før. Den er ikke så intuitiv som BitcoinPaperWallet, men giver dig mulighed for at lave din egen personlige papir wallet. Før du begynder, er det vigtigt, at du læser op på, hvordan man bruger en papir wallet korrekt.

Konklusion: Vores største anbefaling til dig

Og det var det! Et overblik over hvad en Bitcoin wallet er, og hvordan du bruger den. Vi ved godt, at der er mange forskellige Bitcoin wallets at holde styr på, og at det kan være forvirrende at finde den bedste.

bedste bitcoin wallet

For at beskytte dine aktiver og investeringer, er vores anbefaling at købe en offline wallet som Ledger Nano. Du vil på et eller andet tidspunkt ende med at have en online wallet for at kunne foretage transaktioner, men det anbefales ikke at bruge dem til langsigtet opbevaring. Ydermere, hvis du vil bruge en kryptovaluta som Bitcoin som din næste investering, skal du forblive på den sikre side og købe den mest sikre mulighed du kan!

Vores pro-tip: Hvis du leder efter en måde at fylde din pung uden at skulle købe bitcoin, så anbefaler vi, at du kigger på muligheden for at udføre små opgaver i bytte for Bitcoins. Nogle eksempler er: teste apps, udfylde online spørgeskemaer, samt at tjekke hjemmesider.

Alt i alt er det bedste valg afhængigt af hvad du vil med dine Bitcoins, hvor mange du har og dit sikkerhedsbehov. Uanset om du er nybegynder eller en af de mange Bitcoinmillionærer, så skal du huske at beskytte dine Bitcoins!

Vi har nu givet dig en opsummering af de forskellige valgmuligheder og nu er det op til dig at finde ud af hvilken Bitcoin wallet, der passer til dine behov, og hvor langt du vil gå for at beskytte din Bitcoin-formue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top