Sådan kommer du i gang med Bitcoin mining [Ultimativ Guide]

bitcoin miner
“SkejsNinja’s primære mål er at hjælpe vores læsere med at forbedre deres finanser. Vi samarbejder med andre virksomheder som deler denne samme vision. Nogle af linksne i artiklen her kan være fra vores partnere. Sådan tjener vi penge.”

Succesen bag Bitcoin og digital valuta er kun mulig gennem blockchain-strukturen, og blockchains teknologi eksisterer kun takket være en essentiel process kaldet Bitcoin mining. Bitcoin mining-metoden er ikke ejet eller centraliseret af en enkelt enhed, så enhver der vil dedikere computerkraft til det, kan bare begynde at lære, hvordan man miner Bitcoin!

Kryptovaluta, nærmere bestemt Bitcoin, er poppet op i nyhederne her og der, ved at disrupte  hvordan verden ser på penge mens der sker et skift fra traditionel fiat valuta hen imod noget mere digitalt, uafhængigt af regeringer. Behovet for frivillige til at assistere i Bitcoin mining stiger hele tiden og selvom det kan være hårdt arbejde, kan Bitcoin mining også være enormt berigende.

Så hvad er Bitcoin Mining? Vil det være en investering, der er min tid værd? Dette vil du finde ud af i denne artikel, samt hvor nemt det er at komme i gang!

Lær hvordan du bliver Bitcoin miner

Her er et overblik over, hvad du vil lære om Bitcoin i denne artikel:

bitcoin mining

Hvordan man miner Bitcoin

mining bitcoin

Hvorfor bør man mine Bitcoins?

bitcoin mining

Hvordan fungerer Bitcoin mining?

bitcoin miner

Hvad skal du bruge, for at kunne mine Bitcoin?

mining bitcoin

Er Bitcoin mining lovligt?

bitcoin miner

Kan man tjene på at mine Bitcoins?

Bitcoin mining er grundlæggende for blockchains teknologi og derfor Bitcoins eksistens i det hele taget. Mining danner grundlag for skabelsen af nye Bitcoins, men endnu vigtigere, det sikrer bekræftelsen og sikkerheden af transaktioner der er indlejret i  blockchains.

Er der specifikke krav for Bitcoin mining?

Når du begynder som Bitcoin miner, skal du være opmærksom på specifikke krav. For at følge med skabelsen, bekræftelsen og sikkerheden af Bitcoins, skal man have en jævn og konsekvent proces.

Grunden til dette, er til dels belønningssystemet for minere. De første minere der bekræfter, at en transaktion er 100% autentisk indlejret i blockchainen, belønnes med 1 Bitcoin (for hvilken værdien konsekvent er på tusindvis af kroner). Dette er grunden til, at du kan tjene mange penge på Bitcoin mining.

Den anden grund er for forbrugerne: Handel med Bitcoin skal ske med samme hastighed som almindelige transaktioner… ingen vil vente en time eller mere, for at bekræfte at de har købt en liter mælk! Jo hurtigere en transaktion bekræftes, jo hurtigere kan folk komme videre med deres liv.

mining bitcoin

Så effektiv og sikker Bitcoin mining kræver ikke bare, at minere præcist bekræfter transaktioner, men også at de gør det så hurtigt som muligt, for at blive belønnet.

Rent praktisk, kræver det en indledende investering i form af specialiserede computere, mining software og en pålidelig elforsyning og et reguleret miljø, for at oprette og bibeholde en effektiv mining hub.

Hvis millioner af mennesker prøver på at lave transaktioner med Bitcoins på daglig basis, ville minere ikke kun skulle bruge basal viden om Bitcoin mining, men også garantere sikkerheden og bekræfte transaktionerne så hurtigt og fejlfrit som muligt — specielt hvis de vil belønnes med Bitcoins.

På grund af disse krav er en miners teknologiske set up (det rette computersystem, software og elforsyning) altafgørende

Hvorfor bør man mine Bitcoins?

Som nævnt før, belønnes succesfulde minere med friske Bitcoins, for hver bekræftet transaktion der tilføjes til blockchainen. At dyrke Bitcoin mining er en alternativ måde at tjene dem på, uden at skulle handle eller købe dem gennem en fiat valuta, og en fantastisk måde at tjene penge online (hvilket er præcis hvad vores hjemmeside handler om).

Bitcoin mining og det at deltage i skabelsen af noget nyt er, for dem der tror på at kryptovaluta er fremtiden, et spændende foretagende.

Mens Bitcoin mining kan være berigende, tager det også meget tid og energi. Der er selvfølgelig andre måder at tjene hurtige penge eller supplere din indkomst på, men det afhænger altsammen af hvad du kan lide og hvad du vil have ud af det. Hvis du er seriøs omkring Bitcoin mining og investerer tid og penge i det, vil det uden tvivl give dig et overskud før eller siden.

Hvordan fungerer Bitcoin Mining?

Før vi går ned i detaljerne, skal du vide at Bitcoin mining, essentielt set, har tre vigtige funktioner:

tjene penge

Fordeling af nye Bitcoins

Fra det øjeblik Bitcoin blev skabt, til den når sin højeste markedsværdi (en gang i det 22. århundrede), bliver én ny Bitcoin udgivet hver 10. Minut. Da Bitcoin ikke printes på papir kan den ikke forfalskes af andre minere. Der kan ikke ske inflation eller overproduktion.

tjen penge hjemmefra

Bekræftelse af Bitcoin transaktioner

Når nogen køber, sælger eller handler med Bitcoins, laver de en transaktion der tilføjes til dens blockchain. Med fiat valuta vil enhver transaktion komme med en kvittering, man kan bruge til at bevise legitimiteten af købet eller handlen.

På en lignende måde tilføjes kvitteringer af kode, der skal bekræftes af flere forskellige kilder, til hver Bitcoin-transaktion. Essentielt set betyder dette, at minere fra hele verden vil behandle den samme transaktion, for at sikre at alles kode er den samme.

Med andre ord, sammenligner minere købers og sælgers kvitteringer, for at sikre at transaktionerne er ægte. Når de er bekræftede, tilføjes den ægte transaktion til blockchainen permanent.

tjen hurtige penge

Sikring af Bitcoin blockchain-netværket

Minedriftsprocessen, bekræfter Bitcoin-transaktioner fungerer også som en meget intens måde at skabe sikkerhed for blockchainen selv. Ved at have mange minere, der arbejder på at bekræfte transaktioner, er det umuligt for nogen at skabe falske transaktioner eller ændre/standse en transaktion.

bitcoin miner

Nu hvor vi forstår funktionerne kan vi fortsætte med hvordan en Bitcoin ser ud i sin rå form: det er en lang streng af kode der ikke kan duplikeres eller ændres. Når en transaktion bekræftes, bliver den permanent tilføjet til Bitcoins kode, for at bygge en blockchain.

Bitcoin mineres job er at sammenligne strenge af kode med deres tilsvarende transaktioner, for at sikre at der er et match mellem afsender og modtager. Når dette fuldføres, vil transaktionen blive tilføjet til Bitcoins blockchain. Den første miner eller mining pool, der bekræfter dette, belønnes så med en helt ny Bitcoin. Dette betyder at Bitcoin mining også er et kapløb om, hvem der kan bekræfte en kodestreng først.

ProfitFarmers: Den nemme måde at tjene penge online.
Vi testede det selv: resultatet?
€2.141 Profit. Mindre end 25 min. Om dagen.
Se vores anmeldelsesvideo og lær hvordan du også kan tjene penge
Recent News Banner
ProfitFarmers tjente os €2.141 på et par uger.
Vil du se hvordan du også kan tjene penge med ProfitFarmers

Få værktøjet: Hvad skal du bruge til Bitcoin mining?

OK, du er måske interesseret nu, men hvordan starter du op med Bitcoin mining

Lad os starte fra bunden:

tjene penge

ASIC Miner

bitcoin miningASIC eller Application Specific Integrated Circuits er en specifik type computer, som er designet specielt til Bitcoin mining.

Selvom Bitcoin blev skabt til at blive minet med en almindelig computer CPU, fandt kodere en hurtigere og mere effektiv måde at integrere bedre teknologi  i hashingen eller processorkraften af minedriften. De skabte så en ny computer specialdesignet til seriøse minere, så de kan behandle Bitcoin transaktioner så hurtigt som muligt.

tjen penge hjemmefra

Bitcoin Mining Software

Det at have en kraftfuld computer betyder selvfølgelig ikke noget, hvis du ikke har installeret det rette software. Der er et par forskellige muligheder her, da der er software der er skabt til at være kompatibelt med Linux, Windows og Mac processorer.

Hvis du har tænkt dig at være med i en mining pool – hvilket vi helt klart anbefaler – er noget software bedre end andet. Dette er så du kan kombinere dine ressourcer med andre minere, så I kan få mere kraft og bekræfte blockchain-transaktioner hurtigere.

Dette er fordi softwaren også vil forhøje din hashrate eller behandlingshastighed i poolen, så du har en større chance for at bekræfte transaktioner hurtigere og derved blive betalt oftere (i Bitcoins, direkte til din Bitcoin Wallet).

tjen hurtige penge

Stabil elforsyning

En ulempe, eller fordel, afhængig af hvor du er, er behovet for en stabil og pålidelig elforsyning. På grund af behovet for konstant el, for løbende at kunne behandle transaktioner, skal minere have deres udstyr sat op et sted, hvor der er stabil elektricitet, og hvor det er sikkert for computere at være tændt 24/7.

For eksempel er mange minelokaliteter sat op i et temperaturkontrolleret lager med hundredvis af ASIC-computere, der konstant behandler transaktioner.

bitcoin miner

På grund af alt dette, anbefales det ikke at man miner alene, på en personlig computer: En personlig computer har simpelthen ikke kapacitet og fart nok til at mine transaktioner, så hurtigt som den er nødt til.

For at sige det kort, kræver det et antal  computere, som er sat op udelukkende til Bitcoin mining, på grund af Bitcoins hurtige vækst. Selvom I bliver nødt til at dele indtjeningen mellem alle minerne, er der stadig mulighed for et rimelig stort overskud, hvis I konsekvent miner coins.

Er Bitcoin mining lovligt?

På trods af at Bitcoin har været meget fremme i nyhederne på det seneste, er firmaer og statsmagter stadig forsigtige med digital valuta og prøver ofte at finde måder at regulere kryptovaluta på. Nogle lande har forbudt det fuldstændig, mens andre stadig prøver at regulere det, for at beskytte brugere og investorer mod svindel.

Hvilket er rimelig ironisk, når man tænker over hvor sikkert Bitcoin er, i forhold til hvor stort et potentiale der er for snyd og bedrageri med traditionelle penge.

Derfor anbefaler vi her hos SkejsNinja, at du tjekker lovgivningen for Bitcoin mining i Danmark, før du investerer alle dine penge i at blive Bitcoin miner. Husk også at undersøge hvad Skat.dk siger om Bitcoin og anden kryptovaluta.

Vigtigt tip: Mens de fleste steder tillader Bitcoin mining, skal du huske at tjekke elforsyningen og dine elbehov, før du begynder at mine. Når man har stærke computere til at køre 24/7 med konstant energiforbrug og varmegenerering , er der ikke kun risiko for at din lokale elforsyning svigter, men det er også en mulig brandfare.

Det anbefales at du får en certificeret elektriker til at hjælpe dig, når du sætter din minedrift op, så du er sikker på at alle dine computere er sikre og ordentligt ventilerede. De burde også tjekke, at dine kabler er sikrede mod elementerne, pludselig ændringer i energiforsyningen eller andre uventede hændelser.

Ingen har lyst til at se deres investering gå op i flammer, fordi de prøvede at sætte det lidt billigere op!

Endelig er det største og vigtigste spørgsmål for alle der er interesserede i Bitcoin mining: kan man tjene penge på det?

Kan man tjene på at mine Bitcoins?

Her er nogle ting at huske på, når man måler rentabiliteten af Bitcoin mining:

tjene penge

Elomkostninger

Da bitcoin mining er en strømsluger, er det som regel mere fordelagtigt at mine, hvor elpriserne er mere overkommelige. Du vil jo helst ikke have at elprisen (eller driftsgebyret i så fald) overstiger indtjeningen, som du ville få fra Bitcoin mining.

tjen penge hjemmefra

Indledende investering

På grund af behovet for ekstremt kraftfuld hardware og dedikeret software, skal du tænke dig  grundigt om på forhånd, inden du beslutter dig for at Bitcoin mining er noget for dig. Det er ikke noget, du kan springe direkte ud i –  det kræver planlægning og en indledende kapitaltilførsel, hvis du er seriøs omkring det.

tjen hurtige penge

Medlemskab af en mining pool

mining bitcoin

Som vi har nævnt før, er det ikke en god ide at gøre det alene. For at få success og tjene penge på at mine, skal du være med i en mining pool. Du skal selvfølgelig dele indtjeningen, men det er vel bedre at få en del af kagen end ingen kage overhovedet?

Det bedste er at gøre dette via Cloud mining: at låne hardware og software til Bitcoin mining fra dedikerede udbydere. Du betaler dem et gebyr og de miner for dig.

Cloud mining anbefales næsten altid, da det er nemt at forstå og næsten ikke kræver nogen indledende investering. Hvis du er interesseret i det, kan du tjekke Genesis Mining, ECOS og Hashflare, som er tre udbydere vi anbefaler.

ECOS logo

tjen hurtige penge

Bitcoins volatilitet

Selvom kryptovaluta hele tiden vokser og udvikler sig, er det også enormt flygtigt, da dets værdi svinger fra dag til dag. Så før du hopper direkte ned i Bitcoin mining, skal du huske at tænke på det som en langsigtet investering og ikke blot en trend.

Ydermere, er der adskillige Bitcoin lommeregnere, så du kan taste tal ind og regne ud om indtjeningen, du får fra Bitcoin mining, virkelig er det værd.

Bitcoin og andre fremtidige kryptovalutaer er ikke blot et trendy emne, det er et spændende eventyr og et potentiale for overskud, nu hvor vi bevæger os mere og mere hen mod digital valuta.

Kendskab til Bitcoin mining har vist sig at være en vigtig brik i puslespillet. Selvom du ikke selv er interesseret i at mine, vil det være en stor hjælp at vide, hvordan det fungerer, når du kaster dig ud i dit  fremtidige eventyr i Bitcoin-verdenen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top